Barça

Victòria o més remor

El Barça necessita guanyar el Betis per asserenar els ànims després de la desfeta viscuda en la supercopa i les dificultats per tancar els reforços desitjats

A la destacada absència per lesió de l’uruguaià s’hi suma la del manxec, que no s’ha recuperat a temps. Pel que fa a Piqué, sí que va rebre l’alta mèdica

Ara fa un any el Barça arrencava la lliga amb una golejada per 6-2 al Betis al Camp Nou. L’atzar del sorteig del calendari ha volgut que en l’estrena d’enguany –aquest vespre a les 20.15 h– es repeteixi tant el rival com l’escenari, però les sensacions són diferents. No és que els blaugrana no mantinguin la condició de favorits per imposar-se al conjunt andalús, però tal com ha anat la pretemporada és evident que hi ha un fil de dubte sobre quina serà la imatge que es deixarà sobre el terreny de joc.

La pobra versió exhibida en la supercopa contra el Madrid ha ressaltat les mancances amb les quals el conjunt blaugrana comença el curs oficial. La superioritat demostrada per l’etern rival en els dos partits ha atiat els nervis de l’entorn blaugrana, ja prou excitat amb la inesperada fuga de Neymar i la qüestionada gestió de la secretaria tècnica a l’hora de lligar els reforços desitjats. En aquesta escenari, i en espera que finalment arribi algun dels jugadors que es persegueixen –Coutinho, Seri, Dembélé...–, Ernesto Valverde ha intentat buscar variants tàctiques –com ara el 3-5-2 vist dimecres en el duel de tornada al Bernabéu– per sacsejar l’equip. Per contra, les proves del tècnic fins ara no han donat el resultat esperat, cosa que fa preveure que per a l’estrena de la lliga apostarà per un dibuix més tradicional. L’experiència i l’ambient barcelonista recomana no fer gaires invents, com a mínim fins que Valverde no tingui el seu projecte més madur. De fet, per a l’estrena del campionat, Valverde ja en té prou per mirar de compensar les baixes destacades de Luis Suárez i Andrés Iniesta.

A banda del desenllaç negatiu, la supercopa es va cobrar la lesió al genoll dret de Suárez, que estarà aproximadament quatre setmanes aturat. El substitut natural no és cap altre que Paco Alcácer, a qui se li presenta una nova oportunitat per reivindicar un paper més actiu a l’equip. El davanter valencià ha de demostrar la condició de rematador que el va portar a fitxar pel Barça fa un any i compartir la responsabilitat del gol amb Leo Messi. I és que l’argentí necessita nous socis en atac. En aquest apartat, apareixen dos futbolistes més, Deulofeu i Denis Suárez, principals aspirants a l’hora d’ocupar la banda esquerra de l’atac. Una competència sana que avui es podria veure condicionada per la baixa d’Iniesta, que podria fer que Denis actués a la zona ampla.

Iniesta, que es va perdre la tornada de la supercopa per unes molèsties musculars, no s’ha recuperat a temps i va quedar fora de la convocatòria anunciada ahir al vespre. Això obre un ampli ventall a l’hora de triar un recanvi a l’interior esquerre, com el ja esmentat Denis. Una altra opció clara és Sergi Roberto, tot i que el seu camp d’acció habitual és a la dreta; o bé André Gomes, a pesar que l’actuació del portuguès en la supercopa no li juga a favor. Fins i tot Arda, una de les novetats en la llista de Valverde després de ser un dels descartats en la supercopa. Més previsible era l’absència de Paulinho, que tot just va ser presentat dijous com a nou futbolista blaugrana.

Pel que fa a la defensa, Gerard Piqué, que arrossega una sobrecàrrega a l’adductor de la cama esquerra, va rebre l’alta mèdica ahir i, per tant, té tots els números per formar l’eix central amb Umtiti. D’altra banda, a hores d’ara Aleix Vidal sembla tenir avantatge respecte a Nélson Semedo a l’hora de repetir titularitat al lateral dret.

El Betis, per la seva banda, aterra al Camp Nou amb molts canvis respecte al curs passat, començant pel seu tècnic, Quique Setién. Un dels nou fitxatges fets pel conjunt andalús aquest estiu és un vell conegut de l’afició culer, Cristian Tello, ja recuperat de la lesió de turmell que l’havia mantingut de baixa durant la pretemporada.

TÀCTICA

L’experiència en la supercopa recomana apostar per un dibuix tradicional

PACO ALCÁCER

Sense Suárez, se li presenta l’ocasió de reivindicar un paper més actiu a l’equip

CONVOCATÒRIA

Destaca la presència d’Arda, mentre que Paulinho en va quedar fora

Homenatge a les víctimes dels atemptats

Una de les imatges que deixarà el Barça-Betis d’aquest vespre serà veure els jugadors blaugrana lluint “Barcelona” en lloc del seu nom a la samarreta. Un reconeixement a les víctimes dels atemptats de dijous a la capital catalana i a Cambrils que es realitzarà després que el club fes una petició expressa a la Federació Espanyola de Futbol i que va rebre el vistiplau. Els blaugrana també lluiran el lema “#TotsSomBarcelona” a la part del davant de la samarreta, a banda de portar un braçal negre en senyal de dol. Tampoc faltarà el minut de silenci abans del xiulet inicial, tal com LaLiga va anunciar per a tots els partits de la jornada.

Augment dels controls de seguretat a l’estadi

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Albert Oliva, va informar ahir que el cos policial ha dissenyat un dispositiu per ampliar el perímetre de seguretat del Camp Nou –ahir ja es va realitzar a Montilivi–, motivat per l’alerta causada pels atemptats a Barcelona i Cambrils. La mesura fa que es recomani als aficionats que acudeixin a l’estadi que ho facin amb la màxima antelació possible, per poder superar sense grans aglomeracions els controls d’accés, on es realitzaran els registres pertinents. El portaveu dels Mossos d’Esquadra va indicar que els aficionats no tindran cap problema per accedir amb cascos, bosses i motxilles petites, que seran registrades, però va advertir que les motxilles més grans i les maletes no estaran permeses. A més, també es produiran registres esporàdics a vehicles que vulguin accedir a les instal·lacions blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)