Barça

El rival

Un equip a la mida de Setién

Amb l’arribada de Quique Setién a la banqueta i de Serra Ferrer a la direcció esportiva, el Betis ha renovat completament la seva plantilla amb nou fitxatges i quinze sortides per intentar fer un pas endavant aquest any

Quique Setién (27-9-1958, Santander) ha aterrat a Sevilla per fer créixer el Betis amb una idea de joc molt clara: dominar els partits mitjançant la possessió de pilota i ser ofensius. Després de deixar Las Palmas amb una sensació agredolça pel mal tram final de lliga, l’entrenador cantàbric va arribar al club verd-i-blanc avalat pel nou vicepresident esportiu, Llorenç Serra Ferrer. Tots dos han abanderat una revolució total en la plantilla –nou fitxatges i quinze sortides– per intentar fer un pas endavant i mirar cap a Europa amb una filosofia molt clara. “El club m’ha demostrat des que he arribat la seva aposta per una manera d’entendre el joc que s’identifica amb mi, i que és la que agrada a aquest equip i a aquesta afició”, va dir Setién en la roda de premsa el dia de la seva presentació.

Quasi tres mesos després, aquesta confiança queda demostrada en la confecció de la plantilla. La direcció esportiva ha creat un equip de qualitat a la mida del seu tècnic i de la forma en què concep aquest esport: “Entenc el futbol sempre a través de la pilota, la relació que tinc amb els jugadors és de tu a tu perquè una gran part de mi encara se sent futbolista.” Avui s’estrenarà al Camp Nou com a tècnic del Betis, contra un Barça al qual sempre ha elogiat públicament per la seva forma de jugar, com també ha fet diverses vegades amb Messi.

Les sortides de Ceballos al Real Madrid i de Rubén Castro, cedit a la Xina, almenys fins al gener, han estat dues males notícies per a l’afició bètica en aquest mercat d’estiu. Però la secretaria tècnica ha aconseguit revertir la situació i recuperar la il·lusió dels seguidors verd-i-blancs. El club ha invertit bé els 17 milions rebuts pel traspàs del jove migcampista al club blanc –en total 28 milions ingressats juntament amb la resta de vendes– i s’ha reforçat amb jugadors ofensius molt interessants com Tello, Camarasa, Boudebouz i Sergio León per intentar millorar els registres golejadors de la passada temporada. A més, a la defensa també ha fet un salt qualitatiu amb les incorporacions de Jordi Amat, Barragán i Zou Feddal, que poden aportar experiència i més fortalesa a l’equip. Per al centre del camp, una zona essencial per dur a terme la idea de joc de Setién, també s’ha fet un esforç econòmic per incorporar jugadors de qualitat. Javi García i Guardado serà el doble pivot titular del tècnic cantàbric. Dos jugadors amb experiència a Europa i que tornen a la lliga per demostrar el nivell que se’ls ha vist durant les últimes temporades.

El nou tècnic té les peces indicades i les eines per capitanejar una temporada històrica per al Betis. Encara en la memòria dels aficionats hi ha la mala temporada passada, en què el projecte inicial de Gustavo Poyet va fracassar estrepitosament, i el seu substitut, Víctor Sánchez del Amo, no va aportar res nou i tampoc va acabar el curs. Amb els noms que hi ha a la plantilla actual sembla clar que l’equip no patirà per eludir el descens, una tasca que tant va costar l’any passat. L’inici no serà fàcil per l’exigència del Camp Nou i perquè canviar la filosofia de joc d’un equip requereix un cert temps i la temporada tot just comença. Sigui com sigui, Setién sembla una aposta segura per dirigir aquest nou Betis que vol mirar cap amunt.

9
Cares noves.
El Betis s’ha renovat completament aquesta temporada amb la incorporació de nou fitxatges, entre els quals destaquen Tello, Boudebouz, Camarasa i Guardado
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)