Barça

Ernesto Valverde

Entrenador

“L’estil no varia amb un sistema o l’altre”

Ernesto Valverde es va estrenar a la banqueta del Barça en un partit de lliga amb una victòria fàcil i amb un canvi de sistema obligat per les baixes d’Iniesta i Suárez. Messi va ser un dels protagonistes del partit actuant de fals nou. “Era una de les possibilitats, ja que ell pot organitzar el joc d’atac i ser decisiu, i també podíem aprofitar la velocitat de Deulofeu i Alcácer en bandes”, va explicar el tècnic blaugrana.

“L’estil sempre és el mateix, amb un sistema o l’altre. No m’agrada canviar-lo gaire. Del 4-3-3 al 4-2-3-1 no hi ha massa diferència, simplement matisos que no són tan importants en la idea general. Volíem controlar el joc i tenir profunditat. Hem d’estar junts tant en atac com en defensa, tenir amplitud i organitzar-nos defensivament.” Aquesta és la idea que té en ment Valverde per al Barça, i ahir, contra els verd-i-blancs, se’n van començar a veure diversos aspectes. La presència de Sergi Roberto en l’onze inicial per segon cop consecutiu va ser l’altra nota positiva. “El Betis és un equip que pressiona a dalt i volíem un jugador que ens ajudés a recuperar pilotes al seu camp, i en aquest aspecte Sergi Roberto ens ha ajudat molt. Hem dominat el joc, ens ha costat obrir el partit però poc a poc hem anat creant ocasions.”

El partit va ser, per Valverde, “especial per molts aspectes”. Amb l’inici de lliga i després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, “la victòria és un homenatge als afectats. Continuem al costat dels afectats i els donem tot el nostre suport”. Finalment, el tècnic no va voler parlar del fitxatge de dos jugadors que sonen amb força. “No puc parlar de les compatibilitats de Seri o Coutinho. Parlo dels jugadors que tinc ara.”

MESSI

“Com a fals nou ell pot organitzar el joc i tenir presència a l’àrea contrària”

SISTEMA

“No m’agrada canviar gaire el sistema. No hi ha massa diferències entre un o l’altre”

ATEMPTATS

“Continuem al costat dels afectats i els dediquem aquesta victòria”

FITXATGES

“No puc parlar de la compatibilitat de Coutinho i Dembélé perquè no són aquí”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)