Barça

El repte de batre Buffon per primera vegada

Duel d’altura. Messi buscarà demà el que no va poder fer ni a Berlín, ni en els quarts de final del curs passat, ni tampoc en l’amistós del juliol

Hi ha pocs porters que es resisteixin a Leo Messi però un d’aquests és el del Juventus, Gianluigi Buffon, amb qui l’argentí, cinc mesos després de l’eliminació en els quarts de final de la Champions, es retrobarà demà, precisament el dia que la màxima competició continental torna al Camp Nou.

Amb la samarreta blaugrana, Messi s’ha enfrontat al porter italià quatre cops. En la final de Champions de Berlín, on els gols blaugrana van ser de Rakitic, Luis Suárez i Neymar; en els quarts de final de la temporada passada, en què el Barça no va marcar, ni a Torí ni al Camp Nou; i aquest estiu, en l’amistós durant la gira als Estats Units, on els de Valverde van guanyar però amb dos gols de Neymar (1-2). En el Gamper del 2005 contra el Juventus, en què Messi, tot i no marcar, va enlluernar tothom i també el mateix Capello, que va assegurar que mai havia vist un jugador amb tanta qualitat a la seva edat, Buffon no va jugar per lesió. Amb la selecció argentina, Messi no s’ha enfrontat mai a l’azzurra.

L’últim cop que han coincidit Messi i Buffon, no va ser sobre el terreny de joc, sinó a Mònaco, en el sorteig de la fase de grups de la Champions i en què tots dos, juntament amb Cristiano Ronaldo, aspiraven a guanyar el premi a millor jugador del curs que dona la UEFA i que es va endur el portuguès. Un dia en què tots dos van riure d’un comentari de Cristiano, que a una pregunta sobre el seu millor gol, va respondre que era “l’últim, contra aquest home vell d’aquí”, referint-se a Buffon, que es va agafar bé la broma.

Amb 39 anys, Buffon no ha amagat mai l’admiració que té per Messi. Un cop va assegurar que el va tocar perquè volia assegurar-se que era humà com ell i a l’abril, abans de la tornada dels quarts de final, va explicar per què l’argentí no li ha marcat mai: “He tingut la sort d’enfrontar-me a ell poques vegades.” Demà, nou cara a cara entre dos cracs.

La Juve no s’entrenarà a Barcelona

X.S.

El conjunt italià arribarà avui a Barcelona però no s’exercitarà al Camp Nou. A dos quarts de sis de la tarda es preveu que l’expedició aterri a l’aeroport i es traslladi a l’estadi per inspeccionar el terreny de joc. A un quart de set de la tarda, Allegri i un jugador, compareixeran en roda de premsa. Valverde i Ter Stegen ho faran abans (16.30 h) a la ciutat esportiva, on una hora més tard començarà l’entrenament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)