Barça

Directe cap al doctor Orava

Futbolistes tan reconeguts com Marco van Basten, David Beckham, Didier Deschamps o Pep Guardiola; atletes consagrats com Haile Gebreselassie o Frank Fredericks. La llista d’esportistes il·lustres que s’han posat en mans del doctor Sakari Orava és extensíssima i reflecteix el prestigi que té a l’hora de tractar lesions musculars i tendinoses, fruit de 40 anys d’experiència. Amb aquest currículum no és estrany que s’hagi apostat perquè sigui ell qui s’encarregui d’intervenir Ousmane Dembélé. “Ja estem preparats amb el doctor Lasse Lempainen i demà al matí [avui per al lector] veurem com està la lesió”, va explicar el doctor Orava en unes declaracions recollides ahir per RAC1. El pla, doncs, és que avui Dembélé viatgi cap a Finlàndia i si s’enllesteixen les proves prèvies, l’operació es realitzi demà a l’hospital Neo de Turku.

Orava també va explicar a RAC1 que les lesions de bíceps femoral són comunes, però la del jove extrem blaugrana “és molt més severa” “Cal prendre-se-la com el que és, una lesió important”, va afegir. L’especialista finlandès es va mostrar optimista pel que fa al fet que en tres o quatre mesos el jugador pugui tornar a entrenar-se a un bon nivell, tot i preferir esperar a veure quina és l’evolució per fixar terminis.

La relació del Barça amb Sakari Orava és extensa. Abans de Dembélé ha tractat nombrosos jugadors i exjugadors blaugrana. Un dels casos més coneguts és el de Pep Guardiola. Entre 1997 i 1998 uns problemes musculars li impedien rendir i tenir la continuïtat desitjada. Va ser durant aquell període quan el doctor Ramon Cugat va recomanar-li posar-se en mans del doctor Orava, que llavors ja tenia un gran prestigi en la seva especialitat. “Em va preguntar amb una gran ansietat si podria tornar a jugar i quan li vaig dir que sí vaig poder veure als seus ulls que aquella resposta va ser un dels sí més importants de la seva vida”, va explicar el doctor finlandès quan li van preguntar pel cas de Guardiola en una entrevista publicada el 2013. El va operar amb èxit d’una ruptura parcial del tendó proximal del bíceps de la cama esquerra i l’actual entrenador del City va reaparèixer uns mesos més tard sense problemes.

Més propers en el temps, també s’han posat en mans del doctor finlandès jugadors del planter blaugrana com Rafa Mújica, Pol Calvet i Kaptoum, així com Thomas Vermaelen. Al defensa belga el va intervenir el desembre del 2014 –pocs mesos després de fitxar pel Barça– d’una lesió al múscul semitendinós de la cama dreta que feia temps que arrossegava.

SAKARI ORAVA

“Les lesions de bíceps femoral són comunes, però aquesta és molt més severa”, va dir a RAC1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)