Barça

El rival

Takashi Inui

Una altra amenaça japonesa

El golàs de Gaku a Getafe va complicar les coses, i ara, un compatriota seu, Inui, apunta cap al Camp Nou, on ja va marcar

Tres dies després que el golàs del japonès Gaku Shibasaki compliqués molt les coses al Barça, obligant-lo a una remuntada per sumar els tres punts al Coliseum Alfonso Pérez, els blaugrana reben l’Eibar, que també té un jugador nipó entre les seves principals amenaces. A diferència del que passava, però, amb el jugador del Getafe, el jugador del conjunt armer nascut fa 29 anys al país del Sol Naixent, Takashi Inui, ja no és un debutant a primera divisió, sinó que hi està plenament consolidat. I el Barça sap ben bé com les gasta, ja que en l’última jornada de la lliga passada, al Camp Nou, i amb els de Luis Enrique esgotant les seves possibilitats de ser campions i amb un ull a La Rosaleda per veure si el Madrid punxava, Inui va avançar el seu equip amb dos golassos, que tot i que no van servir als guipuscoans per puntuar, sí que li van permetre fer gala de la seva gran qualitat. Ho va fer en un escenari per emmarcar, i que com ell mateix assegurava dos anys enrere, abans de la seva primera visita, llavors “només coneixia per televisió”.

D’aquell Inui que va aterrar a Eibar fa tres estius, encara li queda la timidesa, ja que tot i que ha deixat el traductor que tenia, li continua costant molt expressar-se, però al camp ja ha convençut bona part dels més escèptics amb el seu fitxatge, el més car fet mai fins a aquell moment per l’Eibar, que va pagar 300.000 euros a l’Eintracht de Frankfurt. I el que és més important, també al seu entrenador, José Luis Mendilibar, que no sabia res d’ell quan el van fitxar, però que va donar el vistiplau a la recomanació del seu ajudant, Iñaki Bea, amb passat a Alemanya, i als informes de la direcció esportiva. Fa cosa d’un mes, i tot just començada la lliga, el tècnic biscaí no tenia problemes a destacar-lo com una peça clau, alhora que recordava que encara ha de millorar en certs aspectes: “És molt bo tècnicament i tàcticament, però li falta deixar-se anar. Fa coses inversemblants, però després potser falla una passada senzilla. S’ha de concentrar més en aquest tipus de coses. Tot i això, és un jugador important per a nosaltres, ha captat la meva idea del futbol i ara mateix és qui millor interpreta el que jo vull de l’equip.” Aquest curs ha estat sempre titular i el seu lloc l’ha trobat a la banda esquerra, on destaca per ser un jugador incisiu i creador. El gol encara és una assignatura en què ha de millorar, ja que només n’ha marcat sis en els més de 60 partits que ja ha disputat des que va aterrar fa dos anys a Eibar.

Amb contracte fins a final de temporada, és una incògnita si Inui continuarà a Ipurua, ja que el club encara no li ha fet cap oferta per renovar i ell troba a faltar la família, que viu al Japó. De moment, però, ja ha deixat empremta. A l’Eibar i en la lliga espanyola, ja que el mes de gener passat, a Ipurua i contra el Barça, es va convertir en el japonès amb més partits disputats, superant l’exjugador del Mallorca Yoshito Okubo.

Takashi Iniu
(Omihachiman, 04/06/1988).
63
partits
ha disputat en les poc més de dues temporades que fa que és a l’Eibar. És el japonès amb més partits disputats a primera divisió.
0,3
milions d’euros
va pagar l’Eibar per ell a l’Eintracht de Frankfurt l’estiu del 2015. Va ser el fitxatge més car fet fins llavors pel club guipuscoà.
304
minuts
acumula en aquest inici de lliga, en què és un dels set jugadors de l’Eibar que ha estat titular en les primeres quatre jornades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)