Luis Suárez jugarà el partit 100 a Montilivi

Incansable. L’uruguaià arribarà demà al centenar de partits amb la samarreta blaugrana en la lliga

Luis Suárez arribarà en el derbi català de Montilivi als cent partits en el campionat de lliga amb la samarreta blaugrana. En la quarta temporada al Barça, el davanter uruguaià arribarà a la fita contra el Girona, després de descansar en el duel contra l’Eibar al Camp Nou. El golejador blaugrana va arribar l’estiu del 2014 procedent del Liverpool i ha sumat un total de 86 gols i 51 assistències en els 99 partits que ha disputat en la lliga espanyola.

En el primer any al Barça, Suárez va tenir un inici difícil per la sanció amb què va arribar l’uruguaià a causa de l’acció amb l’italià Chiellini en el mundial del Brasil. El davanter es va perdre els vuit primers partits de lliga i va debutar en un clàssic contra el Real Madrid. Suárez va ser titular i va jugar setanta minuts en la derrota blaugrana per 3-1, en què va donar l’assistència en el gol de Neymar.

L’incansable davanter blaugrana va acusar la inactivitat de la competició oficial i no va ser fins a la jornada setze que es va estrenar com a golejador en lliga amb el Barça. Suárez va ser l’autor de la segona diana de la victòria 5-0 contra el Còrdova al Camp Nou. Un cop va obrir la llauna i va dissipar els dubtes inicials, l’uruguaià va veure porteria amb més facilitat. En la primera temporada, la menys prolífica tot i tenir uns bons números, va marcar 16 gols i va donar 17 assistències que van ajudar l’equip a aixecar el trofeu de lliga.

L’any següent, ja totalment adaptat a l’entitat i al joc blaugrana, Suárez va firmar els seus millors registres golejadors en aquesta competició: 40 gols i 19 assistències en 35 partits. Aquesta bona xifra va permetre a l’uruguaià ser el guanyador del trofeu Pichichi de la temporada 2015/16, al davant de Cristiano Ronaldo (35 gols) i Messi (26). El Barça va reeditar l’èxit de la temporada anterior i va aixecar el seu 24è títol de lliga.

El curs passat, Suárez va acusar el menor rendiment de l’equip blaugrana i els seus registres van disminuir notablement, així com també els minuts a la gespa. Tot i això, l’uruguaià va ser capaç de fer 29 gols i de repartir 15 assistències en 35 aparicions en la lliga. Xifres a l’abast de pocs davanters centre en el món del futbol. Luis Suárez acumula en total 152 partits amb la samarreta blaugrana, en els quals ha marcat 122 gols, ha donat 72 assistències, i ha esdevingut el millor soci de Messi dins i fora del camp. Amb Dembélé lesionat, la responsabilitat golejadora recau sobre la parella sud-americana. Tot i que Suárez no acaba d’arrencar, la tasca del gol queda en bones mans.

LES XIFRES

Ha marcat 86 gols i ha repartit 51 assistències en els 99 duels que ha disputat

GIRONA

Serà titular a Montilivi després de descansar contra l’Eibar al Camp Nou

Un inici de temporada complicat

Una lesió al genoll dret va impedir a Luis Suárez estar present en els dos primers duels de lliga del Barça. L’uruguaià va forçar per reaparèixer amb la seva selecció en els vitals compromisos contra l’Argentina i el Paraguai de classificació per al mundial. Des de la tornada a can Barça, el davanter no ha trobat el nivell físic òptim per rendir al màxim. Suárez tan sols ha fet un gol aquesta temporada en dos partits de lliga i un de Champions i les sensacions no estan sent bones. L’uruguaià es troba desencertat de cara a porteria, una mica lent i amb ànsia per superar aquest moment. Valverde el va deixar a la banqueta contra l’Eibar per donar-li descans. “Li anirà bé aquesta aturada. Es troba bé i he pensat que li aniria bé una mica de descans perquè el pot ajudar en tots els sentits”, va assenyalar el tècnic a la fi del duel de dimarts. Contra el Girona tornarà a la titularitat amb més ganes que mai de fer-ho bé i de tornar a veure porteria per recuperar l’olfacte golejador.