Barça

Futbol

Premi The Best

Messi i Lieke Martens, aspirants al guardó

Premi The Best. L’argentí torna a coincidir amb Cristiano Ronaldo en la categoria de millor jugador masculí, mentre que Neymar s’afegeix al frec a frec

Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar. Aquests són els tres futbolistes que el 23 d’octubre vinent aspiraran a recollir el premi The Best al millor futbolista masculí de la temporada 2016/17. Un guardó que organitza per segon any la FIFA després de trencar-se la relació amb els promotors de la Pilota d’Or. Més enllà del crac argentí, la representació blaugrana s’amplia amb la presència de Lieke Martens, escollida entre les tres finalistes a millor futbolista femenina. A més, en la categoria de millor gol –designat com a premi Puskas–, hi ha Jordi Mboula pel gran gol que va marcar en el Barça-Borussia corresponent a la tornada dels vuitens de la Youth League (22 de febrer). El gol del jove davanter, que durant l’estiu va deixar el planter blaugrana per fitxar pel Mònaco, s’inicia amb un vistosa ruleta al mig del camp per desfer-se del seu defensor i prossegueix amb una cursa cap a la porteria on torna a reflectir el seu talent per sortejar rivals.

L’elecció del guanyador de cada categoria es fa mitjançant la votació dels seleccionadors estatals, els capitans d’aquests combinats, un grup de periodistes i els aficionats registrats al web de la FIFA.

Tal com ja es tradició els últims anys a l’hora d’entregar premis individuals, el premi The Best reflecteix la rivalitat entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo. Aquest cop el convidat en aquest frec a frec és Neymar, empès per les actuacions signades el curs passat com a blaugrana, abans de decidir canviar d’aires i posar rumb al PSG, amb la sacsejada que això va provocar tant a nivell esportiu com institucional al club blaugrana.

El davanter portuguès es va adjudicar la primera edició del The Best, marcada per l’absència d’última hora dels quatre jugadors blaugrana (Messi, Luis Suárez, Iniesta i Piqué) convidats a la gala pel fet d’estar entre els escollits en el millor onze. L’excusa va ser que es prioritzava la preparació del duel de copa contra l’Athletic que s’ha de jugar 48 hores després.

Pel que fa a Lieke Martens, ha estat una de les grans apostes a l’hora de reforçar el Barça femení durant l’estiu. La migcampista va aterrar a Barcelona després de destacar amb el Rosengard suec, així com amb la selecció holandesa, recent vencedora de l’Eurocopa femenina. De fet, va ser escollida millor jugadora del torneig. La veneçolana Deyna Castellanos i la nord-americana Carli Lloyd són les altres dues candidates.

CERIMÒNIA

La gala d’entrega del guardó s’ha fixat per al 23 d’octubre vinent, a Londres
MILLOR JUGADOR
Leo Messi (Barça) Cristiano Ronaldo (Real Madrid) Neymar (Barça/PSG)
MILLOR JUGADORA
Deyna Castellanos (Santa Clarita Blue Heat/Florida State Seminoles) Carli Lloyd (Houston Dash/Manchester City) Lieke Martens (Rosangard/Barça)
MILLOR ENTRENADOR DE FUTBOL MASCULÍ
Massimiliano Allegri (Juventus) Antonio Conte ( Chelsea) Zinedine Zidane ( Madrid)
MILLOR ENTRENADOR DE FUTBOL FEMENÍ
Nils Nielsen (Selecció danesa femenina) Gerard Precheur (Olympique de Lió) Sarina Wiegman (Selecció holandesa femenina)
MILLOR PORTER
Gianluigi Buffon (Juventus) Keylor Navas (Real Madrid) Manuel Neuer (Bayern Munic)
PREMI PUSKAS
Kevin-Prince Boateng (Las Palmas) Alejandro Camargo (Universidad de Concepcion) Deyna Castellanos (Venezuela sub-17) Moussa Dembele (Celtic) Olivier Giroud (Arsenal) Aviles Hurtado (Tijuana Xolos) Mario Mandzukic (Juventus) Oscarine Masuluke (Baroka) Nemanja Matic (Chelsea) Jordi Mboula (Barça juvenil)
MILLOR AFICIÓ
Borussia Dortmund Celtic Copenhagen
El gol que va marcar al Borussia en la Youth League aspira al premi Puskas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)