Barça

Girona-Barça

Primera divisió

No és moment d’afluixar

El Barça visita Montilivi per primer cop en partit de lliga amb el clar objectiu de continuar allargant el seu gran inici de lliga

Els de Machín, amb la baixa de Muniesa i el dubte d’Alcalá, encadenen més de 300 minuts sense marcar però van empatar a Leganés

Valverde tornarà a fer alguns canvis respecte a l’últim partit

El Barça visitarà avui Montilivi, un estadi que ja va inaugurar fa 47 anys, però aquesta vegada ho farà per primer cop en la història en partit de lliga. Festa grossa, doncs, a Girona, que rebrà, a més, els blaugrana com a líders, en busca d’allargar el ple de victòries amb què han iniciat el campionat per intentar, com a mínim, mantenir la distància de set punts respecte a l’etern rival, el Madrid. Els blancs també juguen avui, al camp del penúltim, l’Alavés, incapaç fins ara de puntuar.

Tot i ser un nouvingut en la màxima categoria estatal i encadenar ja tres jornades i més de 330 minuts sense marcar, els gironins ja acumulen 5 punts, que el mantenen encara fora de la zona de descens, i a més han mostrat en tots els partits una molt bona imatge. Sobretot a casa, on van empatar contra l’Atlético de Madrid però van ser superiors, van vèncer el Màlaga i no van merèixer perdre contra el Sevilla, que només va poder guanyar per la mínima i va veure com Granell fallava un penal en el temps afegit.

El Barça no està tenint problemes de cara a porteria –17 dianes en aquest inici de lliga per les només 3 del Girona–, però tot fa preveure que no ho tindrà gens fàcil per sortir victoriós de Montilivi. De fet, ja va patir molt en l’última sortida, dissabte passat a Getafe. Avui tindrà al davant per primer cop el conjunt de Pablo Machín, que per aquesta data marcada en el calendari des que es va celebrar el sorteig el mes de juliol passat i que afrontarà amb la màxima motivació, no variarà el seu esquema habitual i gairebé innegociable en els darrers anys, amb tres defenses i dos carrilers. El tècnic sorià, però, no podrà disposar d’una peça clau al darrere com és l’exblaugrana Marc Muniesa, que fins ara ho havia jugat tot però es perdrà el duel d’avui per lesió, i també té el dubte d’un altre fix en defensa, Alcalá, autor de l’últim gol dels gironins, que va servir per derrotar el Màlaga, i que fa temps que arrossega unes molèsties que el poden obligar a sotmetre’s a una operació. Si finalment no juga, el seu lloc l’ocuparia Ramalho, si no és que Machín decideix fer alguna innovació com ara situar Maffeo a l’eix. En tot cas, tot fa preveure que l’onze s’assembli força al de dimecres a Butarque.

Més canvis es preveuen en l’equip que faci saltar d’inici a Montilivi Ernesto Valverde, en el segon partit en què no podrà tenir Dembélé, operat aquest dimarts a Finlàndia i ara ja retornat a Barcelona. Després de fer moltes rotacions contra l’Eibar, i abans d’encarar una setmana amb partit de Champions –dimecres a Lisboa–, el Txingurri, que també té la baixa de Rafinha, va deixar fora de la convocatòria per decisió tècnica Deulofeu i Semedo, tota una sorpresa, a més de Vermaelen i Arda Turan, cosa que ja és habitual. Les novetats són Umtiti, Paco Alcácer i André Gomes, que tornen a la llista. Tot fa preveure que Sergi Roberto jugarà al lateral dret i el gran dubte és saber qui acompanyarà a l’atac Messi i Luis Suárez, que després d’haver descansat dimarts, tornarà a ser titular. Denis, per l’esquerra, o Aleix Vidal, per la dreta, són les dues opcions amb més números. També falta veure si el tècnic blaugrana reserva avui alguna peça clau. Andrés Iniesta, que, comptant els partits amb la selecció espanyola, n’acumula set seguits de titular, podria ser un dels que no jugui des del principi

Gran ambient

Els 11.512 espectadors de l’estrena del Girona contra l’Atlético quedaran superats aquest vespre. Amb les entrades esgotades, Montilivi viurà el primer ple un cop ampliat l’aforament fins als 13.500 seients. Amb el context polític i social, i després que tant el Barça com el Girona fessin comunicats de defensa de la voluntat dels ciutadans del país i del dret a decidir, també s’espera que hi hagi gestos de reivindicació nacional a les graderies.

DUES SORPRESES

Deulofeu i Semedo es van quedar fora de la convocatòria. També Arda Turan i Vermaelen

POSSIBLE DESCANS

El tècnic blaugrana podria tornar a reservar alguna peça clau, com Iniesta

MONTILIVI

El ple està més que assegurat, i també s’espera ambient de reivindicació nacional

Els blaugrana dinaran a Girona

X.S.

Tot i els poc més de cent quilòmetres que separen Barcelona de Girona, l’expedició blaugrana no anirà directament a Montilivi sinó que dinarà a Girona, on està previst que hi arribi a la una del migdia. A tres quarts de dotze sortirà de la ciutat esportiva Joan Gamper i s’allotjarà a l’hotel AC Ciutat Bellavista, situat a la pujada Polvorins número 1, on dinarà i descansarà a l’espera de l’hora d’anar cap a l’estadi. Un cop acabat el partit, l’expedició tornarà cap a la ciutat comtal i ja no tornarà a entrenar-se fins dilluns, a les onze del matí, a la ciutat esportiva.

Sergi Roberto també pot arribar avui als 100 partits en el campionat

X.S.

Luis Suárez no és l’únic blaugrana que si juga avui a Montilivi arribarà al seu partit número 100 de lliga a primera divisió. També ho farà una altra peça important: Sergi Roberto. El reusenc, que va debutar en la lliga amb el primer equip la temporada 2010/11, en l’última jornada, a la Rosaleda (1-3) i amb el títol ja guanyat pels de Guardiola, compleix ja la seva cinquena temporada amb fitxa en el primer equip, i amb 25 anys ja fa temps que hi està plenament consolidat. La temporada passada va ser la que va jugar més partits del campionat, un total de 32, i 26 d’aquests com a titular, la majoria com a lateral dret. Aquest curs ha participat en quatre de les cinc jornades –tres com a titular, contra el Betis, al mig del camp, i a Vitòria i a Getafe, al lateral dret– i precisament en la primera va marcar el que fins ara és el seu únic gol com a blaugrana a primera divisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)