Barça

Ernesto Valverde

Entrenador del Barça

“Ens ha costat rematar el partit pel seu entusiasme”

Ernesto Valverde es mostrava satisfet de l’actuació dels seus homes a la gespa de Montilivi. “Era un derbi català i hi havia una gran ambient al camp, però hem arrencat bé i creant ocasions”, va comentar el tècnic blaugrana. En aquest sentit, va afegir que “l’entusiasme” exhibit pel conjunt gironí va dificultar que els blaugrana rematessin el partit amb més placidesa.

Com era d’esperar, se li va preguntar pel marcatge individual de Maffeo a Leo Messi. “És cert que quan et fan un marcatge individual et genera incomoditat, però també hi ha avantatges per a ell i l’equip”, va destacar Valverde. Així va explicar els beneficis que pot provocar aquest plantejament: “Quan es planteja fer un marcatge així, el marcador està sotmès a ser arrossegat i aparèixer en zones que no són seves. La qüestió és aprofitar aquesta situació.” El tècnic va afegir que sempre pots esperar que algun rival es plantegi un marcatge així a Messi, però va destacar la capacitat del crac argentí per llegir bé la situació i afavorir els espais per als companys: “L’he vist tranquil i treballant per a l’equip.” A banda del marcatge de Maffeo a Messi, Valverde també va destacar “la pressió alta del Girona per tot el camp”.

Respecte a Luis Suárez, va reconèixer que el gol d’ahir li anirà bé després de no estar encertat en els partits precedents: “Els davanters viuen del gol i poden estar desencertats en algun moment, però quan fan gol tot canvia. Que hagi marcat ens va bé, i fins i tot ha disposat d’alguna altra ocasió.”

També va destacar l’aportació d’Aleix Vidal, fent èmfasi en la versatilitat: “És cert que l’any passat va actuar de lateral, però també en la seva carrera ha jugat moltes vegades com a extrem. Tenim una plantilla àmplia i que puguin entrar jugadors com ell és una garantia.” També va elogiar el gran rendiment que està mostrant Andrés Iniesta en aquest inici de temporada: “És mèrit seu i de la seva capacitat de relacionar-se amb companys. Quan ell és al camp ens dona garanties. És un jugador fonamental per a l’equip i per al club durant els últims anys i ho continua sent.”

Sobre quin és l’aspecte que més destaca del seu equip, Valverde va indicar “el sentit d’equip” que demostra al camp. “És cert que quan comences un projecte els bons resultats et reforcen t’ajuden perquè l’equip guanyi confiança, però el que mes m’agrada és que veig l’equip mentalitat per treballar quan el partit està travat. De fet, es va poder veure a Getafe, quan van aconseguir remuntar.” Tot i això, tractant-se del primer tram de la temporada, va preferir relativitzar la bona situació en la lliga i va posar el focus en el partit de Champions de dimecres.

MARCATGE A MESSI

Amb un marcatge així, el marcador va a zones que no són les seves. La qüestió és aprofitar-ho

LUIS SUÁREZ

Els davanters viuen del gol. Poden estar desencertats, però quan marquen tot canvia

ALEIX VIDAL

L’any passat va actuar de lateral, però també ho pot fer d’extrem. Això ens ajuda

VIRTUTS DE L’EQUIP

El que més m’agrada és el sentit equip que estem tenint en cada partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)