Barça

L’ostracisme d’Alcácer

Sense protagonisme. El davanter és el setè jugador de la plantilla amb menys minuts i Valverde el va tornar a deixar fora de la convocatòria per al duel contra l’Sporting portuguès

La marxa de Neymar i l’arribada d’Ernesto Valverde van obrir un fil d’esperança a Paco Alcácer per poder tenir més protagonisme aquesta temporada. Però la dura realitat és ben diferent. El davanter valencià no ha gaudit del protagonisme esperat en aquest inici i és un dels habituals a quedar fora de les convocatòries. De fet, fa més d’un mes que el de Torrent no disputa cap partit amb el Barça. L’últim va ser la victòria blaugrana a Mendizorrotza, en què Alcácer va sortir des de la banqueta per jugar 33 minuts.

Contra l’Sporting tampoc tindrà l’oportunitat d’estar amb l’equip ja que Valverde el va deixar fora de la convocatòria oficial de vint jugadors que viatjaran aquest matí cap a Lisboa –Semedo i Deulofeu tornen a la llista i la principal novetat és la inclusió d’Ortolà, porter del filial–. El davanter ha quedat en l’oblit del tècnic extremeny en aquests darrers partits i està vivint una situació d’ostracisme similar a la de Vermaelen o Arda Turan, els altres dos jugadors descartats per a l’enfrontament de demà. Temps complicats per a Alcácer, que sembla que no compta gaire per a Valverde, que no confia en ell com a extrem, i la competència feroç de Suárez i Messi a la davantera és pràcticament insalvable.

El dia del debut del Barça de Valverde, en la supercopa d’Espanya, Alcácer tan sols va jugar set minuts en substituir Rakitic quan el resultat era desfavorable per als interessos blaugrana (1-2). La seva entrada va ser gairebé testimonial a la davantera. En la tornada al Bernabéu es va quedar a la banqueta sense disputar cap minut.

L’estrena blaugrana en la lliga va ser la gran oportunitat desaprofitada per al davanter centre valencià. Amb Suárez lesionat i amb Dembélé encara a Dortmund, Valverde va apostar per ell com a titular contra el Betis en la posició d’extrem esquerre, deixant Messi com a fals nou. Tot i que va disputar 82 minuts, la seva aportació a l’equip va ser escassa entrant des de la banda, una posició en què no se sent còmode i que no li va gens bé per les seves característiques de joc.

Una setmana després, a Mendizorrotza, Valverde va apostar per dos extrems purs com Aleix Vidal i Deulofeu per acompanyar Messi, i Alcácer va haver d’esperar a la banqueta. El tècnic li va donar l’alternativa en el minut 57 amb el 0-1 al marcador i el valencià va respondre bé, i va ser l’autor de l’assistència del segon gol de Messi. Però aquella va ser la darrera aparició amb la samarreta blaugrana.

Una gastroenteritis el va deixar fora del duel contra la Juve al Camp Nou i ja no ha tornat a comptar per a Valverde. Ni la greu lesió de Dembélé sembla haver-li obert una mínima oportunitat de guanyar protagonisme.

Aleix Vidal, Deulofeu, Denis Suárez i André Gomes li han menjat el terreny en aquest darrer mes i Alcácer s’ha quedat sense disputar cap minut en set dels deu primers partits del Barça. El davanter fitxat del València l’estiu passat és el setè jugador amb menys minuts de tota la plantilla –tan sols 122– i sembla que li espera una temporada complicada amb Valverde. Amb 24 anys, encara té marge de millora per fer-se un lloc al club, però si la situació del davanter no millora el seu futur pot estar lluny del Barça l’estiu vinent.

20 jugadors a Lisboa
Ter Stegen Cillessen Ortolá Semedo Sergi Roberto Piqué Umtiti Mascherano Jordi Alba Digne Busquets Rakitic Paulinho Denis Suárez André Gomes Iniesta Aleix Vidal Deulofeu Luis Suárez Messi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)