Barça

L’exblaugrana

Jérémy Mathieu

Prova superada

Mathieu, que va marxar del Barça amb la carta de llibertat, torna a somriure, als 33 anys, a l’Sporting de Portugal

És un fix a l’eix de la defensa, on forma parella amb l’uruguaià Coates

Nega que s’entrenés a prova a Lisboa, afirma que si marca i ho celebra dedicarà el gol a “Bartomeu i Robert” i recorda que no va ser l’únic culpable de la desfeta a Torí

“Tothom em culpa de la derrota amb la Juve i ningú diu res de Masche ni de Piqué”, assegura Mathieu en una entrevista al diari ‘Marca’

No és gaire habitual que un jugador amb 33 anys, amb passat internacional amb una gran selecció com la francesa i que encadenava vuit temporades en una de les millors lligues del món, l’espanyola, i les tres últimes guanyant sempre títols en un equip com el Barça, que en va arribar a pagar 20 milions d’euros fa només tres anys, hagi de passar un període de prova abans de fitxar per un altre club. És el que va comunicar el mes de juliol passat el club blaugrana, que no comptava amb Jérémy Mathieu i li va donar permís per entrenar-se durant les seves vacances amb l’Sporting Clube de Portugal, que uns dies després, va fer oficial el fitxatge. El mateix Mathieu, però, en una entrevista concedida al diari Marca, ho nega i assegura que “el que va passar va ser un problema del Barça, de papers, però que el fitxatge estava fet”.

El que és clar, però, és que la mala última temporada amb el conjunt blaugrana, en què va arribar a tenir cinc lesions, diverses de musculars, el van condemnar a haver de marxar del club, i això que tenia un any més de contracte. Segons el diari Récord, però, el seu fitxatge no va ser de franc, ja que el conjunt lisboeta –que li va posar una clàusula de rescissió de 60 milions d’euros i li ha fet un contracte de dues temporades– va pagar al representant del jugador 2 milions d’euros com a prima de fitxatge per evitar que es decantés per altres ofertes, com les de l’Olympique de Marsella i el Fenerbahçe. Precisament, Mathieu va debutar contra el conjunt turc en un amistós i les cròniques dels mitjans portuguesos en van destacar la sobrietat, l’eficàcia en el joc aeri i el seu gust per sortir amb la pilota jugada des del darrere. Dies després, ja era el seu entrenador, Jorge Jesús, qui l’elogiava: “Si et fixes en el seu joc, t’adones que el fa diferent als altres.” El tècnic d’Amadora, a més, també va destacar que la parella que formen el francès i l’uruguaià Sebastián Coates a l’eix de la rereguarda lisboeta “és espectacular pel que fa al coneixement del joc”. No és d’estranyar, doncs, que tots dos hagin estat intocables en els set partits de lliga disputats, tot victòries excepte el d’aquesta última jornada al camp del Moreirense, on van empatar, cosa que els va fer allunyar-se a dos punts del líder, el Porto. També en els tres de Champions, comptant els dos de la prèvia contra l’Steaua de Bucarest, ha estat titular Mathieu, que només ha descansat en el partit de copa disputat la setmana passada. És a dir, deu partits oficials disputats, i tots complets excepte un, en poc més d’un mes i mig a la capital portuguesa. I, a més, també ha vist porteria. Fa dos caps de setmana va signar un golàs de falta, rememorant aquell que va fer al camp de l’Elx en la copa, en la seva primera temporada com a blaugrana, de la qual es recorden sobretot aquelles dues dianes decisives, contra el Madrid al Camp Nou, i dues setmanes després, a Balaídos, i totes dues de cap. Precisament contra un rival en els clàssics, Coentrão, coincideix aquest curs a Lisboa, on declara que se sent feliç: “Estic al final de la meva carrera i vull gaudir-lo tant com sigui possible. Vull jugar molt de temps i no m’he posat cap límit.”

Res a veure amb el final de la temporada passada, en què el francès no va participar en cap dels nous darrers partits. La seva última actuació amb la samarreta blaugrana, a més, va ser del tot per oblidar, a Torí, en l’anada dels quarts de final de la Champions, amb la contundent derrota 3-0. Una desfeta de la qual en la mateixa entrevista al rotatiu madrileny, Mathieu en parla, i amb algun dard per a alguns companys: “He tornat a veure aquell partit i tothom diu que el problema vaig ser jo. És veritat que en els gols estic un contra un i no em llanço, reculo, però després fan una passada i es s’hauria pogut dir, què van fer Masche, o Pique? Però no.” Tot i això, assegura que té “molt respecte” pels excompanys, als quals, això sí, no qualifica d’amics, i per l’afició. Si marca, però, no descarta celebrar-ho i si ho fa, té clar a qui dedicarà el gol: “Si el celebro, el dedicaré a Bartomeu i Robert Fernández, perquè crec que em van tractar d’una manera molt difícil.”

Jérémy Mathieu
(29/10/1983 a Luxeuil-les-Bains).
60
milions
de clàusula de rescissió li va posar el conjunt portuguès, que el va fitxar per dues temporades.
10
partits
ha disputat amb l’Sporting Clube de Portugal i tots com a titular. Tots els de lliga (7) i els 3 en la Champions, comptant la prèvia.
1
gol
ha marcat amb el conjunt portuguès, de falta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)