Barça

“Si guanyes tot és de color rosa; si no, canvia el color”

Ernesto Valverde. El tècnic basc assegura que només les victòries mantindran les bones paraules cap a ell i el seu equip i avisa també que no serà fàcil guanyar a Lisboa

El Barça de Valverde no deixa d’acumular elogis després de sumar sis victòries consecutives en la lliga i de guanyar la Juventus en el debut europeu al Camp Nou. El tècnic, però, és plenament conscient que totes aquestes bones paraules tenen data de caducitat si l’equip no manté la bona línia mostrada fins ara. “Sé que si guanyes tot és de color rosa i si perds és al revés, canviarà el color. El futbol funciona pels resultats i quan guanyes sembla que tot està bé i si perds i fas el mateix et criticaran. Intentarem entre tots seguir guanyant perquè això ens dona tranquil·litat.” És tan gran l’exigència que té aquest Barça, que ahir li van recordar que tant Pep Guardiola com Luis Enrique van guanyar el triplet, Champions inclosa, en la seva primera temporada, un fet que a Valverde no deixa de sorprendre’l. “Estaria content de guanyar el partit de demà i no miro més enllà. Abans es parlava de guanyar títols i ara ja es parla de triplets, sextets, amb una lleugeresa…”

I perquè no apareguin turbulències, l’única fórmula és guanyar. I avui toca fer-ho a Lisboa, contra l’Sporting Club, un rival que mereix el màxim dels respectes al tècnic blaugrana. “És un equip molt fort i ja la temporada passada va fer un gran any. Ha guanyat el primer partit de la Champions i en la lliga acumulen sis victòries”, va dir. Valverde té estudiades les potencialitats del conjunt de Jorge Jesús. “Hem de tenir en compte Martins, Acuña, Bruno Fernandes, que xuta des de lluny i marca grans gols. William els dona control i si juga Bas Dost és altíssim i haurem d’estar atens al seu joc aeri. També a la seva velocitat per les ales. Són rapidíssims.”

A Valverde no el preocupa que l’Sporting pugui plantejar un marcatge individual a Leo Messi com el que va fer Maffeo en el Girona-Barça. A Portugal s’especula que aquest paper el podria fer Battaglia. “Cada equip és lliure de proposar el joc d’atac i el defensiu que cregui convenient. Si fan marca individual, ho intentarem superar des del punt de vista individual i col·lectiu”. Valverde, però, no té clar que això sigui un avantatge i va recordar que quan ell ho va fer en la final de la copa del Rei posant-li Balenziaga a sobre ja no ho va veure clar. “No sé si es tant avantatge fer un marcatge individual, ho vaig fer i no ho veia clar i no ho tornaria a fer”, va admetre.

La roda de premsa també va estar molt marcada per diversos noms propis. Un d’ells el de Nélson Semedo, que avui podria jugar d’inici contra el rival ciutadà del Benfica, el seu antic equip. Valverde veu una gran progressió del jove portuguès. “No és fàcil entrar en la dinàmica del joc del Barça. Al principi li va costar, però ha anat millorant molt. És un jugador molt ràpid i pensem que ens pot ajudar molt.” Alternant-se amb ell al lateral dret apareix Sergi Roberto. Malgrat que aquesta temporada tothom pensava que el reusenc actuaria com a migcampista, Valverde té molt clar que no pensa renunciar a la polivalència del català. “No renunciarem a la versatilitat de Sergi Roberto. Està alternant les dues posicions. M’agraden els jugadors polivalents perquè ens donen possibilitats. Pot jugar per dins i per fora.” Sobre Deulofeu, va explicar que de vegades el problema que poden tenir els davanters és més mental que futbolístic i el va encoratjar a mantenir “la fe en les seves possibilitats”. Un altre davanter que ho està passant molt pitjor és Paco Alcácer. Valverde no sap què passarà en el futur, però es va defensar dient que no sempre pot convocar tots els jugadors.

“Andrés Iniesta ens marca l’estil de joc”

Andrés Iniesta no està entrant en les rotacions d’Enresto Valverde. El jugador manxec ha recuperat tot el protagonisme que amb Luis Enrique havia perdut. “És clar que Andrés és un jugador fonamental per a nosaltres. Està jugant amb continuïtat, seria absurd dir que no el notem al camp. Ens marca l’estil de joc de l’equip. És molt important, ho està sent i ho serà durant la temporada. Esperem que mantingui el nivell.” Un altre migcampista que està deixant molt bones sensacions és Paulinho. “Estem molt contents amb ell. Els dubtes sobre el seu fitxatge eren més de fora que de dins. Ens aporta coses diferents a l’equip i s’ha integrat molt bé al grup i amb els companys”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)