Barça

Allargar el moment dolç

El Barça busca contra l’Sporting Club la seva segona victòria en la Champions League després de golejar la Juventus en el debut europeu

Una victòria a fora deixaria molt ben encarrilat l’accés als vuitens de final

Valverde podria recuperar el teòric onze de gala amb la tornada a la llista de Semedo i Deulofeu

El Barça camina amb pas ferm en la lliga, en què és líder en solitari després de sumar un sis de sis prometedor i presentant uns registres que són l’enveja de qualsevol equip europeu. Vint gols a favor i només dos en contra, un clar exemple que no es tenen problemes per fer gols –Messi hi ajuda moltíssim– i que en defensa s’està aconseguint una solidesa vital per tal de sustentar aquests bons resultats. A més a més, l’equip cada cop sembla més còmode al terreny de joc, com si l’assimilació de les variants tàctiques imposades per Valverde agradessin a la majoria de la plantilla. Alguns, com Jordi Alba, així ho han expressat públicament i d’altres ja es veu simplement per com juguen, com és el cas de Rakitic, Iniesta i Busquets.

Com molt bé deia Valverde després de guanyar a Girona, el que feia que tingués més confiança és veure com el seu equip s’està comportant en tots els partits. Atacant i defensant en bloc, un equip unit i amb les línies juntes per tal de facilitar la feina a tots els jugadors i de complicar la vida al rival amb una bona pressió. Encara és molt aviat per treure conclusions, però aquest Barça fa bona pinta, i si manté aquesta mateixa línia de treball pot aspirar de nou a tots els títols.

Un dels més desitjats, com no, és la Champions. L’equip va tenir una estrena fantàstica guanyant per 3 a 0 la Juventus al Camp Nou, i avui en la segona jornada de la competició intentarà allargar aquest moment dolç imposant-se a l’Sporting Club de Portugal, que, com el Barça, també va guanyar en el primer partit que el va enfrontar amb l’Olympiacòs. Una victòria deixaria el Barça en una molt bona situació per encarrilar la classificació per als vuitens de final, amb sis punts en dos partits.

Els precedents històrics fan costat als blaugrana, que s’han enfrontat amb l’Sporting en quatre ocasions amb un balanç de tres victòries i només una derrota. A més a més, per trobar l’última derrota del Barça a Portugal ens hem de remuntar trenta anys enrere, fins al 1987, contra l’Os Belenenses per 1 a 0. L’últim cop que els blaugrana van visitar el José Alvalade van golejar per 2 a 5 en la temporada 2008/09, la primera de Pep Guardiola a la banqueta i que, casualment, acabaria amb el Barça aixecant el títol de la Champions.

De cara al segon partit europeu, Valverde podria tornar a fer alguns canvis a l’equip titular i recuperar l’onze que més minuts va jugar en l’inici de la temporada. És el que formen Ter Stegen a la porteria; Nélson Semedo al lateral dret; Jordi Alba, a l’esquerre; Piqué, que va descansar contra el Girona, formant parella amb Umtiti a l’eix de la defensa; un mig del camp amb Busquets, Rakitic –que a Girona va jugar de mig centre deixant l’interior dret a Paulinho– i Iniesta, l’home que mai entra en les rotacions. Al davant, Deulofeu, que torna a la convocatòria, obert a l’extrem dret, Messi amb llibertat de moviments i Luis Suárez com a davanter centre. L’uruguaià va tornar a veure porteria contra el Girona i va agafar confiança després d’uns partits en què no havia estat al seu nivell habitual. El seu millor soci al camp, Leo Messi, va debutar a Europa aquesta temporada amb un doblet contra la Juventus, i després de no marcar a Montilivi intentarà tornar a fer-ho avui al José Alvalade, un camp on ja va marcar en l’últim precedent, el de l’any 2008. En aquell partit també va marcar Gerard Piqué.

El tècnic blaugrana ha deixat a Barcelona Paco Alcácer, Vermaelen i Arda Turan en una nova mostra que no compta gens ni mica amb ells. Els està enviant el missatge que si es poden buscar una sortida en el mercat d’hivern, millor per a ells. Abans del partit, Valverde haurà de descartar dos futbolistes i, molt possiblement, un d’ells serà el tercer porter, perquè també viatja Ortolà, del B.

L’Sporting Club de Portugal, per la seva banda, espera la visita del Barça conscient que ho té molt difícil, però amb l’objectiu de no posar-los les coses fàcils. El conjunt de Jorge Jesús també ha començat molt bé la temporada i, tot i l’empat en l’última jornada de lliga, han aconseguit igualar el millor inici des de l’època de Bobby Robson, amb sis victòries consecutives en la lliga. L’Sporting de Jorge Jesús és un equip que destaca per la seva actitud ofensiva i per intentar jugar un futbol ràpid, explotant sobretot la banda on juga Gelson Martins. Caldrà que l’equip blaugrana estigui atent, perquè els portuguesos tracten bé la pilota i són un equip amb les idees molt clares. On flaquegen més és a la defensa, on juguen l’exblaugrana Mathieu, que s’enfrontarà amb els seus excompanys, i l’exmadridista Coentrão.

L’EQUIP

Valverde podria tornar a fer jugar l’onze base dels primers partits de la temporada

BAIXES

El tècnic va tornar a deixar fora de la llista Paco Alcácer, Arda Turan i Thomas Vermaelen

EL RIVAL

En la primera jornada va guanyar a Grècia i no ho vol posar gens fàcil

Mathieu: “En el món del futbol no crec que hi hagi gaires amics”

Mathieu va ser un dels protagonistes en la prèvia del partit entre l’Sporting i el Barça per les seves declaracions en una entrevista al diari Marca en què afirmava que si marca celebrarà el gol pel tracte que va rebre per part de Robert i Bartomeu i en què deixava clar que la seva relació amb els seus excompanys no va anar més enllà de les professionals. “Vaig acabar bé amb els companys. En el món del futbol no crec que hi hagi gaires amics. Per mi, la paraula amic és una paraula molt grossa”, va explicar ahir. El francès no està ressentit amb el Barça, però a Lisboa se’l veu jugant de titular molt més feliç i molt més tranquil: “Al Barça hi ha molta pressió. Aquí a l’Sporting estic com al València, amb el cap tranquil i amb molta confiança.”

Jorge Jesús no va confirmar si faria un marcatge individual a Messi, però va explicar que quan fas això pots tenir problemes per controlar els altres davanters: “Hi ha dues maneres de parar Messi. No és fàcil frenar-lo. És un extraterrestre, com Cristiano. O tractes de fer-ho de manera individual o de manera col·lectiva. Lionel està més tranquil quan és en bloc, ja que té espais. Per això dic que el Barça és el millor equip del món pel seu joc posicional.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)