Barça

Diumenge, la senyera al cor, però no a la samarreta

Jordi Cardoner. El vicepresident diu que la LFP no ho acceptaria, al mateix temps que exigeix a Agustí Benedito que entregui els suports rebuts i li recorda que el termini de la moció acabava ahir

Diumenge és un dia especial. L’1 d’octubre tots els catalans estan convocats pel govern de la Generalitat a un referèndum d’autodeterminació de Catalunya que estan intentant aturar com sigui des de l’Estat espanyol. El mateix diumenge, el Barça s’enfronta amb la UD Las Palmas al Camp Nou i la plataforma Un Crit Valent va sol·licitar a la junta directiva del club que els homes d’Ernesto Valverde juguessin amb la samarreta de la senyera. Ahir, el vicepresident de l’àrea social del Barça, Jordi Cardoner, va assegurar que això no era possible. “Entenem que de qui depèn, la LFP, no estarà conforme. Sortirem al camp amb la senyera, ens entrenarem amb la senyera i jugarem amb la senyera al coll i al cor, però de blaugrana”, explicava Cardoner. El cert és que la normativa impedeix al Barça jugar amb la samarreta de la senyera, ja que no va ser una de les tres que el club va donar com a oficials a la Lliga de Futbol Professional a l’inici de la temporada. El directiu blaugrana, que va recordar el posicionament que va fer el club dimecres passat davant els fets que estan passant a Catalunya, quan es va posar del costat de la democràcia i el govern de la Generalitat, va ser contundent en la resposta a Javier Tebas, president de la LFP, que va criticar el comunicat blaugrana: “Em sap greu que el senyor Tebas entri en aquests temes. Que es dediqui a la seva feina. Hem fet la valoració del per què, com i on estem. Em sap greu perquè ocupa un lloc de molta responsabilitat, està fent la seva feina com a bon professional, però també ha de deixar que la facin els propietaris del club, que són els socis.” Cardoner, respecte a com es pot desenvolupar el partit de diumenge, espera que no hi hagi cap tipus de problema. “Cada persona que vingui al camp expressarà el que cregui oportú. Només demanem respecte i que ens centrem en la competició.”

Benedito

Cardoner va fer aquestes declaracions en una roda de premsa convocada per parlar del vot de censura impulsat per Agustí Benedito. Segons el club, el termini per presentar les 16.570 signatures necessàries per poder tirar endavant la moció va acabar ahir a la nit. Benedito, que avui compareixerà en roda de premsa, insisteix que té temps fins al 2 d’octubre. Ahir, Cardoner va insistir en el termini, amb el suport d’un parell d’informes sol·licitats per la junta directiva. “Tenim un informe de la Secretaria General de l’Esport i un altre de la degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, a qui Benedito havia escollit per arbitrar aquest procés, que diuen que els dissabtes són dies hàbils, així que el termini acaba el 27 de setembre”, va explicar el directiu, que va exigir a Benedito que entregui les signatures que tingui. “És fonamental conèixer els suports vàlids que ha tingut. Els socis mereixen saber-ho. És inadmissible condicionar l’entrega als terminis. Exigeixo al senyor Benedito que les entregui. Nosaltres tenim l’obligació de protegir les dades de les persones que han signat amb el seu DNI i destruir la informació”, va explicar Cardoner, que no va confirmar si en cas de no entregar les signatures, el procés no serà comptabilitzat com a moció. El directiu va dir que quan arribi el moment, el club consultarà diverses institucions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)