Barça

La vida segueix de color rosa

Un gol en pròpia porteria de Coates permet al Barça endur-se una soferta victòria de Lisboa i mantenir la seva ratxa

El triomf deixa els blaugrana, amb sis punts, líders en solitari

SPORTING 0 BARÇA 1

SPORTING:Rui Patricio; Piccini, Mathieu, Coates, Coentrão (J. Silva, 73’); Battaglia, William Carvalho; Gelson, Bruno Fernandes, Acuña (Bruno César, 73); Doumbia (Bas Dost, 44’). BARÇA:Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta (Paulinho, 79’); Sergi Roberto (André Gomes, 87’), Messi i Luis Suárez (Aleix Vidal, 89’). GOLS:0-1, Coates p.p. (49’).ÀRBITRE:Ovidiu Hategan (Romania). Grogues a Gelson Martins (6’), Coentrão (26’), Doumbia (38’), Acuña (48’), Piccini (53’), Coates (59’), Semedo (69’) i Aleix Vidal (92’).PÚBLIC:48.575 espectadors.

Vuit de vuit. La vida segueix sent de color rosa al Barça de Valverde. De moment, no canvia, ja que ahir va aconseguir un sofert triomf en la segona jornada de la Champions al camp de l’Sporting de Portugal que deixa els blaugrana liderant el seu grup en solitari, amb sis punts. Va ser un partit espès i gris del Barça, que només es va poder decidir amb un gol en pròpia porteria –el quart del curs–, però que ajudarà l’equip a seguir creixent.

Com era d’esperar, Valverde va apostar pel teòric equip de gala. Les seves decisions en els partits anteriors així ho presagiaven. Semedo va tornar al lateral dret –va estrenar titularitat lluny del Camp Nou–, i Piqué va tornar a ser la parella d’Umtiti a l’eix defensiu. Busquets va recuperar la plaça de mig centre i Rakitic, que havia actuat en aquesta posició a Girona, es va tornar a situar a l’interior dret. L’esquerre va ser per al fins ara incombustible Iniesta. L’única i principal sorpresa va ser al davant, on Sergi Roberto va ocupar la banda dreta al costat de Messi i Luis Suárez. Durant moltes fases del partit, el sistema passava a ser un 4-4-2. Valverde ja havia dit en la prèvia que no pensava renunciar a la versatilitat de Sergi Roberto, i ahir la va explotar més que mai. En alguns moments buscava la jugada per fora, però en moltes altres ho feia per dins, intentant combinar amb Messi i la resta de migcampistes. Va sorprendre, això sí, que Deulofeu, en comptes de quedar-se a la banqueta com a revulsiu per si el partit s’encallava, acabés a la grada malgrat que ja va ser un dels descartats en el partit contra el Girona.

Amb l’equip farcit de migcampistes, el Barça va tenir el control del joc i el partit mai se li va escapar de les mans, però va estar molt faltat de profunditat i les oportunitats van arribar amb comptagotes. Un parell de xuts tous de Messi i Luis Suárez i un altre de més clar de l’uruguaià que va aturar bé Rui Patricio. L’Sporting de Portugal va estar força atent en defensa i esperava pèrdues de pilota blaugrana per sortir ràpidament a l’atac a la recerca de la porteria de Ter Stegen. Tot el contrari que el Barça. Els de Jorge Jesús no s’entretenien en l’elaboració i a la mínima buscaven les cames ràpides de Gelson Martins i Doumbia per fer mal. La línia defensiva del Barça, però, va estar força atenta, tot i els dos únics xuts de Bruno Fernandes, tots dos des de fora l’àrea. En un intent d’enganyar l’àrbitre, Doumbia es va fer mal i va ser reemplaçat per Bas Dost, un perfil totalment diferent. L’empenta del públic local, cridaner i de queixa fàcil, els impulsava encara més. L’Sporting de Portugal va saber controlar bé en defensa el Barça i Mathieu va estar força bé en el tall.

Semblava que només una genialitat de Messi –que ahir va igualar Puyol com el tercer jugador amb més partits en la història del Barça (593) només superat per Xavi (767) i Iniesta (637)– o una jugada aïllada podrien desencallar el partit. I així va ser. Quan amb prou feines s’havien jugat tres minuts del segon temps, la defensa de l’Sporting es va empassar una falta lateral llançada per Messi i entre Coates i Luis Suárez van introduir la pilota dins la porteria. El gol li van donar en pròpia porta al defensa portuguès, així que en els dos últims partits, el Barça ja s’ha beneficiat de tres gols d’aquesta manera, tot un rècord.

Amb el gol en contra i esperonats per la seva afició, l’Sporting de Portugal va intentar fer un pas endavant, però la sobreexcitació de la grada va fer que perdessin algunes pilotes absurdes i en una d’aquestes pèrdues, Messi va estar a punt de marcar, però Mathieu, ràpid, va tapar el xut de l’argentí. Després d’un parell d’ocasions del Barça, una falta llançada per Messi i un xut de Suárez, l’equip va tenir una petita davallada física i una pèrdua de Sergi Roberto va estar a punt de costar l’empat. Ter Stegen, impressionant, va rebutjar el xut a boca de canó de Bruno Fernandes.

El Barça havia reculat i havia perdut el control del joc i això permetia a l’Sporting de Portugal apropar-se perillosament a l’àrea. Valverde ho va veure i va optar per posar físic i múscul al camp amb l’entrada de Paulinho per Iniesta, d’André Gomes per Sergi Roberto i d’Aleix Vidal per Luis Suárez. Llavors, el partit es va calmar una mica. Paulinho va tenir la sentència a les seves botes però va fallar tot sol davant Rui Patricio.

MESSI

Va igualar Puyol com a tercer jugador amb més partits disputats amb el Barça (593)

SEMEDO

Titular en el seu retorn a Portugal, va fer un bon partit; va ser xiulat i amonestat

SERGI ROBERTO

Va completar el mig del camp en un 4-4-2 que va deixar Deulofeu a la graderia

LA DADA

Ja són quatre els gols en pròpia porteria a favor del Barça aquest curs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)