Barça

“Cantem ben alt i ben fort. Votarem”

Gerard Piqué reitera amb una piulada el seu posicionament a favor del dret a decidir del poble de Catalunya, un missatge en què demana expressar-se “pacíficament” per no donar cap excusa a l’Estat espanyol

“Des d’avui i fins diumenge, expressem-nos pacíficament. No els hi donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem.” Amb aquesta piulada, Gerard Piqué va reiterar ahir el seu suport al dret a decidir del poble de Catalunya en el referèndum d’autodeterminació de diumenge, una opinió que el central blaugrana ja va transmetre fa tres anys, tot just abans de la consulta del 9 de novembre del 2014, després que alguns sectors de la premsa espanyola el critiqués per haver participat en la manifestació de la Diada. “Estic a favor de la consulta. La gent té dret a votar. Soc català i era el dia de Catalunya, la festa per excel·lència. Hi havia 1.800.000 persones. Va ser un dia remarcable per a la gent i per a l’ambient festiu”, va afirmar llavors Piqué, que, sent fidel als seus principis de mullar-se en els temes en què creu, com ell mateix ha afirmat en diverses ocasions, poc després va transmetre un missatge semblant, en una entrevista al programa Fora de sèrie de TV3. “En un país democràtic com Espanya el dret a decidir és el més democràtic que hi ha. Em vaig posicionar a favor del dret a decidir, i ho segueixo pensant.” Piqué, a més, tampoc es va estar de dir-hi la seva en la polèmica sobre les estelades del Camp Nou, que en un primer moment es van traduir en diverses sancions de la UEFA al Barça. “No veig cap problema en el fet que hi hagi estelades al Camp Nou. La UEFA s’ha equivocat.” Lluny d’amagar-se, només un any després, Piqué va tornar a publicar una fotografia seva amb uns amics en la Diada del 2015, la de la Via Catalana, fet que, de nou, va anar seguit de crítiques contra ell. “No té res a veure estar a favor del referèndum amb estar a favor de la independència. El problema és que aquesta informació es ven d’una manera o d’una altra segons quin sigui el canal que ho transmeti, i molta gent s’ho creu”, va reiterar Piqué en una entrevista al setmanari Papel, en què també va deixar clar per què jugava amb la selecció espanyola: “Primer, perquè tenim un equip que és la rehòstia. I segon, perquè ara mateix soc espanyol.”

Tendència a les xarxes

Tal com s’esperava, l’enèsim posicionament públic i desacomplexat de Gerard Piqué va aixecar ahir un munt de polseguera en determinats mitjans de comunicació i en les xarxes socials, en què de nou es va fer campanya perquè el central català deixi de jugar amb la selecció espanyola, malgrat que Piqué mai s’ha posicionat a favor de la independència, sinó del dret a decidir. Ahir, per exemple, l’etiqueta #PiqueFueradelaSeleccion va ser una de les que va generar més piulades a Twitter. Tot, però, no van ser crítiques, ja que el tracte rebut per Piqué va provocar que moltes persones favorables al dret de decidir el defensessin. També s’hi va referir l’exblaugrana Oleguer Presas, que com Piqué en la seva etapa com a futbolista mai es va estar de dir públicament el que pensava. “El més noticiable no és la piulada de Piqué, sinó que molts esportistes no puguin donar la seva opinió. És valent, perquè tots sabem que porta unes conseqüències que tots coneixem”, va afirmar Oleguer al programa Tot Costa, de Catalunya Ràdio.

Per al blaugrana, però, trobar-se al centre de les crítiques no és cap novetat, una animadversió que, sense anar més lluny, ja ha convertit en un fet habitual que part de l’afició de la selecció espanyola el xiuli en els partits del combinat estatal. “No entenc per què la gent s’empipa. Fa més d’onze anys que jugo amb la selecció espanyola deixant-m’hi la pell. Una altra cosa és que em senti català”, va recordar Piqué el 2014. Malgrat la seva explicació, les crítiques al central no van fer més que augmentar, i van viure el seu punt àlgid el març passat, quan Piqué no va dubtar a l’hora de criticar amb duresa els valors del Real Madrid i d’exposar com funciona, segons ell, la relació entre el club blanc i els grans poders de l’Estat. “Mai treballaria per al Madrid. No m’agraden els valors que transmet ni veure les personalitats que hi ha a la llotja i com mouen els fils del país. La persona que va imputar Messi i Neymar i que, curiosament, ha tingut un tracte diferencial amb Cristiano, estava al costat de Florentino.” Aquestes dures declaracions no només van remoure els fonaments del madridisme, sinó del mateix Estat, fins al punt que el central català va rebre una resposta pública d’Edmundo Bal Francés, el cap penal de l’advocacia de l’Estat.

Perquè Gerard Piqué no s’amaga mai, i fa una setmana, per exemple, no es va estar de criticar durament un lamentable acudit del programa Gracias por nada d’Intereconomía, en què es demanava a Kim Jong-un, el president de Corea del Nord, que disparés una bomba nuclear sobre Catalunya. “A aquests no els veniu a visitar, no?”, va piular Gerard Piqué, vinculant el missatge al compte oficial de la Guàrdia Civil, en una clara al·lusió als escorcolls que el cos policial estava duent a terme a Catalunya. Era d’esperar, doncs, que el defensa barceloní enviés un últim missatge abans de l’1 d’octubre, una piulada en què, en 138 caràcters, Piqué no només va defensar el dret a decidir del poble de Catalunya, sinó que també va deixar entreveure que l’Estat espanyol no s’estarà de generar gresca: “No els hi donem cap excusa. És el que volen.”

OPINIONS DE PIQUÉ

Expressem-nos pacíficament. No els hi donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem
Piqué, fent referència al referèndum de diumenge
Mai treballaria per al Madrid. No m’agrada veure les personalitats que hi ha a la llotja i com mouen els fils del país
En relació amb el tracte judicial que van rebre Messi, Neymar i Cristiano
En un país democràtic com Espanya, el dret a decidir és el més democràtic que hi ha
El 2016, quan li van preguntar sobre el dret a decidir del poble de Catalunya
A aquests no els aneu a visitar, no? @guardiacivil
Després del lamentable acudit d’Intereconomía de la setmana passada
Estic a favor de la consulta. La gent té dret a votar. Soc català i era el dia de Catalunya
Després de rebre crítiques per haver participat en la Diada del 2014

El Barça-Las Palmas no perilla

Tot i que en els darrers dies s’havia especulat amb la possible suspensió del partit Barça-Las Palmas de diumenge (16.15h), que en coincidir amb el referèndum d’autodeterminació de Catalunya podria no disposar d’un nombre suficient de Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat dels assistents, fonts del cos policial van afirmar ahir que l’enfrontament del Camp Nou no perilla, ja que hi hauria prou efectius per complir amb el dispositiu habitual en aquest tipus d’esdeveniments. La confirmació es va conèixer ahir a primera hora de la tarda, després de la reunió de la junta de seguretat de Catalunya celebrada al Palau de Pedralbes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)