Barça

“Jugar amb la selecció és una motivació”

Piqué. El barceloní va parlar ahir des d’Andorra i es va mostrar molt content de formar part de la llista de Lopetegui. Hores abans, el seleccionador havia sortit a defensar-lo davant les crítiques pel seu tuit de dijous a favor del referèndum de l’1-O

El tuit de dijous de Gerard Piqué a favor de la democràcia i del referèndum de l’1-O –“Des d’avui i fins diumenge, expressem-nos pacíficament. No els hi donem cap excusa. És el que volen. I cantem ben alt i ben fort. #Votarem”– ha irritat tots aquells contraris al dret a decidir del poble català. La transparència de Piqué ha aixecat polseguera entre tots els seus detractors i també entre aquells que s’oposen a la votació democràtica que tindrà lloc durant la jornada de demà a Catalunya. Roda de premsa incòmoda la que va haver de gestionar ahir Julen Lopetegui. Just l’endemà de les paraules de Piqué, el seleccionador va comparèixer davant els mitjans per facilitar la llista de convocats per als següents dos pròxims compromisos contra Albània (6 d’octubre) i Israel (dia 9), classificatoris per al mundial de Rússia 2018, i com era d’esperar, el tuit del futbolista del Barça va monopolitzar la roda de premsa. Hi havia expectació per veure si Lopetegui incloïa Piqué en la llista. I en aquest sentit no hi va haver sorpreses. Lopetegui ha convocat Piqué. A ell i a Jordi Alba, Andrés Iniesta i Sergio Busquets. Aquests són els quatre blaugrana citats amb la selecció, d’una llista de la qual ha quedat fora Gerard Deulofeu respecte a l’anterior convocatòria.

Lopetegui va fer una defensa ferma ahir del seu futbolista. Hi havia ganes d’atacar Piqué per part d’alguns dels periodistes que cobreixen habitualment la informació de la selecció, però Lopetegui va ser clar: “Jo jutjo els jugadors per la seva actitud, pel seu compromís i el seu rendiment amb la selecció en l’aspecte esportiu. Cada vegada que ha vingut Piqué s’hi ha deixat l’ànima i estem entusiasmats amb ell. No entrarem a valorar altres coses.” “Dilluns Gerard s’entrenarà amb nosaltres, amb la mateixa bona predisposició de sempre i serà un més del grup, com sempre”, va dir.

Qui també va parlar és el mateix implicat. Piqué, present ahir a l’Open del World Padel Tour, va voler fugir de qualsevol altre incendi i va fer declaracions políticament correctes: “Estic molt content d’anar convocat amb la selecció. A veure si guanyem el primer partit i ens classifiquem ja per al mundial. Estar en una fase final d’un mundial sempre és emocionant.” “Jugar amb la selecció sempre ha estat un orgull i una satisfacció enorme. Que el mister em cridi significa que estic fent les coses bé”, va dir des d’Andorra, on va viatjar acompanyat del seu fill Sasha.

Aleñá, amb la sub-21

El bon moment de joc de Carles Aleñá al Barça B no ha passat desapercebut per al seleccionador de la sub-21, Albert Celades. El màxim golejador del filial blaugrana (3 gols, tots consecutius contra el Lugo, l’Alcorcón i el Còrdova) és la gran novetat en la llista de 24 futbolistes citats amb la rojita per al compromís contra la selecció d’Eslovàquia (dia 10 d’octubre), classificatori per a l’Eurocopa del 2019. Aleñá, internacional en totes les categories inferiors, s’estrena en una llista de la sub-21. El 8 d’octubre Celades haurà de descartar quatre futbolistes.

LES FRASES

Estic molt content d’anar convocat amb la selecció. A veure si ens classifiquem ja per al mundial. Jugar-lo és emocionant
Gerard Piqué
Jutjo els jugadors per la seva actitud i el seu rendiment amb la selecció, i aquí estem entusiasmats amb ell
Julen Lopetegui
PORTERS
De Gea (Manchester United), Kepa (Athletic), Pepe Reina (Nàpols).
DEFENSES
Piqué (Barça), Jordi Alba (Barça), Azpilicueta (Chelsea), Carvajal (Real Madrid), Nacho (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Bartra (Borussia Dortmund), Monreal (Arsenal).
MIGCAMPISTES
Sergio Busquets (Barça), Andrés Iniesta (Barça), Saúl (Atlético), Koke (Atlético), Illarramendi (Real Sociedad), Isco (Real Madrid), Asensio (Real Madrid), Thiago (Bayern Munic).
DAVANTERS
Pedro (Chelsea), Morata (Chelsea), Iago Aspas (Celta), David Silva (Manchester City), Callejón (Nàpols), Rodrigo (València).
Dilluns Gerard s’entrenarà amb nosaltres, amb la mateixa bona predisposició de sempre
Julen Lopetegui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)