Barça

A un pas de l’inici somiat

El Barça de Valverde té l’ocasió de signar el segon millor inici històric del club en la lliga just abans de l’aturada de seleccions

Amb 20 gols a favor i 2 en contra fins a la sisena jornada, el tècnic referma el seu projecte presentant el millor balanç

Set victòries en set jornades de lliga. 21 punts de 21 possibles. Números rodons a l’abast del Barça: ha de derrotar demà Las Palmas al Camp Nou en la que serà l’última cita abans que la lliga es torni a aturar a causa dels partits de seleccions. I ja se sap que no hi ha res millor que un triomf per fer front a quinze dies sense competició de clubs.

No hi ha dubte del bon començament de curs que està signant el Barça d’Ernesto Valverde pel que fa als resultats obtinguts, però guanya encara més categoria si es mira en perspectiva. De fet, l’estrena del tècnic basc d’origen extremeny a la banqueta blaugrana competeix amb la d’entrenadors de referència en la història del club com ara Johan Cruyff, Louis van Gaal, Pep Guardiola i Tito Vilanova. Al llarg de la seva trajectòria al capdavant de l’equip, tots ells també van resoldre sis jornades inicials del campionat amb sis victòries –vegeu destacats adjacents–, així com també James Bellamy, que va ser el primer a fer-ho ja fa 88 anys (temporada 1929/30). En la setena, però, tots cinc van empatar. Per tant, en cas que demà el Barça s’imposi a Las Palmas, Valverde tindrà l’honor de superar-los en aquest aspecte. De fet, seria el segon millor inici històric del club en la lliga. Sens dubte, una bona manera d’arrencar el seu projecte a la banqueta blaugrana. Fidel al seu tarannà, però, el missatge del tècnic s’allunya dels excessos i apel·la a la normalitat: “Anem primers, però cal seguir mirant cap endavant. És cert que quan comences un projecte els bons resultats et reforcen i t’ajuden perquè l’equip guanyi confiança, però el que més m’agrada és que veig l’equip mentalitzat per treballar quan el partit està travat”, va afegir després del 0-3 assolit la jornada passada a Montilivi.

Guanyar demà Las Palmas també suposaria obrir un nou i atractiu horitzó: atacar les vuit victòries en les vuit primeres jornades de la lliga 2013/14 del Barça del Tata Martino, que es manté com el registre a batre. Per contra, aquest excel·lent començament no va ser suficient perquè es pogués aixecar el títol al final d’aquell curs. En aquest aspecte, tampoc Bellamy ho va aconseguir, mentre que en la resta de precedents esmentats sí que es va ser campió.

Hi ha un aspecte, però, en què el Barça de Valverde ja supera el de Martino després de les sis primeres dates del campionat: el balanç de gols a favor i en contra. A les ordres del tècnic argentí va ser de +17 (22 gols a favor i 5 en contra), mentre que a hores d’ara és de +18 (20 gols a favor i només 2 en contra). En aquest sentit, la solidesa defensiva mostrada per l’equip, així com l’eficàcia exhibida per Messi de cara a porteria –ja acumula nou gols en el campionat– han estat dos factors cabdals en l’arrencada triomfal del projecte de Valverde. “M’agrada que l’equip estigui fi”, va destacar després del darrer duel a Montilivi, sense mostrar-se amoïnat per si l’actual rendiment de l’equip pot tenir contrapartides d’aquí a uns mesos: “No em genera dubtes respecte a com estarem més endavant. No em queixaré que l’equip vagi guanyant, ja ho farem quan no ho fem.”

A banda de la seriositat mostrada per l’equip, el fet de tenir un calendari bastant assequible també ha beneficiat a l’hora de bastir el bon inici de campionat. En aquest sentit, les sis víctimes del Barça han estat el Betis, l’Alavés, l’Espanyol, el Getafe, l’Eibar i el Girona. Demà serà el torn de Las Palmas, que aterra al Camp Nou en una situació delicada –és 15è en la taula classificatòria amb sis punts–. De fet, el conjunt canari estrena nou entrenador –Pako Ayestarán– després que Manolo Márquez presentés la dimissió dimarts passat. Per tant, la cita sembla propícia perquè el Barça encadena la setena victòria en la lliga, i encara més jugant-se a l’estadi. Però assolir la vuitena i igualar el rècord de Martino presenta un escull anomenat Atlético. I és que també caldrà superar el conjunt colchonero al Wanda Metropolitano perquè els de Valverde facin el vuit de vuit.

La visita al nou estadi de l’Atlético –fixada per al dissabte 14 d’octubre– suposarà una prova exigent tot just quan es reprengui el campionat després de l’aturada de seleccions. I, com és habitual en aquestes situacions, la marxa dels nombrosos internacionals blaugrana amb els seus respectius combinats impedirà a Valverde preparar aquesta cita tal com desitjaria.

VALVERDE, CONTENT

“M’agrada que estiguem fins. No em genera dubtes per com estarem més endavant”

IGUALAR EL RÈCORD

A banda de Las Palmas, també caldria guanyar l’Atlético al Wanda Metropolitano

EN EL CAMPIONAT

Valverde pot superar demà els millors inicis de referents com ara Cruyff i Guardiola

RATXA A BATRE

El curs 2013/14, el Barça de Martino va saldar amb triomfs les vuit primeres jornades
Barça - Betis 2-0
Tosca (p.p) i Sergi Roberto
Alavés - Barça 0-2
Messi (2)
Barça - Espanyol 5-0
Messi (3), Piqué i Suárez
Getafe - Barça 1-2
Denis i Paulinho
Barça - Eibar 6-1
Messi (4), Denis i Paulinho
Girona - Barça 0-3
Aday (p.p), Iraizoz (p.p) i Suárez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)