Barça

“Esperem guanyar, i que a fora hi hagi calma i respecte”

Valverde. El tècnic veu amb normalitat la coincidència del partit amb el referèndum: “La gent vindrà a disfrutar de l’equip; en aquest sentit no espero res que no hàgim vist en altres ocasions”

Catalunya viurà avui una jornada històrica per decidir el seu futur polític. La dimensió de la cita fa que l’atmosfera del referèndum d’autodeterminació també incideixi en el partit que el Barça juga aquesta tarda contra Las Palmas. Va quedar ben clar ahir a la sala de premsa de la ciutat esportiva. Nombroses preguntes es van referir al referèndum per tal de copsar les impressions d’Ernesto Valverde sobre aquesta qüestió. Com ja va fer dies abans, va remetre’s al comunicat oficial del club, en el qual es manifestava el compromís “amb la defensa del país, de la democràcia, de la llibertat d’expressió i el dret a decidir”. A títol més personal, i fidel al seu tarannà conciliador, el seu missatge va voler transmetre tranquil·litat a l’ambient. “A banda de guanyar el partit, que per a nosaltres és molt important, esperem que a fora hi hagi calma i respecte per a tothom”, va manifestar quan se li va preguntar què esperava de la jornada d’avui.

La seva percepció respecte a la situació del país és que “sembla que hi molt soroll, però l’ambient és més tranquil del que es pot apreciar des de fora”. De fet, no creu que l’atmosfera d’avui al Camp Nou sigui més reivindicativa que altres vegades: “Sincerament no espero res diferent. Crec que la gent vindrà a l’estadi a disfrutar de l’equip i a veure’l guanyar. En aquest sentit no espero res que no hàgim vist en ocasions anteriors.”

Amb relació a la manera com el vestidor viu la situació política i la celebració del referèndum d’autodeterminació, Valverde va comentar que intenten concentrar-se en els partits, però que “cadascú té la seva opinió personal”. “Com cada soci i cada ciutadà de Catalunya, però ho vivim amb total normalitat”, va indicar.

Llibertat d’expressió

El tècnic basc d’origen extremeny també era conscient que durant la roda de premsa se li preguntaria sobre la piulada de Gerard Piqué a Twitter en què convidava els catalans a participar i a expressar-se en el referèndum d’avui. “No és el primer esportista que es manifesta en un sentit o altre i és respectable. Tothom té la seva opinió i cal respectar la de Piqué, absolutament”, va comentar Valverde, que va apel·lar a la llibertat d’expressió. Respecte a les ires que el missatge del central blaugrana ha despertat en un sector de la societat espanyola que també reclama que deixi el combinat dirigit per Julen Lopetegui, va apreciar que les xarxes socials són propenses que sorgeixin tota mena de comentaris: “Hi ha barra lliure per dir el que es vulgui. Tot és qüestió d’educació i respecte”.

PIULADA DE PIQUÉ

No és el primer esportista que es manifesta. Tothom té opinió i cal respectar la de Piqué

PERCEPCIÓ

Sembla que hi ha molt soroll, però l’ambient és més tranquil del que es pot apreciar a fora

AL VESTIDOR

Ens centrem en el partit, però cadascú té la seva opinió. Ho vivim amb absoluta normalitat

“És important arribar a l’aturada amb bones sensacions”

Més enllà del clima polític, en el pla esportiu la visita de Las Palmas suposa una bona ocasió perquè l’equip blaugrana allargui la ratxa de triomfs abans l’aturada de seleccions. “És important arribar-hi amb bones sensacions i amb un ple de victòries”, va destacar Valverde, que dona molta importància al fet d’arribar a aquest punt de la temporada amb la successió de bons resultats. A l’hora de preparar el duel, una de les incògnites se centra a veure com reaccionarà el conjunt canari al canvi d’entrenador. “Tenim alguna referència de quan entrenava el València, però estem una mica a l’expectativa del que ens podem trobar”, va reconèixer Valverde. Tot i això, va indicar que Las Palmas “és un equip amb qualitat tècnica, que aposta per disputar la possessió i fer mal a través del joc”, i entén que Ayestarán “donarà continuïtat a tot això”.

El canvi a la banqueta canària ve motivat per la dimissió de Manolo Márquez. Una actitud poc freqüent, però que Valverde respecta “absolutament”. “Els clubs són lliures d’acomiadar un entrenador, i un entrenador també de marxar quan ho vulgui”, va assenyalar.

El tècnic va seguir sense donar pistes amb relació al possible onze. Simplement va apreciar les nombroses alternatives que té en la posició dreta de l’atac. “Segons el partit puc escollir un perfil o altre”, va valorar. Respecte a l’absència de Deulofeu en els dos últims partits, va voler restar-hi transcendència: “Tenim molts jugadors en la plantilla i no poden anar tots convocats.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)