Barça

Barça

El partit de l'1-O

“Suspendre el partit hauria estat una notícia d’1 minut. Jugant-lo, de 90”

Josep Maria Bartomeu. El president del Barça qualifica d’inadmissible el que es va viure ahir a Catalunya i confirma que el club se suma a l’aturada de país impulsada per demà per la Taula per la Democràcia

Després de la reunió extraordinària que avui ha celebrat la junta directiva del FC Barcelona, el president Josep Maria Bartomeu ha volgut fer una declaració institucional per valorar el que es va viure l’1 d’octubre a Catalunya i els motius pels quals va decidir que el partit contra el Las Palmas es jugués a porta tancada al Camp Nou. Bartomeu va recordar que el club s’ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i al Pacte pel Referèndum i que també han treballat de manera decidida perquè el dret a la llibertat d’expressió pogués exercir-se de manera plena al Camp Nou. En el comunicat explica que ja el 20 de setembre passat, arran dels registres a seus de la Generalitat de Catalunya i de les detencions que es van produir, van condemnar qualsevol acció que pogués impedir l’exercici ple del dret a la llibertat d’expressió i al dret a decidir. I que mantindrien el seu posicionament de compromís amb les llibertats i amb el poble de Catalunya, pel qual va demanar “respecte”. “Els catalans ens hem guanyat el dret a ser escoltats. Com una de les entitats referents del país, fem una apel·lació a trobar solucions polítiques, des del respecte a la voluntat de la ciutadania.”.

Bartomeu ha tornat a defensar la decisió de jugar el partit a porta tancada com la millor possible després que no poguessin aconseguir l’ajornament del partit per la negativa de la LFP. El president ha explicat que la decisió final va ser seva però que durant el dia havia estat parlant amb directius, executius. Valverde, els capitans i també amb Piqué i que van acordar que jugar a porta tancada ensenyaria al món el rebuig davant la situació excepcional i inadmissible que es va viure a Catalunya. “Suspendre el partit hauria estat una notícia d’1 minut. Jugant-lo, de 90”, ha afirmat. Bartomeu no comparteix la opinió dels que diuen que el Barça ahir va deixar de ser més que un club. “No hi estic d’acord. El Barça és molt més que un club, és un club propietat dels socis i lligat a Catalunya. 90 minuts en un estadi buit és una forma més de demostrar al món que som més que un club.”.

També ha explicat que havia acceptat les dimissions del vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, i del comissionat del Barça Innovation Hub, Jordi Monés, però va negar que hi hagi desunió en la directiva. “Hi ha unió, ganes, força i energies per acabar els projectes que ens queden.”.

El president va explicar que el club havia decidit sumar-se a l’aturada de país impulsada per demà per la Taula per la Democràcia. El club paralitzarà les seves activitats durant tota la jornada i cap dels equips professionals ni formatius entrenaran a la Ciutat Esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)