Barça

Violència policial durant l'1-O

Stòitxkov esclata i carrega contra el govern espanyol

Condemna pública. L’exjugador del ‘dream team’ recrimina l’actuació policial de diumenge a Catalunya, titlla Soraya Sáenz de Santamaría de franquista i la vicepresidenta respon amb una querella

Si alguna cosa ha caracteritzat sempre Hristo Stòitxkov ha estat la seva determinació a l’hora de dir públicament allò que pensa. El búlgar mai ha estat dels que es mosseguen la llengua. És d’aquells que acostuma a parlar clar i català. Irreverent en moltes ocasions, potser sí, però sempre franc amb els seus ideals. Dels que parla tal com raja. Ho ha fet sempre i ho ha tornat a fer ara indignat amb la violència gratuïta practicada per la Guàrdia Civil i la Policía Nacional el dia del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Stòitxkov, que viu des de fa anys a Miami i treballa actualment com a comentarista esportiu de Univisión Deportes, va esclatar ahir contra les forces policials de l’Estat i va carregar amb moltíssima duresa contra el govern espanyol. Ho va fer en una intervenció televisiva a Univisión: “Les imatges són lamentables. Agredint no s’arreglen les coses. Si la gent de Catalunya va a votar, són lliures de votar. No pots enviar les forces armades a pegar a la gent, a senyores, a nens, a avis... S’ha pegat a gent innocent. Però en quin món viu el govern d’Espanya? Sou una vergonya total. No hi ha perdó!”, va dir.

Hristo va ser especialment contundent amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría: “El seu avi era franquista, el seu pare, franquista, ella franquista, el seu fill, franquista. És ella la que mana les coses que hem de fer? Per favor, dimiteixi! El govern espanyol és una vergonya. Estareu on us mereixeu, separats del món”, va manifestar mentre mostrava una imatge d’ella en una tauleta.

El carismàtic exfutbolista del dream team també va demanar la implicació d’Europa en el conflicte i va exigir que deixi d’una vegada de mirar cap a una altra banda: “La Comunitat Europea s’ha de manifestar durament contra aquests nefastos.” Hristo també va recordar que ell sempre ha estimat Catalunya: “L’any 92 vaig sortir amb una bandera independentista a Wembley, quan el govern que hi ha actualment ni tan sols sabia encara el que era.”

Soraya Sáenz de Santamaría, després d’escoltar les paraules de l’exfutbolista del Barça, ha decidit que presentarà una querella contra ell perquè considera que s’ha vulnerat el seu honor i també el de la seva família.

LES FRASES

[En referència a Soraya Sáenz de Santamaría] El seu avi era franquista, el seu pare, franquista, ella, franquista, el seu fill, franquista. És ella la que mana les coses que hem de fer? Per favor, dimiteixi!

RÈPLICA DE SORAYA

La vicepresidenta s’hi querellarà perquè considera que ha vulnerat el seu honor
Si la gent de Catalunya va a votar, són lliures de votar. No pots enviar les forces armades a pegar a senyores, a nens, a avis... El govern espanyol és una vergonya
Hristo Stòitxkov
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)