Barça

De nou, l’ase dels cops

Gerard Piqué va ser insultat i increpat pels aficionats en el primer entrenament amb la selecció espanyola posterior a l’1 d’octubre

Lopetegui va reunir ahir al vestidor tots els jugadors per parlar del tema i, en espera del duel de divendres a Alacant, no es preveuen grans novetats

Julen Lopetegui assegura que el compromís de Piqué “és bàrbar”

Gerard Piqué continua rebent de valent amb la selecció espanyola pel seu ferm compromís amb Catalunya, la democràcia i la llibertat d’expressió. En el seu primer entrenament amb la roja després que diumenge critiqués durament l’actuació de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil durant la jornada del referèndum i també tingués dures paraules per al govern de l’Estat, ho va tornar a comprovar, més que mai. Dilluns a la tarda, només sortir al camp de la ciutat esportiva de Las Rozas, el central blaugrana va rebre les ires del més d’un miler d’aficionats que van a anar a seguir l’entrenament a portes obertes. “Piqué, cabrón, fuera de la selección!”, “Piqué, llorón, España es tu nación” o “No nos engañan, Catalunya es España”, van ser alguns dels càntics que li van dirigir, amanits amb una bona pila d’insults. També es van poder veure pancartes: “Piqué, no vull que marxis, vull que et facin fora, ets vomitiu”, retirada per efectius de la Guàrdia Civil i de la seguretat de la FEF, o “Piqué fora”, van ser algunes de les que van mostrar alguns dels aficionats, entre els quals també n’hi havia que portaven banderes espanyoles preconstitucionals. També hi va haver alguna mostra de suport, però del tot minoritària.

Davant de tot plegat, i veient que els insults no cessaven, el seleccionador, Julen Lopetegui, va donar per acabada la sessió, quan amb prou feines havien passat 25 minuts. Nous incidents, en definitiva, que confirmen la falta de respecte a la llibertat d’expressió d’una bona part dels aficionats de la selecció espanyola, i que no fan altra cosa que tornar a alimentar el debat sobre la continuïtat de Piqué amb la roja. L’octubre de l’any passat, el central ja va anunciar que ho deixaria després del mundial de Rússia, però diumenge ja va deixar clar que si la seva presència ha de resultar un problema, i Lopetegui o algun directiu de la FEF així ho creuen, no tés cap problema a fer un pas al costat. Amb la intenció de sufocar aquest nou incendi, que es repeteix, amb menys o més intensitat, com ha passat ara, cada cop que Piqué va amb la selecció espanyola, Lopetegui es va reunir ahir amb tots els integrants al vestidor –la sessió, a més, va ser a porta tancada– i segons algunes informacions, també va parlar a banda amb el mateix Piqué i amb Sergio Ramos, que no han amagat mai les seves diferències ideològiques.

El que sembla clar és que Lopetegui no té cap intenció de no continuar comptant amb Piqué, i així ho va expressar de manera clara en declaracions a la cadena COPE: “Està molt bé i molt motivat. No analitzem el que pensa cadascú, quan ha vingut ha rendit i el portem perquè el seu compromís és bàrbar. No entenc per què no he de portar algú que està en disposició de venir. No mirarem més enllà, no és fàcil la situació, però s’ha de prioritzar que som entrenadors de futbol”. L’exporter blaugrana, a més, va apostar i va fer una crida a no tirar més llenya al foc, en l’intent de tranquil·litzar la situació: “Tots hem de posar una mica d’aigua freda a tanta aigua bullint i que el seny vagi guanyant espai.” L’objectiu que tenen és que la situació no vagi a més i que Piqué disputi el mundial de Rússia, com està previst. Abans, però, la roja haurà de segellar la classificació. Ho podria fer divendres mateix en el duel que disputarà contra Albània a Alacant, on caldrà estar atents a la resposta del Rico Pérez. I és que tot i que de moment no es preveuen novetats imminents sobre el que pot ser el futur de Piqué a la selecció –l’últim partit classificatori per al mundial és dilluns, a Israel–, no es pot descartar res depenent de quina sigui l’actitud del públic. De fet, també és possible que el mateix jugador es torni a pronunciar sobre el tema.

VIST I NO VIST

Lopetegui va donar per acabada la sessió 23 minuts després pels insults continuats

RÚSSIA A L’HORITZÓ

L’objectiu a la selecció espanyola és que Piqué arribi al mundial, com està previst

DIVENDRES, MÉS

Es preveuen més mostres de rebuig envers Piqué, que es podria tornar a manifestar

Jordi Alba: “Cadascú és lliure d’opinar el que vulgui”

X.S.

El blaugrana Jordi Alba, en una entrevista a TVE, va reconèixer que el que està passant amb Piqué “no és còmode per a ell ni per a cap jugador” i tot i que no va voler opinar en excés sobre el tema, sí que va insistir en el compromís del central amb la selecció espanyola, a més de defensar que “cadascú és lliure d’opinar el que vulgui, intentant no faltar al respecte a ningú”. El de l’Hospitalet també va parlar del que està succeint a Catalunya: “Patim també per les coses que passen i afecten, com qualsevol persona. Llegeixes, mires i veus coses. I amics, la família et comenten coses i no és agradable per a ningú”. A més, va explicar que el de diumenge “va ser un partit molt estrany, no per jugar a porta tancada, sinó per tot el que havia passat”. “A ningú li queden bones sensacions, a cap ésser humà”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)