Barça

OPINIÓ

El dia de la infàmia

El partit contra Las Palmas no s’hauria hagut de jugar per una qüestió de dignitat
La decisió presa és un insult i una incoherència absoluta amb tot allò que representa el Barça

Amb permís de Franklin D. Roosevelt, autor de la cita original, la jornada viscuda diumenge a Catalunya romandrà per sempre més vinculada a la infàmia. L’aleshores president dels Estats Units va pronunciar la històrica i cèlebre frase l’endemà de l’atac a Pearl Harbor per justificar l’entrada del seu país en la Segona Guerra Mundial. Nosaltres la recordem avui per força. Com a catalans i, també, com a aficionats barcelonistes. És moment de tenir ben present d’on venim i què ens ha fet com som. Diumenge, curt i ras, el partit de lliga al Camp Nou contra Las Palmas no s’hauria hagut de jugar. Sota cap concepte. Simplement, per dignitat. La dignitat que reclamo a la junta directiva actual, incapaç de prendre la decisió correcta i coherent amb el sentiment del país, amb la greu agressió patida pel nostre poble en la jornada electoral. No em valen, ni ahir, ni avui, ni demà, les excuses de mal pagador, els suposats arguments justificatius o la por a les sancions de la Lliga de Futbol Professional. Només constato que els nostres representants del Futbol Club Barcelona, escollits per via democràtica, no van tenir l’altura que calia per enfrontar-se amb estaments dirigits per exfeixistes, als quals, a sobre, voten i donen suport. Mai a la història havíem passat per una situació comparable.

No calia preguntar al vestidor, no calia justificar res. Només la voluntat i la decisió ferma de no jugar el matx. Per sobre de punts, de competicions esportives i de qualsevol altra consideració queda i ha de quedar sempre la institució, el màxim representant esportiu del país, ara i sempre. Pràcticament, una de les poques estructures d’estat que ha sabut projectar al món, fa anys i panys, la nostra identitat, tarannà i manera de ser com a catalans. La decisió presa em sembla un insult, una incoherència absoluta amb tot el que és i representa el Futbol Club Barcelona. Som el que som gràcies al llegat de tants i tants que ens han precedit, que van saber lluitar contra tota mena de dictadures, limitacions i arbitrarietats. Som el club dels catalans de fa més de cent anys i el més que un club encunyat com a frase rodona, plena de contingut, sota l’última dictadura patida per aquest país que aspira avui a la seva plena llibertat.

Tots aquells que volem estar a l’altura de la nostra història comuna coneixem exemples d’identitat oferts en el passat que no cal ara rememorar. Personalment, de ben jove, vaig viatjar a la final de Basilea amb una senyera catalana que feia onejar amb orgull a les grades, envoltat per milers de compatriotes, ben conscient del missatge que volia enviar al món. Aquell pal, aquella senyera han figurat sempre entre les meves possessions sentimentals més valuoses, la manera d’expressar que Barça i Catalunya eren, són i seran indissociables. Com a orgullós ex-vicepresident institucional del club i en aquest dia de tristor i reafirmació absoluta en la identitat, lamento profundament que diumenge no es fes cap debat com cal al si de la junta directiva, que no es prengués l’única decisió correcta i a l’altura de les circumstàncies. Saludo amb respecte les dimissions produïdes a la directiva de Josep Maria Bartomeu, no es podia obrar de cap altra manera, però demano una reflexió a la massa social sobre els greus fets viscuts al país i em considero insultat per la decisió presa de disputar el matx a porta tancada mentre vivíem sota una terrible repressió només pel simple fet de voler decidir el nostre futur i expressar-ho amb el vot a l’urna, com cal en democràcia. Havíem d’estar a l’altura del moment històric, del que la nostra gent espera del seu Barça, el nostre pal de paller emocional. I no van saber respondre a la infàmia amb la dignitat i el convenciment que ens caracteritza.

En coherència amb tot el que he expressat en aquestes línies, demanaria a Josep Maria Bartomeu la dimissió del seu càrrec amb caràcter imminent. I no només pels infames fets de diumenge, sinó per la quantitat de decisions errònies que acumula. És el moment de, per pura coherència, deixar pas a gent compromesa amb el Futbol Club Barcelona i el que representa el club per a Catalunya. En aquest moment històric, cal convocar noves eleccions i tornar la dignitat al nostre estimat club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)