Barça

Arriba l’hora de la veritat

Aturada de seleccions. Setze internacionals blaugrana afronten els dos últims partits classificatoris per al mundial de Rússia 2018. Per a la majoria seran cites determinants

Com ja és habitual quan hi ha dates FIFA, la dinàmica d’entrenaments de la primera plantilla del Barça queda condicionada fins ben entrada la propera setmana per l’absència dels nombrosos internacionals. En total són setze els blaugrana que, repartits en onze seleccions, han estat cridats per tal de culminar les eliminatòries de classificació per al mundial de Rússia de l’estiu vinent. També hi havia d’anar Andrés Iniesta, convocat pel combinat espanyol, però el manxec es baixa a causa de l’elongació al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer diumenge passat contra Las Palmas. El temps previst de recuperació és de deu dies. Per tant, el migcampista hauria d’estar a punt per poder disputar la propera cita del conjunt blaugrana, el dissabte 14 d’octubre contra l’Atlético al Wanda Metropolitano.

Tot plegat, fa que durant els propers dies Valverde hagi de fer entrenaments en família i integrar nombrosos jugadors del filial per poder disposar d’un grup prou ampli per treballar. De fet, entre els setze internacionals convocats i els tres lesionats (Iniesta, Rafinha i Dembéle), el tècnic basc només disposa de cinc jugadors del primer equip. Dos d’ells són Sergi Roberto i Gerard Deulofeu, que en aquesta ocasió no han entrat en la llista de Julen Lopetegui. Els altres són Denis Suárez, Paco Alcácer i Aleix Vidal.

Aquesta aturada de seleccions té l’al·licient de ser la que enllestirà els grups de classificació per a la cita mundialista. Per tant, hi ha molt en joc en els dos partits programats per a cada combinat. De fet, en clau blaugrana només la Bèlgica de Thomas Vermaelen i el Brasil de Paulinho ja tenen el bitllet per a Rússia a la butxaca.

El combinat espanyol tornar a ser el que més compta amb més representació blaugrana, tot i que aquesta vegada es veu reduïda a tres jugadors: Gerard Piqué, Jordi Alba i Sergio Busquets. Les possibilitats dels de Lopetegui de segellar el primer lloc del grup G –que dona l’acccés directe cap al mundial– són molt elevades. De fet, si divendres s’imposen a Albània a Alacant asseguraran virtualment la classificació directa. També ho té molt ben enfocat Alemanya, amb Marc-André ter Stegen consolidat com a titular sota els pals per l’absència per lesió de Manuel Neuer. De fet, només li cal un empat.

La França d’Umtiti i Digne i la Croàcia de Rakitic també són líders dels seus grups, però tenen menys marge d’error per conservar la plaça preferent (en cas d’acabar segons es veurien abocats a jugar una eliminatòria contra un altre segon de grup). Després de l’inesperat empat (0-0) contra Luxemburg en l’últim partit, el combinat bleu tot just té un punt més que Suècia. Per la seva banda, els croats tenen els mateixos punts (16) que Islàndia. En aquest grup, també hi ha la Turquia d’Arda Turan, amb tres punts menys que els dos colíders, i que divendres té una cita decisiva contra Islàndia per mantenir vives les esperances de poder ser en el proper mundial.

Hi ha un altre enfrontament amb representació blaugrana que apareix destacat per la seva transcendència. Es tracta del Portugal-Suïssa, amb Nélson Semedo i André Gomes presents en el combinat lusità. Una cita, programada per al dia 10, que podria decidir el primer lloc del grup B.

L’Argentina se la juga

Més enllà d’Europa, molts ulls estaran posats en el que faci l’Argentina de Leo Messi en el desenllaç del grup sud-americà. I és que la presència del millor jugador del món en el proper mundial depèn dels resultats que sigui capaç d’assolir l’albiceleste contra el Perú –la matinada de divendres–a Buenos Aires i contra l’Equador, la setmana que ve a Quito. A hores d’ara els de Jorge Sampaoli ocupen la cinquena posició de la taula, que els obligaria a jugar una repesca, però amb els mateixos 24 punts que el Perú, que és quart. Juntament amb Messi, Javier Mascherano també està concentrat amb l’Argentina. Pel que fa a l’Uruguai de Luis Suárez, està en una situació molt més còmode –és segons del grup–, en espera de rematar la classificació en els duels contra Veneçuela i Bolívia.

LEO MESSI

El millor jugador del món es juga la presència a Rússia contra el Perú i l’Equador

EN FAMÍLIA

Valverde només té cinc jugadors a Barcelona i caldrà integrar el filial als entrenaments

ÚLTIMA BAIXA

Iniesta, amb una elongació muscular a la cama esquerra, es queda a Barcelona

FEINA FETA

El Brasil i Bèlgica, amb Paulinho i Vermaelen, ja tenen el bitllet assegurat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)