Barça

Rafinha, el futbolista de vidre

Lesionat. El migcampista va tornar diumenge a la sala d’operacions per ser sotmès a una altra artroscòpia al menisc del seu castigat genoll dret

Diumenge, Rafinha Alcántara va tornar a passar per la sala d’operacions. Li van fer una nova artroscòpia al menisc del seu castigat genoll dret després que fracassés el procés de recuperació que l’hauria d’haver permès estar disponible en els primers partits d’aquesta temporada. De fet, si s’haguessin complert els terminis inicials, els primers dies d’agost el migcampista ja hauria d’haver rebut l’alta mèdica. Rafinha es va lesionar el 3 d’abril al camp del Granada i quatre dies després era operat pel doctor Ramon Cugat i Ricard Pruna a l’hospital Quirón. Ja en aquell moment, es van complir els pitjors pronòstics, perquè després de la primera exploració es va parlar tan sols de quatre setmanes de baixa.

Aquell dia va dir adeu a la temporada i va començar a treballar per estar en perfectes condicions per iniciar la nova, ja amb Ernesto Valverde dirigint l’equip. Sorprenent va ser que no se’l veiés participar en els primers entrenaments i que també se’l descartés per anar a la gira pels Estats Units. Ni el tècnic ni el club donaven cap pista sobre la seva recuperació i el futbolista més enllà de penjar una fotografia treballant al gimnàs tampoc informava de si el seu retorn era proper. Ple d’incògnites, el seu nom va aparèixer a l’estiu com una peça d’intercanvi per portar Coutinho durant el mercat de fitxatges i també es va dir que buscaria una sortida per tal d’assegurar-se minuts tenint en compte que vol participar en el mundial del 2018 amb el Brasil.

Després d’aquesta nova intervenció, el club, per precaució, no ha volgut parlar de temps de baixa però és innegable que caldrà que passi força temps per tornar a veure Rafinha en un terreny de joc. La seva malastrugança amb les lesions va començar després que es trenqués els lligaments encreuats en el partit de la Champions contra la Roma. Va estar 196 dies de baixa i es va perdre un total de 45 partits amb el Barça. D’ençà d’allò, es va convertir en un futbolista de vidre, amb problemes físics de tota mena. Problemes a l’adductor que el van tenir vuit dies de baixa, diversos problemes musculars que el van mantenir fora durant diversos dies, una contusió toràcica, una lesió al tendó d’Aquil·les, una fractura nasal que el va fer jugar amb màscara. Des del trencament dels encreuats, s’ha perdut 90 partits i amb aquest últim al menisc ja són 241 dies de baixa i 34 els partits que s’ha perdut.

Des que se’l va recuperar del Celta per petició expressa de Luis Enrique, el brasiler ha disputat un total de 78 partits amb el primer equip del FC Barcelona, en què ha marcat onze gols.

Els problemes del germà

Els problemes amb les lesions sembla que són una desgràcia que persegueix els dos germans Alcántara. Thiago, ara ja recuperat, va patir un calvari amb el genoll, ja que ha estat intervingut en tres ocasions del lligaments encreuats. Els seus problemes van començar a Barcelona, però ha estat al Bayern de Munic on n’ha sortit més mal parat. El 2014 va ser operat, però poc després de reaparèixer va recaure per una mala cicatrització i es va perdre el mundial del Brasil.

MALASTRUGANÇA

La lesió als lligaments encreuats va ser l’inici de tot un calvari físic

XIFRES

Aquesta última al menisc del genoll dret l’ha fet estar 241 dies de baixa i perdre’s 34 partits

Que passarà quan pugui tornar a jugar?

Quan pugui tornar a jugar, Rafinha es trobarà que té moltíssima competència al mig del camp del Barça, on hi ha molts jugadors per a només dues posicions. Una de les opcions, però, és que Ernesto Valverde també compti amb ell per jugar d’extrem a la banda dreta, encara que Rafinha tendeix més a marxar per dins i buscar el xut amb l’esquerra que no pas a fer-ho per fora. Abans de lesionar-se la temporada passada va ser un dels jugadors més beneficiats amb el canvi de sistema que va implementar Luis Enrique. Amb aquell 3-4-3, el brasiler va tenir moltes titularitats i molts minuts fins que va arribar el fatídic partit contra el Granada a Los Cármenes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)