Barça

Procés sobiranista

1-O

El Barça, amb una comissió que busca la mediació

Adhesió. El club blaugrana s’uneix a la Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació que vol mediar en el conflicte entre el govern de la Generalitat i l’Estat espanyol

El FC Barcelona, que es va adherir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i que també va condemnar les detencions del 20-S, continua preocupat per tot el que està passant al país. Després que el president, Josep Maria Bartomeu, fos molt criticat per decidir jugar diumenge a porta tancada el partit de lliga contra la UD Las Palmas quan les forces de seguretat de l’Estat estaven agredint ciutadans catalans per tot el país, el club ha decidit adherir-se a una iniciativa que busca el diàleg entre el govern de la Generalitat i l’Estat espanyol.

El Barça, “com a entitat esportiva referent a Catalunya, compromesa amb els valors del respecte, el diàleg i la convivència”, s’adhereix a la Comissió Independent per a la Mediació, el Diàleg i la Conciliació. Aquesta comissió, que impulsa l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, té com a objectiu trobar una sortida pactada a la situació política actual. El club blaugrana ha decidit unir-se a la petició feta per la degana, Maria Eugènia Gay, i s’adhereix a una comissió de la qual també formen part, entre d’altres, les universitats de Barcelona i l’Autònoma, el Consell de l’Advocacia Catalana, els sindicats UGT i CCOO a Catalunya, PIMEC, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya i el Col·legi d’Economistes.

Aquesta comissió, segons va explicar ahir Maria Eugènia Gay, reclama el cessament del clima de tensió que es viu a Catalunya i demana que per això cedeixin les dues parts. En aquest sentit, demana la retirada de Catalunya de tots els membres de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil que van arribar per impedir el referèndum de l’1 d’octubre i que continuen aquí. També demana al govern de Catalunya que posposi la declaració d’independència, que es preveu que es faci dilluns que ve.

LA COMISSIÓ

Reclama el cessament de la tensió que es viu a Catalunya des de fa setmanes

Denúncia de la LFP

La LFP, en el seu informe setmanal, ha traslladat al comitè de competició i al comitè antiviolència la situació que es va viure en el partit entre el Barça i Las Palmas, que es va jugar a porta tancada. L’informe explica que un aficionat va saltar al terreny de joc en el minut 71, després que el Barça fes el segon gol. L’informe, segons el director de partit, diu que l’espectador estava a les grades acompanyat de dues persones, que eren membres d’Òmnium Cultural i que havien pogut entrar al camp amb l’autorització del FC Barcelona per posar una pancarta amb un dibuix d’una cara amb una línia vermella i el lema ‘Democràcia’.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)