Barça

Angoixa fins al final

Eliminatòries sud-americanes. L’Argentina de Leo Messi arribarà a l’última jornada fora dels llocs de classificació per al mundial i s’ho jugarà tot la matinada de dimecres contra l’Equador a Quito

Eliminatòries

Jornada 17

Bolívia - Brasil

0-0

Veneçuela - Uruguai

0-0

Colòmbia - Paraguai

1-2

Xile - Equador

2-1

Argentina - Perú

0-0

Equip PT PJ PG PE PP GF GC

Brasil 38
17 11 5 1 38 11

Uruguai 28
17 8 4 5 28 18

Xile 26
17 8 2 7 26 24

Colòmbia 26
17 7 5 5 20 18

Perú 25
17 7 4 6 26 25

Argentina 25
17 6 5 4 16 15

Paraguai 24
17 7 3 7 19 24

Equador 20
17 6 2 9 25 26

Bolívia 14
17 4 2 11 14 34

Veneçuela 9
17 1 6 10 18 35

Última jornada (11/10/17):

Equador-Argentina

Uruguai-Bolívia

Perú-Colòmbia

Brasil-Xile

Paraguai-Veneçuela

Seriós i capcot. Així va abandonar Leo Messi La Bombonera, escenari de l’Argentina-Perú corresponent a la penúltima jornada del grup sud-americà de classificació per al mundial de Rússia 2018. El millor futbolista del món tenia raons per estar decebut. I és que la pressió ambiental del mític estadi de Boca no va ser suficient per suplir l’apatia que defineix el joc de l’albiceleste. Contra els peruans, un trist 0-0 que la posa contra les cordes pel que fa a les seves expectatives d’estar en el mundial. Tant que, a falta de disputar-se l’última jornada, n’està fora.

“No em puc imaginar un mundial sense Messi. Vaig veure el partit [contra Perú] i fins i tot va estavellar una pilota al travesser”, declarava ahir a la premsa local Vitali Mutkó, viceprimer ministre rus i president de la federació de futbol del país amfitrió del torneig. Però en pot quedar fora Messi? El perill és latent tenint en compte que l’Argentina disputa l’últim partit a domicili. Serà el proper dimarts –01:30 h de dimecres a Catalunya– contra l’Equador a Quito. Els de Jorge Sampaoli, però, tenen un últim comodí, a banda de tenir Messi: Depenen d’ells mateixos. A més, l’Equador ja està eliminada i, per tant, no tindrà cap motivació extra que l’honor.

Tot just després de l’empat contra Perú,a l’Argentina ja van començar a fer les combinacions necessàries perquè l’albiceleste no perdi l’últim tren cap a Rússia. La dada més clara és una: si aconsegueix guanyar s’assegurarà, com a mínim, la cinquena plaça del grup –ara és sisena–, que dona dret a jugar una eliminatòria de repesca. Però el triomf també atorga bones expectatives per acabar entre els quatre primers i segellar la classificació gràcies al fet que hi ha un enfrontament directe entre Perú –cinquè amb els mateixos punts que l’Argentina però millor goal average– i Colòmbia –quart amb un punt més–. Un empat entre totes dues és el més desitjat pels de Sampaoli, ja que els classificaria directament per al mundial, sempre i quan compleixin a Quito. A més, una derrota de Xile contra Brasil també els serviria. En cas d’empat argentí, però, a Messi li tocarà resar i esperar que alguna combinació li permeti jugar la repesca.

Precisament el fet de seguir depenent de si mateixos va fer que Sampaoli expliqués que al vestidor de l’albiceleste es respirava un cert clima “d’entusiasme” tot i l’empat contra Perú. “Estic esperançat i il·lusionat. L’equip mai no ha abaixat els braços, ha tingut un desgast gran i mereixia un altre resultat”, va afegir respecte al duel. Però més enllà del coratge, poc més va oferir el joc dels argentins, que en tot moment van buscar Messi –situat a la mitja punta de l’atac– com a recurs per superar la solidesa defensiva dels peruans, que van tenir en el porter Pedro Gallesse el seu millor home. El crac blaugrana va tornar a ser qui més perill va crear, però sense definir-lo en gol en els metres finals. El públic de La Bombonera va agrair l’esforç del 10 ovacionant-lo al final del partit.

A banda de Messi, Macherano va completar els noranta minuts, en el seu cas fent parella a l’eix de la defensa amb Otamendi. El blaugrana va signar una bona actuació, però va acabar amb molèsties. La transcendència del proper duel contra l’Equador, però, fa més que previsible que estigui disponible.

COMBINACIONS

Si la selecció «albiceleste» guanya a Quito, s’assegurarà, com a mínim, estar a la repesca

TEMOR

“No em puc imaginar un mundial sense Messi”, diu el president de la federació russa

LÍDER AL CAMP

Els de Sampaoli van tornar a buscar contínuament Messi per crear perill

Futbol. Classificació Eurocopa 2016 Grup D

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Alemanya 19 8 6 1 1 22 7
2 Polònia 17 8 5 2 1 29 7
3 Rep. Irlanda 15 8 4 3 1 17 5
4 Escòcia 11 8 3 2 3 14 10
5 Geòrgia 6 8 2 0 6 5 14
6 Gibraltar 0 8 0 0 8 2 46
Darrera actualització: 07-09-2015 23:00:07

Suárez veu ajornada la classificació

L’Uruguai de Luis Suárez no va poder certificar el bitllet per a Rússia 2018 en no passar d’un empat sense gols a domicili contra Veneçuela, última classificada del grup sud-americà. Tot i això, les opcions del combinat celeste segueixen sent clares. En té prou amb un empat contra Bolívia –ja eliminada– la matinada de dimecres –01:30 hora catalana– a l’estadi Centenario de Montevideo.

Suárez va formar parella d’atac amb Cavani i aviat van posar setge a la porteria veneçolana, però sense prou eficàcia en els últimes metres. Va completar els noranta minuts, tot i transcendir que arrossega un quist sinovial al genoll dret. “La situació està controlada i la seva tolerància marcarà el que passi en els propers partits. Si té molèsties s’orientaran les decisions adequades. Avui per avui no cal tractament terapèutic”, va comentar ahir a la ràdio uruguaiana 1010 Alberto Pan, metge del combinat celeste.

Tampoc va registrar gols el Bolívia-Brasil, amb Paulinho novament titular en l’onze de la canarinha. El migcampista blaugrana va completar 82 minuts de joc sobre la gespa abans de ser substituït pel futbolista del Manchester City Fernandinho. Brasil ja fa setmanes que té el bitllet mundialista segellat després d’haver dominat clarament el grup sud-americà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)