Barça

futbol

barça

La pujada d’octubre

El Barça encetarà dissabte tres setmanes força exigents, en què visitarà l’Atlético de Madrid i l’Athletic, disputarà dos duels de la Champions contra l’Olympiacòs i rebrà el Sevilla al Camp Nou

El Barça haurà d’afrontar set partits en només vint-i-dos dies

Després d’un començament de temporada esplèndid, amb nou victòries consecutives amb què el FC Barcelona ha esmicolat les males sensacions que va generar la desfeta contra el Real Madrid en la supercopa d’Espanya, l’equip d’Ernesto Valverde encetarà el cap de setmana que ve un tram del calendari força més dur que l’inicial, previ a la tercera i darrera aturada de l’any, set partits en només tres setmanes en què els blaugrana hauran de certificar que enguany, i malgrat els dubtes sorgits arran de la planificació esportiva duta a terme l’estiu passat, també optaran a lluitar per tots els títols en joc.

La pujada d’octubre començarà de sobte, sense temps per descansar dels esforços realitzats durant els enfrontaments de seleccions classificatoris per al proper mundial de Rússia, ja que dissabte que ve el Barça es retrobarà amb la competició al Wanda Metropolitano, el flamant estadi de l’Atlético de Madrid, per motius evidents un dels desplaçaments més complicats de tota la temporada. Perquè malgrat que els d’El Cholo Simeone han punxat en els dos darrers enfrontaments, contra el Chelsea en la Champions (1-2) i amb el Leganés en la lliga (0-0), el cert és que els colchoneros han començat molt bé la campanya, amb quatre victòries i tres empats que els han situat en la quarta posició de la taula classificatòria. Tot i que és ben evident que l’Atlético de Madrid, com el Barça, ha patit una important diàspora d’efectius pels partits de seleccions, també ho és que l’equip de Simeone destaca pel seu potencial físic, teòricament superior al dels blaugrana, la qual cosa unida a la seva qualitat evident i al plus que els suposa jugar a casa, i en un estadi de nova creació, el converteixen en un rival temible per a qualsevol conjunt. Els últims precedents, però, juguen a favor del Barça, que encadena tres victòries en la lliga al camp de l’Atlético de Madrid.

I sense temps per pair el dificilíssim partit del Wanda Metropolitano, el Barça rebrà quatre dies després la visita de l’Olympiacòs grec, corresponent a la tercera jornada de la fase de grups de la lliga de campions, un enfrontament aparentment assequible amb el qual els blaugrana han de fer un pas endavant molt important per assegurar-se el bitllet per als vuitens de final de la màxima competició continental. Superada la prova, tornarà la lliga, amb la visita del Màlaga, un equip que no ha començat gens bé la temporada, ja que és el cuer de la classificació, amb només un punt, tot i que darrerament el conjunt andalús s’ha especialitzat a assolir bons resultats al Camp Nou, ja que en les tres darreres campanyes ha obtingut una victòria i un empat i ha perdut l’altre partit per la mínima (1-0). I l’exigència del calendari no acabarà amb el Màlaga, ja que el Barça tornarà a tenir partit oficial només tres dies després, a la Nueva Condomina de Múrcia, on els blaugrana encetaran la seva participació en la copa del Rei. Òbviament, aquest serà un partit ideal perquè Ernesto Valverde doni minuts als suplents més habituals i a les joves perles del planter, i més tenint en compte el que li tocarà assumir al Barça només quatre dies després, el nou San Mamés, un altre partit d’aquells que a la llarga poden acabar decidint un campionat.

Especial per a Valverde

Amb la visita a Bilbao començarà una setmana força emotiva per a Ernesto Valverde, ja que en només tres dies l’entrenador es retrobarà amb dues de les aficions que més l’estimen, la de l’Athletic Club i la de l’Olympiacòs, dos equips en què el Txingurri va deixar un record excel·lent. Pel que fa a dificultat, però, sembla obvi que el primer serà força més exigent, ja que San Mamés és un estadi complicadíssim, malgrat que els lleons, que acaben de perdre Iker Muniain per una greu lesió al genoll, no han encetat gens bé la temporada, ja que encadenen sis partits sense guanyar. A més, i com en el cas de l’Atlético de Madrid, els precedents recents són de color blaugrana, ja que el Barça encadena tres victòries en lliga al feu de l’Athletic Club. Això, però, no treu dificultat a un duel que obligarà els blaugrana a fer un esforç físic titànic si vol tornar a casa amb els tres punts al sarró. I tot seguit tocarà desplaçar-se fins a Atenes, on l’Olympiacòs serà de nou el rival dels d’Ernesto Valverde, que si arriben amb els deures fets al partit al Camp Nou molt probablement podrien segellar en aquest enfrontament el bitllet per als vuitens de final de la Champions. I l’exigència no s’acabarà aquí, ja que tot seguit, i abans de l’aturada pels partits de seleccions del novembre, el Barça haurà d’afrontar un altre duel de la màxima dificultat, ja que rebrà al Camp Nou la visita ni més ni menys que del Sevilla d’Eduardo Berizzo, un altre dels equips cridats a fer coses importants aquesta temporada.

En l’horitzó, doncs, s’albiren tres setmanes farcides d’entrebancs, set partits ideals per acabar de calibrar quin és el nivell competitiu real del nou Barça d’Ernesto Valverde. Amb tanta exigència i tant poc temps per recuperar-se dels esforços, el Txingurri haurà d’esprémer al màxim la profunditat de la plantilla, tot just el teòric taló d’Aquil·les dels blaugrana aquesta temporada, ja que sembla que hi ha diversos futbolistes, com Arda Turan, Vermaelen, Digne, Paco Alcácer i André Gomes que no entren gaire en els plans de l’entrenador. I és que la pujada d’octubre augura unes rampes força dures, partits difícils i de tres competicions diferents en què el Barça té una oportunitat enorme de certificar que les bones sensacions de l’inici de la temporada són reals. La revàlida tot just acaba de començar.

RETORN COMPLICAT

L’Atlético serà el primer rival dels d’Ernesto Valverde després de l’aturada

LA COPA ENTRA EN JOC

El Barça encetarà aquest mes la seva participació en la competició, contra el Múrcia

FENT VIA A EUROPA

El doble duel contra l’Olympiacòs, clau per enllestir el pas als vuitens

En risc la presència de Messi i ‘Masche’ contra el Sevilla

L’última aturada de seleccions del 2017, de principi del mes de novembre, estarà destinada a la disputa de les repesques amb què es decidiran els últims classificats per al mundial de Rússia. Una d’aquestes repesques serà la que enfrontarà, en una eliminatòria a doble partit, Nova Zelanda, la campiona d’Oceania, amb la cinquena classificada del grup sud-americà, una posició a la qual ara aspira l’Argentina de Leo Messi i Mascherano, que després de l’empat contra el Perú ha vist com se li ha complicat, i molt, passar directament. En clau blaugrana, el problema radica en el fet que l’anada d’aquesta repesca es disputarà a Nova Zelanda el proper 8 de novembre, entre tres i quatre dies després del Barça-Sevilla al Camp Nou, cosa que podria posar en seriós risc la presència de Messi i Mascherano, ja que tots dos haurien de realitzar un viatge força llarg. Aquesta possibilitat, però, també té atemorit Eduardo Berizzo, l’entrenador del Sevilla, que es podria quedar sense cinc futbolistes per afrontar el partit del Camp Nou: Pareja, Mercado, Pizarro, Banega i Correa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)