Barça

futbol

mundial 2018

No perden l’esperança però han de recuperar el gol

Davanters. L’Argentina de Messi afronta el decisiu duel contra Equador amb l’ansietat de la possibilitat de quedar-se fora del mundial però amb la confiança de Sampaoli en els homes d’atac

A l’Argentina no es parla d’altra cosa. El partit contra Equador és una de les cites més dramàtiques per a la albiceleste en els darrers anys. Tan sols els serveix la victòria i la pressió que viuran Messi, Mascherano i els seus companys a Quito serà màxima. Tot i això, el combinat de Sampaoli no ha perdut l’esperança. Tampoc ho ha fet la societat argentina, que confia veure el seu país representat en el proper mundial de Rússia.

“Guanyant Equador ens classifiquem, depenem de nosaltres mateixos. Això em dona una esperança nova. Ho aprofitarem i els jugadors ho deixaran tot al camp.” Aquestes van ser les primeres paraules de Sampaoli després de no passar de l’empat a zero contra Perú. El seleccionador hi creu i els jugadors també. En l’entrenament d’ahir es va poder veure un ambient positiu i va regnar-hi la confiança i l’esperança amb vista al partit de caixa o faixa que es disputarà a Quito la matinada del dimarts. Poc després, la albiceleste va marxar cap a Guayaquil, on avui tornarà a entrenar a l’estadi de l’Emelec en la prèvia del duel contra Equador.

El principal maldecap de Sampaoli serà l’efectivitat anotadora dels seus davanters. La falta de gol és evident en la selecció argentina en aquesta fase de classificació i demà tenen la necessitat de marcar per sumar els tres punts que certifiquin, com a mínim, la repesca contra Nova Zelanda. Els argentins tan sols han estat capaços d’anotar 16 dianes en 17 partits, i només Bolívia ha anotat menys gols (14). Brasil, en canvi, ha sumat un total de 38 dianes. És realment alarmant el desencert en una selecció que compta amb diversos davanters de nivell mundial com són Messi, Icardi, Dybala, Papu Gómez, Higuaín –fora d’aquesta llista– o Agüero –lesionat–.

“Un mundial sense Argentina i sense Messi seria una catàstrofe”, va explicar Mario Alberto Kempes, mític davanter argentí que es va proclamar campió mundialista en la copa del món del 1978. Sobre el crac argentí recauen les esperances de tot un país. Si no anota Messi, Argentina tindrà un problema. De fet, cal retrocedir onze mesos enrere per trobar el darrer gol anotat per un company del crac del Barça. L’autor va ser Di María en la victòria albiceleste contra Colòmbia (3-0) després d’aprofitar una acció individual del mateix Messi.

La sequera anotadora s’ha vist agreujada en els darrers cinc partits, en els quals Argentina tan sols ha anotat dos gols, un de Messi de penal contra Xile (1-0) i el de Feltscher en pròpia porteria en l’empat contra Veneçuela (1-1). A Quito, els argentins necessitaran superar aquesta mala ratxa si volen ser a Rússia.

En el darrer partit contra Perú, Sampaoli va optar per Benedetto a la punta d’atac i va deixar Dybala i Icardi a la banqueta durant tot l’encontre. El tècnic argentí es va encomanar a Messi però no va ser suficient. “A Leo no se li pot demanar res més”, va declarar un Sampaoli que medita canvis a la zona ofensiva per al duel contra Equador. Salvio, Dybala i Icardi podrien ser les novetats per intentar sacsejar un equip que no troba el gol amb facilitat. Els dos canvis de seleccionador durant aquesta fase de classificació –Tata Martino, Bauza i Sampaoli– no han ajudat gens l’equip en la faceta ofensiva. Entre els canvis tàctics i el ball de jugadors convocats, la selecció argentina s’ha vist abocada a un joc previsible i sense confiança dels homes d’atac en aquesta fase decisiva.” Estic convençut que guanyarem i serem al mundial, però cal aprendre dels errors comesos per no tornar a caure en el mateix problema”, va assenyalar Marcelo Gallardo, tècnic de River Plate, sobre la turbulenta fase classificatòria dels argentins.

Demà és el dia clau per a Sampaoli i els seus jugadors; res del que ha passat anteriorment serveix per a res i la millor forma de tirar endavant la classificació serà oblidar les males sensacions i l’ansietat per recuperar l’olfacte golejador que certifiqui, com a mínim, la repesca.

La sequera golejadora d’Argentina en els darrers partits
Argentina 3-0 Colòmbia
(Messi, Pratto i Di María)
Argentina 1-0 Xile
(Messi, de penal)
Bolívia 2-0 Argentina
Uruguai 0-0 Argentina
Argentina 1-1 Veneçuela
(Feltscher, en pròpia porteria)
Argentina 0-0 Perú

MESSI

Sobre ell recau el joc ofensiu però necessitarà l’efectivitat dels seus companys

FASE CONVULSA

Els canvis a la banqueta i el ball de jugadors han perjudicat la selecció argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)