Barça

“Des que vaig arribar, la meva única missió era triomfar”

Andrés Iniesta. El capità blaugrana va repassar els seus 21 anys al club en una entrevista a Barça TV en què va mostrar la seva cara més personal i va assegurar que no ha perdut ni il·lusió ni motivació per seguir jugant

“Tinc 21 anys més, però soc el mateix de sempre, em veig igual que quan vaig venir. Recordo que a la pista del col·legi feia el mateix amb la pilota que faig ara. Han passat molts anys i la necessitat de créixer i millorar va fent que et superis, però l’essència del que és la meva persona, diria que no ha canviat. Aquí he viscut els millors moments de la meva vida, he crescut aquí, he format una família i la gent que estimo està al meu costat.” Paraules més que sinceres d’Andrés Iniesta, que repassava tota la seva llarga trajectòria al Barça, des que va entrar a la Masia amb només 12 anys fins a la seva recent renovació vitalícia, en una entrevista emesa ahir a la nit a Barça TV, en què també mostrava el seu vessant més personal.

Tot i que ara és el capità blaugrana, ho ha guanyat tot i continua sent un dels millors migcampistes del món, el manxec fa memòria i té clar que no ha estat senzill arribar fins on ha arribat, encara que alhora recorda que és un objectiu que es va marcar quan va començar a jugar amb els colors blaugrana: “Soc una persona molt d’idees fixes, i des del dia que vaig arribar aquí la meva única missió era triomfar al Barça. Els inicis al primer equip no van ser fàcils, però sempre vaig tenir clar que volia triomfar al Barça, costés el que costés, encara que al principi jugués menys; al final aquesta convicció i confiança en un mateix va tenir la seva recompensa.” A més, no dubta a destacar que la família “és la base fonamental de tot” i clau perquè “les coses hagin sortit així”.

D’una altra família, la blaugrana, Iniesta també en va parlar i en concret del que significa portar el braçal de capità: “He passat per totes les categories inferiors, he arribat al primer equip i els companys m’han escollit capità. És orgull, satisfacció, felicitat, sentiment... És d’una magnitud molt gran.” Precisament un excapità blaugrana, Pep Guardiola, va ser un dels ídols del manxec de petit, com ell mateix explica: “Guardiola i Laudrup van ser jugadors als quals m’agradava assemblar-me, per la seva manera de jugar, d’entendre el futbol, pel carisma o per com transmetien coses.” En aquest sentit, no amaga que li agrada que ara sigui molta la gent que s’identifiqui amb ell.

Quan toca repassar els pitjors i millors moments al Barça, Iniesta no dubta: “L’etapa més dura que ens va tocar viure va ser amb Tito. Van ser els moments més durs, no ja com a esportistes, sinó com a persones. De les coses positives podria dir qualsevol Champions que hem guanyat i, en l’aspecte personal, el gol a Stamford Bridge, que és el moment més màgic que he viscut, però jo em quedaria amb el debut al primer equip, perquè fins llavors era un somni i a partir d’aquell dia va ser un altre somni, el de triomfar en aquest club.”

No estarà per estar

“El repte més gran que tinc i que crec que he après és poder seguir tenint la il·lusió d’entrenar-me i la il·lusió de jugar. Més enllà de coses materials, el que més em preocupa ara és poder continuar disfrutant i jugant a futbol, ser feliç i estar molt il·lusionat pel que faig. El dia que perdi una mica d’il·lusió o de motivació, no estaré aquí. Il·lusió és una paraula que no sabia que tenia tanta importància fins ara.” De moment, però assegura que veu llunyana l’hora de dir prou: “El més gran que pot tenir algú com a persona és el reconeixement de la gent, dels companys i dels entrenadors. És un motor molt potent. La relació amb el club és de moltíssim respecte i estima i tant de bo sigui per molt de temps, com més millor.

LES FRASES D’ANDRÉS INIESTA

Sempre vaig tenir clar que volia triomfar al Barça, costés el que costés. Aquesta convicció i confiança en un mateix va tenir la seva recompensa
He passat per totes les categories... i els companys em van fer capità. És orgull, satisfacció, felicitat, sentiment... És d’una magnitud molt gran
El repte més gran que tinc és poder seguir tenint la il·lusió d’entrenar-me i de jugar. El dia que perdi motivació o il·lusió, no seguiré

Haurà de decidir si renova abans de cada 30 d’abril

X.S.

A poc a poc es van coneixent més detalls sobre el contracte de renovació signat pel capità blaugrana i més enllà de la prima en forma de bonus que rebrà un cop decideixi posar punt final a la seva carrera al Barça –el club no n’ha especificat la quantitat–, també existirà una data límit a l’hora de decidir si continua o no la temporada següent, que és el 30 d’abril de cada curs. Si el migcampista manxec no comunica res a l’entitat abans d’aquesta data, el club entendrà que la seva voluntat és la de continuar una temporada més. Si al contrari, Iniesta creu que ha arribat l’hora de plegar del Barça, ho haurà de dir abans del 30 d’abril de cada any. Aquesta ja és la setzena temporada al primer equip d’Iniesta, que va debutar gràcies a Van Gaal un 29 d’octubre del 2002 al camp del Bruges, en la fase de grups de la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)