Barça

Hristo, víctima de la repressió

Destitució controvertida. Stòitxkov, destituït del càrrec de cònsol honorífic de Bulgària a Barcelona pel Ministeri d’Exteriors búlgar. En la decisió, que arriba dies després de les seves paraules a Soraya, sembla clara la mà del govern espanyol

Hristo Stòitxkov ha estat destituït del càrrec de cònsol honorífic de Bulgària a Barcelona. La controvertida decisió del Ministeri d’Exteriors búlgar arriba dies després de les seves declaracions a la televisió mexicana, a Univisión Deportes, en les quals va condemnar la violència policial de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional contra la societat civil catalana que va voler exercir democràticament el seu dret a vot en el referèndum de l’1 d’octubre a Catalunya i en les quals s’adreçava també, a títol individual, a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, a qui va titllar de franquista.

En el comunicat oficial emès pel ministeri búlgar s’explica que la decisió s’ha pres arran de les “recents aparicions públiques” de l’exfutbolista, sense citar de manera explícita les seves paraules a Soraya Sáenz de Santamaría. Però a ningú se li escapa que el fet de retirar-li justament ara el títol diplomàtic que ostenta des del 2011 és una conseqüència directa d’aquelles declaracions. “El Regne d’Espanya és un soci estratègic i amic de Bulgària” i “el futur compliment eficaç de les funcions de cònsol per part del senyor Stòitxkov seria dificultós en complicar-se la seva comunicació amb les autoritats oficials del Regne d’Espanya després de les seves recents aparicions”, explica el comunicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)