Barça

Quatre blaugrana més obtenen el bitllet mundialista

Aturada de seleccions. França, amb Umtiti i Digne, i Portugal, amb André Gomes i Semedo, es van assegurar la classificació directa per a la cita de l’estiu vinent amb sengles victòries

La llista d’internacionals blaugrana amb bitllet per al mundial de Rússia 2018 es va incrementar ahir amb la classificació directa de França, amb Samuel Umtiti i Lucas Digne –el lesionat Dembélé també hi podria estar convocat–, i Portugal, amb André Gomes i Nélson Semedo. Tots quatre s’afegeixen a altres representants del Barça convocats en aquesta aturada de seleccions que també han tenen l’accés al mundial a la butxaca, com ara Gerard Piqué, Jordi Alba i Sergio Busquets, amb el combinat espanyol, i Marc-André ter Stegen, amb l’alemany.

Els quatre internacionals blaugrana afrontaven la jornada amb bones perspectives. I és que tant França com Portugal depenien de si mateixes per assegurar-se la primera plaça del grup respectiu, que segella la classificació, i no haver de disputar una eliminatòria de repesca com a segon. La selecció bleu es va enfrontar amb Bielorússia a l’estadi de Saint-Denis, amb Umtiti i Digne presents en l’onze designat per Didier Deschamps. Ja van ser titulars dissabte en el 0-1 contra Bulgària, i ahir van repetir en el triomf signat per un ajustat 2-1. Els dos defenses blaugrana van completar els noranta minuts d’un duel dominat pel combinat francès, però sense contundència en els últimes metres.

Més exigent es presentava per a Portugal, ja que només li servia guanyar per prendre el primer lloc del grup a Suïssa en un duel directe disputat a Lisboa. I així va ser: 2-0, amb André Gomes i Semedo començant el duel des de la banqueta. El lateral blaugrana acabaria sense sumar minuts, mentre que André Gomes va tenir l’últim quart d’hora en entrar al camp en substitució d’André Silva, autor del segon gol lusità

Per contra, qui va quedar definitivament fora de la gran cita del proper estiu va ser Jasper Cillessen. De fet, les possibilitats d’Holanda ja eren molt minses, ja que havia de derrotar Suècia per set gols de diferència. Cillessen va tornar a ser el porter titular de la selecció oranje, que es va imposar per 2-0 a Suècia. Una victòria insuficient i que suposa una nova decepció per als holandesos, que ja van quedar fora de l’Eurocopa del 2016.

Pel que fa a Vermaelen, va presenciar des de la banqueta el plàcid 4-0 que Bèlgica va clavar a Xipre. El hat-trick de Hazard va ser el més destacat d’un duel intranscendent per al combinat dirigit pel català Robert Martínez, que ja va assolir el bitllet per a Rússia en l’anterior aturada.

La jornada de seleccions va continuar la matinada passada amb el focus posat en el grup sud-americà de classificació i, sobretot, en l’EquadorArgentina. Un duel determinant en les aspiracions de Leo Messi de ser al pròxim mundial.

UMTITI I DIGNE

Van ser titulars contra Bielorússia i van completar els noranta minuts

GOMES I SEMEDO

El migcampista va jugar l’últim quart d’hora contra Suïssa. Semedo no va tenir minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)