Barça

El cognom de l’estadi, en el primer semestre de 2018

Espai Barça. El club vol presentar, en la primera meitat del 2018, un acord amb l’empresa que donarà cognom al nou Camp Nou en una assemblea extraordinària. Superarà els 200 milions

La junta directiva del FC Barcelona avança pel que fa a l’Espai Barça. Ja s’ha posat la primera pedra del nou estadi Johan Cruyff de la ciutat esportiva, camp on jugarà el filial i que quan estigui acabat permetrà la demolició del Miniestadi. El club ja ha té enllestits tots els permisos i ja es va arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a la reordenació de terrenys, fet que va provocar una desviació de 30 milions d’euros respecte a un pressupost de 600 que el mateix club té previst recuperar, entre altres coses, amb la construcció d’un hotel dins l’Espai Barça.

La directiva no espera cap més desviació del pressupost i té previst que l’estiu que ve comencin les obres al voltant del Camp Nou, començant per les de les primeres grades, l’estiu del 2019. Abans, però hauran de passar coses. Els 600 milions d’euros de pressupost de l’Espai Barça s’han de finançar en tres parts: 200 en deute, 200 en ingressos generats pel club i 200 gràcies a un patrocinador que donarà cognom al nou Camp Nou. En aquest sentit, la directiva té converses avançades amb diversos patrocinadors i té previst convocar una assemblea extraordinària durant el primer semestre del 2018, en la qual presentarà als compromissaris un acord amb una empresa perquè doni cognom al nou estadi durant els propers 25 o 30 anys, acord que hauran de ratificar els compromissaris. En aquest sentit, des del club s’indica que hi ha empreses que prefereixen donar el cognom ja a l’estadi actual i d’altres que prefereixen fer-ho quan s’inauguri el nou. Des del club són molt optimistes respecte a aquest tema i diuen que estan segurs que se superaran els 200 milions d’euros que es tenien previstos, de manera que el FC Barcelona es convertirà en el club que més diners ingressarà en aquest concepte i superarà estadis dels Estats Units que ara manen en aquest rànquing.

El deute

Les obres de l’Espai Barça són un repte importantíssim per al club en l’aspecte patrimonial i econòmic. Seran molt importants la temporada vinent, però el Barça ja té previst invertir entre 50 i 60 milions d’euros aquesta temporada en l’Espai Barça. Això significarà que creixi el deute del club, que a final del curs passat està situat en els 247 milions d’euros i que a final de la temporada actual estaria al voltant dels 300 milions.

El club, però, va explicar ahir que a partir d’ara formularà el deute de manera diferent, cenyint-se als paràmetres de la LFP i la UEFA, molt més flexibles en alguns conceptes a comptabilitzar com a deute. Segons aquest nou estil comptable, els 247 milions d’euros que té actualment el Barça de deute es converteixen en 8,2 milions positius. I a final d’aquesta temporada, tenint en compte el creixement esperat del deute, se situaria en un negatiu d’uns 55 milions d’euros, molt per sota de la ràtio d’endeutament que marquen els estatuts del club. Tot i aquest canvi, des de la directiva tenen clar que en cap cas han estudiat modificar la ràtio d’endeutament i que continuaran treballant per reduir el deute. De fet, fonts del club, tot i mostrar-se satisfetes per tenir 93 milions d’euros a la caixa de tresoreria, admeten que si Ernesto Valverde demana algun reforç aquest hivern, hi haurà d’haver alguna sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)