Barça

Un nou al·licient per a la fam insaciable de Messi

Estrena. Després d’erigir-se en un dels rivals més temibles del Calderón, l’argentí tindrà demà l’oportunitat d’encetar un nou idil·li amb el Wanda Metropolitano, on l’Atlético encara no ha encaixat cap gol en la lliga

Leo Messi sempre va tenir una gran predilecció pel Vicente Calderón, un estadi on, tot i patir dues eliminacions de la lliga de campions –i en duels en què l’argentí va ser incapaç de marcar–i dues lesions, una per una dura entrada al turmell d’Ujfalusi i una altra de muscular en l’anada d’una supercopa d’Espanya, l’astre argentí va aglutinar grans records, com la consecució de tres copes del Rei, una lliga i un total de deu victòries contra l’Atlético de Madrid, paraules majors si es té en compte que estem parlant d’un dels estadis més inexpugnables del futbol estatal, i més durant l’època daurada de Simeone a la banqueta. I és que el conjunt colchonero no és només un dels rivals preferits de Messi, que ha marcat a l’Atlético de Madrid 27 gols en 34 partits oficials, sinó que els seus números també han estat excel·lents si es tenen en compte únicament els duels disputats al Calderón, on l’afició, malgrat xiular-lo de valent, l’ha vist celebrar fins a dotze dianes, algunes de les quals, a més, molt difícils d’oblidar, com les dues primeres que va marcar, en el tram final de la temporada 2006/07, en un duel en què el Barça es va imposar 0-6; les tres que va fer la nit del 6 de gener del 2009, en plena efervescència del Barça de Pep Guardiola, en l’anada dels vuitens de la copa del Rei; aquella de falta directa sense gaire angle davant Courtois; la del maig del 2015 que va valer una lliga o la de la temporada passada, en l’últim sospir, per certificar la remuntada al gol inicial de Godín i reenganxar el Barça a la lluita per la lliga. Messi, de fet, no només es va acomiadar del Calderón contra l’Atlético amb aquella diana clau, sinó que al maig va completar el seu homenatge particular a l’estadi colchonero en la final de la copa del Rei, contra l’Alavés, en què va signar un autèntic partidàs que, evidentment, va arrodonir amb un gran gol.

L’hora del Wanda

El Vicente Calderón, però, ja és història, i ara el camp de l’Atlético de Madrid és el flamant i ultramodern Wanda Metropolitano, un estadi que demà acollirà per primera vegada una actuació de màgia de Leo Messi. I és clar, és evident que l’argentí, que ha tornat a Barcelona amb les energies ben renovades després d’exhibir-se a l’Equador i permetre que l’Argentina es classifiqui per a la copa del món de Rússia, voldrà mantenir el seu idil·li golejador amb l’Atlético afegint el Wanda Metropolitano a la seva llista particular d’estadis conquerits. I és que, a hores d’ara, i després de tretze temporades jugant a la primera divisió, l’argentí ha vist porteria en 35 camps de la categoria, un suculent currículum del qual només s’han escapat sis estadis: Chapín (Xerez), el Ramón de Carranza (Cadis), el Carlos Belmonte (Albacete), Los Pajaritos (Numància), La Nueva Condomina (Múrcia), l’estadi de Gran Canària (Las Palmas) i Montilivi (Girona). I la llista, és clar, encara és més espectacular si s’afegeixen la resta de competicions oficials, amb 25 estadis profanats en la lliga de campions, dos en la supercopa d’Europa i un en el mundial de clubs.

Perquè fins ara, i després de tres partits acollits, només Morata i Batshuayi, del Chelsea, han estat capaços de celebrar un gol com a rivals al Wanda Metropolitano. Messi, doncs, té al davant l’oportunitat d’erigir-se en el tercer que ho assoleix, a banda de ser el primer jugador rival de la història que marca un gol al nou estadi de l’Atlético en un partit de lliga. Perquè tot i que pugui semblar mentida, l’astre argentí encara té fites noves per afegir al seu sublim currículum.

EN RATXA

L’astre argentí encadena tres visites de lliga a l’Atlético de Madrid marcant

UN FORTÍ

Morata i Batshuayi, del Chelsea, els únics rivals que han vist porteria fins ara al Wanda

Amb l’olfacte golejador intacte

Catorze dianes en onze partits. Aquest és el brillant bagatge de Messi en aquest inici de curs, en què l’argentí està tornant a destapar el pot de les essències, per certificar el seu estatus de futbolista total, capaç de baixar a rebre al mig del camp i fer jugar l’equip i, al mateix temps, de mantenir un bagatge de gols d’una altra època. I els seus números encara són més espectaculars si es tenen en compte només els partits de lliga –només s’ha quedat sense marcar en tres de les set jornades que ha disputat–, i que sempre ha marcat com a mínim dos gols, ja que en va fer dos contra l’Alavés, tres contra l’Espanyol, quatre contra l’Eibar i dos contra Las Palmas. L’únic maldecap de Messi, de fet, era la seva sequera recent amb l’Argentina, amb què acumulava tres duels sense marcar, una espina que es va treure dimecres, amb un hat-trick que va valer un bitllet per a Rússia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)