Barça

“Ens adaptarem al menú i a la vaixella”

Ernesto Valverde. L’entrenador del Barça està preparat per allargar avui, al Wanda Metropolitano, la ratxa de victòries contra un dels grans rivals en la lluita pel títol de lliga

El Barça torna a la lliga després de la segona aturada de seleccions de la temporada. Ho fa com a líder indiscutible, havent sumat 21 punts de 21 possibles. Els d’Ernesto Valverde, però, juguen avui contra un altre dels aspirants al títol, l’Atlético de Madrid de Diego Simeone, el rival més important de tots els que ha tingut fins ara en la lliga: “És clar que aquests partits els tens marcats en el calendari. L’Atlético té molt nivell, ens enfrontem amb un candidat al títol. És un gran partit, però tots són complicats, també els anteriors. Que li ho diguin a l’Atlético, que va empatar l’últim partit al camp del Leganés”, deia ahir Valverde, que no va voler traslladar el conflicte polític entre Catalunya i Espanya a l’estadi, el Wanda Metropolitano, que trepitjarà el Barça per primera vegada: “No em preocupa l’ambient. Serà espectacular. Anem a un estadi nou, serà un partit entre dos equips que volen guanyar la lliga, però això és un partit de futbol. I el futbol està fet per gaudir i perquè la gent gaudeixi i pateixi amb el seu equip. És un espectacle i volem que la gent gaudeixi. Res més.”

Tot i jugar en un estadi nou, sembla clar que Simeone utilitzarà totes les seves armes, com sempre ha fet, per perjudicar el rival. És un clàssic que l’argentí utilitzi la gespa alta per frenar la circulació de pilota blaugrana. Simeone va explicar que quan ell va a dinar a una altra casa, menja en els plats que li donen. I va tenir resposta simpàtica de Valverde: “Ens adaptarem al menú, a la vaixella i al que faci falta”, deia el tècnic blaugrana, que va avisar de tots els perills del conjunt madrileny: “Defensa molt junt, és un equip molt solidari i és molt difícil fer-li gols. Nosaltres també estem concedint poc, però ens enfrontem amb un rival incòmode, que comença molt fort els partits i que si s’avança és encara més complicat. Quan un equip et nega els espais, has de tenir jugadors que els trobin. Nosaltres els tenim. També surten molt bé al contraatac, amb un gran jugador com Griezmann, que va bé a l’espai i és golejador.”

L’entrenador del Barça, que va assegurar que, tot i els set punts d’avantatge respecte al Real Madrid, no estarà tranquil fins que no tinguin set punts d’avantatge “i només quedin dos partits”. Va repassar alguns noms propis, com el d’Iniesta, que acaba de renovar el contracte amb el club: “És un emblema del Barça. Representa aquest club. Ell està content amb el reconeixement del club i per a nosaltres és un jugador fonamental, perquè ens aporta molt al camp i també a fora. És un jugador únic. Per la seva tècnica, per com sap entendre el joc. Dona un punt diferenciador a l’estil propi del Barça.” Valverde creu que Iniesta estarà en condicions de jugar avui i també veu bé Luis Suárez. “És cert que va tenir un problema en la pretemporada en forma de lesió, ho va portant bé i no té cap problema per jugar. Va marcar dos gols amb la seva selecció i no pensem que s’hagi d’aturar”, va explicar després que s’hagi apuntat que l’uruguaià està jugant amb un quist en un genoll que el podria obligar a haver d’operar-se.

Per acabar, l’entrenador del Barça creu que sempre és bo que després d’una aturada, arribi un partit de màxima exigència perquè tothom estigui concentrat: “Molts jugadors arriben després de jugar partits decisius i definitius, però també els té l’Atlético de Madrid. En un partit contra un altre rival em podria preocupar, però en un partit amb tants al·licients no em preocupa. Un partit com aquest t’ajuda a estar sempre centrat.”

L’ATLÉTICO

“És un equip molt solidari, defensa molt bé i quan s’avança encara és més difícil”

L’AMBIENT

“No em preocupa. Això és un partit de futbol, i el futbol està fet per gaudir”

INIESTA

“És únic. Dona un punt diferenciador a l’estil propi del Barça”

“Em quedaria amb la seva competitivitat”

Ernesto Valverde va tenir unes paraules per a Leo Messi després dels tres gols aconseguits per l’argentí amb la seva selecció que van significar la classificació dels de Sampaoli per al mundial. No creu que ja ningú dubti de Messi al seu país. “Si hi ha algú que dubta d’ell al seu país, en deu ser un. No et deixa de sorprendre. El que va fer allà aquí ho fa permanentment. Va aparèixer quan més el necessitaven. D’ell, em quedaria amb la seva competitivitat permanent i la seva responsabilitat. Sap que és el millor jugador del món i ho demostra cada dia.” El tècnic blaugrana va justificar per què encara Messi no ha descansat ni un minut en la lliga: “Ha fet una pretemporada normal, més típica. Està fort i pensem que en aquest inici de temporada ens ajudarà molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)