Barça

Una gran ocasió per tornar a recórrer al fons d’armari

Torna la Champions. Ernesto Valverde podria tornar a fer canvis a l’equip titular després de la bona resposta de tot el grup a la seva política de rotacions i pensant també en la lliga

La política de rotacions d’Ernesto Valverde està funcionant de meravella en aquest inici de temporada. La seva gestió de les titularitats i els minuts dels futbolistes han provocat que ara mateix, i tret dels casos d’ostracisme clar de Vermaelen, Arda Turan i Paco Alcácer, la resta de jugadors estiguin completament endollats i preparats per assumir el repte de sortir des de l’inici en qualsevol partit.

Demà, en el retorn de la Champions, visita el Camp Nou l’Olympiacòs, el rival més fàcil del grup –té 0 punts– i en principi no hauria de generar gaires problemes al Barça. El conjunt grec, a més a més, mai ha aconseguit guanyar equips de la lliga lluny de Grècia, amb un balanç molt pobre de dos empats i dotze derrotes en els catorze partits disputats. Valverde, per tant, té una bona ocasió per tornar a fer canvis a l’equip tenint en compte, també, que dissabte hi ha partit de lliga contra el Màlaga i que la setmana vinent debuten en la copa del Rei contra el Múrcia.

En els partits al Camp Nou, el tècnic blaugrana acostuma a confiar en Semedo al lateral dret. De fet, fins al partit de la segona jornada europea a Lisboa feia jugar Sergi Roberto en els partits de fora i el portuguès en els de casa. Això va canviar contra l’Sporting de Portugal i també contra l’Atlético al Wanda Metropolitano. Caldrà veure si Valverde decideix que sigui Sergi Roberto, que va ser clau a Madrid, qui surti de titular demà contra l’Olympiacòs. A l’eix defensiu, caldrà veure si vol donar minuts a Mascherano o mantenir la parella central de titulars indiscutibles que formen Piqué i Umtiti.

Al mig del camp és on Valverde té per triar i remenar. Inamovible Busquets com a mig centre, als interiors és molt possible que o bé Iniesta o bé Rakitic tinguin descans. Paulinho, que és l’escollit per atendre els mitjans de comunicació avui, és una de les grans possibilitats per sortir en l’onze. Entre les opcions per ocupar l’interior també hi ha Denis Suárez, Sergi Roberto i André Gomes, que va tenir la confiança de Valverde per jugar des de l’inici al Wanda quan encara no havia estat titular en cap partit de la lliga ni de la Champions.

A la davantera, de nou, el principal serà qui acompanyarà Leo Messi i Luis Suárez. Com en el cas dels interiors, hi ha múltiples alternatives per ocupar la banda dreta. Al Camp Nou contra l’Olympiacòs és molt probable que Valverde aposti per posar un futbolista d’un perfil més ofensiu, així que els que tenen més possibilitats són Deulofeu, que va tenir una bona actuació a Madrid actuant com a revulsiu, Denis Suárez i Aleix Vidal, que en el partit contra l’Atlético va queda fora de la llista.

OLYMPIACÒS

El conjunt grec ha perdut 12 partits i n’han empatat dos en catorze visites a equips de la lliga

CANVIS

Valverde podria fer rotacions en totes les línies pensant en el calendari que ve

Elogis de Ter Stegen a Valverde

En una entrevista al portal oficial de la UEFA, Ter Stegen dedica elogis a Ernesto Valverde, a qui veu completament diferent de Luis Enrique: “El nostre entrenador té un enfocament completament diferent i li hem de donar suport. Té idees noves i diferents. També està introduint més opcions alternatives al nostre joc, que és una cosa que et fa ser millor jugador. La nostra feina és posar en marxa aquests canvis, i he de dir que ho hem fet bastant bé fins ara.” L’alemany també admet que al Barça ha madurat molt aquests anys.

Entrenament amb el jove porter Ortolá

Els jugadors del primer equip del FC Barcelona van tornar ahir als entrenaments després de tenir el diumenge de festa per començar a preparar el partit de la tercera jornada de la Champions contra l’Olympiacòs. La sessió preparatòria va comptar amb tots els disponibles del primer equip. A més, també es va entrenar el porter Adrià Ortolá, que va ser titular dissabte passat en el triomf del Barça B contra el Lorca (1-0). Durant aquesta setmana, Valverde ha decidit que no hi hagi cap dia de descans amb doble partit. Dissabte juguen contra el Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)