Barça

El protagonista

Leo Messi

El 100 a Europa, una obra d’art

El 2 de novembre del 2005, un jove Leo Messi va marcar el seu primer gol en competicions europees. Va ser en la 4a jornada de la fase de grups de la Champions –la que acabaria amb el Barça de Rijkaard coronant-se a París–, contra el Panathinaikòs, en què l’argentí va fer el 3-0 després de deixar estabornit el porter amb un barret sublim. Tot i que ja llavors tothom intuïa que aquell menut futbolista anava per a estrella, pocs haurien imaginat que 12 anys després l’astre argentí, el millor jugador de tots els temps, marcaria, contra un altre equip grec, el seu gol número 100 a Europa, amb una falta directa fantàstica. I el més espectacular és que aquest centenar de gols els ha fet en només 122 partits –entre la Champions i la supercopa d’Europa–, el que certifica una altra vegada que estem davant d’un futbolista que juga en una altra dimensió. En total, Messi ha fet 97 dianes a la màxima competició continental i tres a la supercopa, 82 d’elles amb la cama esquerra, 14 amb la dreta i quatre amb el cap, entre les que cal destacar la que va fer a Roma, en la final de la Champions del 2009. D’aquests 100 gols, a més, cinc han estat de falta directa, tot just la fórmula escollida ahir per Messi per afegir una altra xifra extraterrestre al seu insuperable currículum. Ara, el nou repte és marcar tres gols més a la Champions per arribar als 100 a la competició, una fita que, sent com és Messi, no trigarà en arribar.

El pa de cada dia

Leo Messi, però, no només va ser ahir el protagonista per haver assolit el seu gol 100 a Europa, sinó també perquè, com és habitual en ell, va completar un partidàs, amb vàries accions de geni que van posar dempeus el Camp Nou. La més destacada, en el minut 33, un eslàlom fantàstic que va completar deixant tot sol Suárez, que va fallar. L’argentí, que contra l’Atlético es va quedar amb la mel del gol als llavis, no es va cansar de buscar la porteria rival, com en un fort xut poc abans del descans que Proto va poder desviar. I va arribar la falta prèvia al gol, provocada pel propi Messi, un caramel que l’argentí va convertir en obra d’art, en superar el porter amb un llançament teledirigit a la xarxa. Tot i tenir ja el seu gol al sarró, l’argentí va seguir a la seva, en busca de més dianes, i fruit de la seva insistència va arribar el 3-0, després d’una jugada individual de Messi per la banda dreta que va acabar en una centrada rassa que Digne no va desaprofitar.

74
intervencions.
1
passada de mèrit bona.
3
pilotes recuperades.
7
pilotes perdudes.
3
faltes rebudes.
5
rematades.
1
gol. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d’en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)