Barça

Javier Mascherano

jugador del Barça

Temps de meditació

Després de vuit temporades al Barça, Mascherano reflexiona si aquesta ha de ser l’última al club, conscient de la seva maduresa esportiva i de la pèrdua de protagonisme al terreny de joc

El 8 de juny de l’any que ve, Javier Mascherano farà 34 anys. Una edat de plena maduresa per a un futbolista i, en conseqüència, el moment per reflexionar sobre la recta final de la seva carrera. I en aquesta conjuntura es troba el defensa argentí, que podria estar vivint la seva vuitena i última temporada com a blaugrana. “Sí, pot ser. Cal saber tancar etapes”, va declarar ell mateix en una entrevista publicada divendres passat al diari argentí La Nación. “Dependrà també del club: sempre m’he assegut a final de temporada per saber què vol i donar-li opcions. Aquest cop pot ser que la decisió la prengui jo”, afegeix.

Mascherano, doncs, deixa oberta la porta de posar fi a la seva intensa etapa al Barça l’any que ve, tot i que té contracte fins al 2019. El defensa, que sempre s’ha definit per tenir un discurs clar i honest, és conscient que el seu rol a l’equip blaugrana ha canviat. La consolidació de Samuel Umtiti ha fet que hagi perdut la condició de titular a l’eix central acompanyant Gerard Piqué i que hagi passat a complir la funció de tercer central. Així ho acrediten les dades. El central francès ha jugat quinze dels divuit partits oficials disputats des de l’inici de curs, i tots formant part de l’onze d’Ernesto Valverde. Tot plegat es tradueix en 1.350 minuts de competició. Les dades de Mascherano no són pas dolentes –deu partits jugats, vuit titularitats i 766 minuts–, però sí que mantenen la línia decreixent iniciada el curs passat, quan Umtiti va aterrar al Camp Nou. De fet, la situació és més clarificadora si s’adverteix que en els partits de més exigència que s’han disputat aquest curs –contra l’Atlético, la Juventus i el Sevilla– l’argentí ha estat suplent.

Lluny de capficar-se, Mascherano afronta la situació amb la serenitat que li aporta la maduresa adquirida durant la llarga trajectòria que acumula en l’elit del futbol. “Casualment, aquesta és la temporada en què estic jugant menys de les gairebé vuit que fa que vaig arribar, i la visc de manera diferent. Em mato per jugar, però estic preparat per disfrutar-ho quan em toqui. He entès que no he de demostrar res, només ser jo”, explica en l’esmentada entrevista a La Nación. Les paraules del defensa, doncs, denoten que prefereix centrar-se en el present i esperar a veure com es desenvolupen els propers mesos per definir el seu futur al Barça. En aquest sentit, a hores d’ara continua sent una peça de garanties en les rotacions de Valverde, però són creixents les veus que avancen que la secretaria tècnica blaugrana treballa per reforçar la posició de central. Un possible canvi d’escenari a mitjà termini que podria afectar Mascherano a l’hora de prendre la decisió.

Punt final a ‘l’albiceleste’ després de Rússia 2018
Si bé el futur com a blaugrana es manté obert, Mascherano sí que té decidit tancar la seva etapa com a internacional amb l’Argentina després del mundial de Rússia de l’estiu vinent: “Intentaré arribar fins a Rússia i aquest serà el final per a mi. Això ho tinc clar”, ha afirmat durant la concentració de l’‘albiceleste’ d’aquest novembre. Amb 140 internacionalitats, ‘El Jefecito’ té encara a l’abast el rècord de 145 de Javier Zanetti amb el combinat argentí.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)