Barça

LA SETMANA DE LA MASIA

“Millors persones fan millors esportistes”

I Jornada Carrera Dual: Formació Esportiva i Acadèmica de l’Esportista. Carles Folguera va fer d’amfitrió en una taula rodona amb la presència, entre d’altres, de José María Amorrortu (Athletic)

Compartir projectes i aprenentatges de l’esport formatiu, amb el creixement personal com a eina fonamental, des del punt de vista de clubs d’elit i de centres de formació. Aquest va ser un dels objectius de la I Jornada Carrera Dual: Formació Esportiva i Acadèmica de l’Esportista, celebrada ahir a l’auditori 1899 i consistent en una taula rodona que va servir per donar el tret de sortida a la Setmana de la Masia.

En l’acte, el primer d’una sèrie en què també s’engloben la presentació de tot el futbol formatiu blaugrana i de tots els equips dels esports professionals i una xerrada interna sobre el bon ús de les xarxes socials dirigida als pares i mares de prop de 700 esportistes que formen part de la Masia 360, hi van intervenir diversos ponents de prestigi o amb àmplia experiència a l’hora de formar esportistes per al màxim nivell. Carles Folguera, director precisament del programa Masia 360, va fer d’amfitrió, en una sessió moderada pel periodista Pere Escobar, i va recordar que “la realitat és que són pocs els que arriben dalt i, per aconseguir-ho, s’ha de superar una marató plena d’obstacles”, en què els entrenadors, que fan el paper “de líders”, i les famílies, hi juguen un paper clau. En aquest sentit, Folguera va voler remarcar que “és molt important que tot jugador tingui una formació, ja que no tothom pot assolir el seu objectiu”. Alhora, també va voler destacar la figura, de nova creació, del tutor (n’hi ha un total de 18 a la Masia), “que és qui acompanya l’esportista en el seu dia a dia al club i fa un treball complementari al de l’entrenador”. Com a conclusió, el qui és director de la Masia des del 2001, es va fer seva, com ell mateix va recordar, una frase mítica dels All Blacks: “Millors persones fan millors esportistes.”

En la mateixa línia es va expressar també José María Amorrortu, director esportiu de Lezama, que va incidir, entre altres coses, i sense descuidar “l’exigència i les capacitats que fan falta per anar superant obstacles”, en “el sentiment de pertinença a l’Athletic”. També Pablo Borrás, coordinador del planter del Club Estudiantes Baloncesto, va definir l’entitat de Magariños com “una gran família, en què hi ha pocs diners però molt d’amor i es vol que tots els esportistes, que abans que esportistes són persones, se sentin importants”. Amb diferències, però alhora molts punts coincidents, també treballen el futbol formatiu en un altre club referent durant molts anys, com el Milan, tal com van explicar Alberto Celario, secretari esportiu del sector juvenil dels rossoneri, i Chiara d’Angelo, psicòloga, que va recordar que “la pressió no és fàcil de suportar, especialment en l’etapa de transició d’edat juvenil a professional”. En tot cas, “la formació acadèmica i humana de cada individu és igual o més important que l’esportiva”, va subratllar també Susana Regüela, responsable de la unitat de formació del CAR de Sant Cugat.

LES FRASES

És molt important que tot jugador tingui una formació, ja que no tothom pot assolir el seu objectiu
Carles Folguera
director del programa masia 360
A l’Estudiantes som com una gran família. Abans que esportistes som persones, i tots som importants
Pablo Borrás
COORDINADOR PLANTER ESTUDIANTES
Sense descuidar l’exigència, valorem molt el sentiment de pertinença a l’Athletic
José María Amorrortu
director esportiu de lezama

La Masia Solidària, una altra acció molt educativa

X.S.

Amb l’objectiu d’adquirir sensibilitat social i treballar els valors a través d’experiències vivencials, i que al mateix temps això suposi un benefici emocional per als usuaris de les entitats amb què interactuen, va néixer la iniciativa Masia Solidària, emmarcada en el projecte Masia 360, i en col·laboració amb la Fundació FC Barcelona. L’última experiència ha estat la visita del Barça Lassa B de futbol sala a l’institut Guttmann, on els diversos jugadors van treballar amb els pacients mitjançant l’esport i van conèixer de primera mà la feina que es fa amb alguns d’ells i les seves experiències personals. Els 44 equips de formació del futbol i esports professionals del club, i els seus més de 600 integrants, aniran realitzant activitats d’aquest tipus, adaptades segons les edats, i que també pretén estrènyer llaços entre el club i el Baix Llobregat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)