Barça

LA SETMANA DE LA MASIA

340 somnis en una imatge

La presentació del futbol formatiu blaugrana va reunir ahir al vespre al camp número 7 de la ciutat esportiva Joan Gamper 340 jugadors i jugadores, distribuïts en 20 equips (15 de masculins i 5 de femenins). “És una data molt especial. Fa goig veure’ls tots junts”, va destacar Jordi Roura, responsable del futbol formatiu amateur (del prebenjamí al cadet A). A l’acte no hi va faltar el president del club, Josep Maria Bartomeu, que es va fer la fotografia oficial amb cada un dels equips. “Prometo que l’any que ve ho farem al setembre”, va dir en un to distès, conscient de la baixa temperatura que ja feia a aquella hora. Va prosseguir el seu parlament destacant la satisfacció que suposa per al club tenir un futbol formatiu tan potent i admirat com el blaugrana, que el curs passat va celebrar fins a 14 títols. En aquest sentit, Roura es va congratular del fet d’haver girat full després de la sanció de la FIFA que fa un parell d’anys va trastocar el planter: “No tenia cap dubte que ho remuntaríem. S’ha fet bé la feina, hi ha un nivell extraordinari, surten nombrosos jugadors convocats per a les categories inferiors del combinat espanyol i esperem que en un futur també els puguem veure al primer equip.”

Però a banda d’assolir títols, Bartomeu també va desitjar que la temporada serveixi per adquirir valors que traspassen el terreny de joc: “Com cada any, esperem que entre el maig i el juny puguem felicitar-nos no només per haver guanyat, sinó també per haver disfrutat de l’esport i haver gaudit de l’amistat i d’un aprenentatge per a la vida.” A l’hora de dirigir-se als pares dels jugadors, els va transmetre tranquil·litat: “Comença un viatge vital, professional i esportiu per als vostres fills, i el club posa tots els sentits i els recursos perquè tingui un bon final.” També va remarcar que la construcció del nou estadi Johan Cruyff al costat de la ciutat esportiva reflecteix l’aposta contínua del club pel planter: “Volem que tots els que sou aquí pugueu jugar a l’estadi Johan Cruyff abans d’avançar cap al primer equip.”

També va fer referència a l’enyorat Johan Cruyff José Mari Bakero, que el juliol passat es va incorporar a l’organigrama del planter blaugrana com a responsable del futbol formatiu professional (Barça B i juvenil A i B): “Només us dic el que ens va dir Cruyff en la final de Wembley: esportistes, sortiu a entrenar-vos, a jugar i a disfrutar.” Bakero comparteix les funcions amb Guillermo Amor, que va esperonar els joves jugadors a esforçar-se per millorar en tots els aspectes de la seva formació.

Berta Gras i Adrià Capdevila, com a representants ahir dels jugadors del futbol formatiu femení i masculí del club, van ser els escollits a l’hora de transmetre el missatge dels companys. “Les jugadores del futbol de base dedicarem totes les energies dins i fora del camp”, va manifestar Gras, mentre que Capdevila va remarcar “l’orgull”, que suposa per a tots formar part del planter del Barça.

LES FRASES

Esperem que entre el maig i el juny puguem felicitar-nos, i no només per haver guanyat, sinó també per haver disfrutat de l’esport i d’un aprenentatge per a la vida
Josep Maria Bartomeu
Us dic el que ens va dir Cruyff en la final de Wembley: esportistes, sortiu a jugar i a disfrutar
José Marí Bakero
Després d’una etapa difícil [per la sanció de la FIFA], ja encadenem uns anys a un nivell extraordinari
Jordi Roura
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)