Barça

Els veïns mostren rebuig pel projecte de l’Espai Barça

Polèmica. la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) considera que tal com està plantejat “no compleix la legalitat urbanística” i que no beneficia clarament la ciutat

Els veïns giren l’esquena a l’actual projecte de l’Espai Barça. En les al·legacions presentades a la modificació del pla general metropolità (MPGM), la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) considera que tal com està plantejat “no compleix la legalitat urbanística” i que és un projecte que, “amb el pretext d’ampliació de l’equipament esportiu, aprofita per col·locar 30.000 m² nous per a oficines i un hotel”. Així ho va denunciar la presidenta de la FAVB, Ana Menéndez, ahir en roda de premsa, que també creu que l’Espai Barça no beneficia la ciutadania i sí interessos privats. “Reconeixem que l’Ajuntament i el club han fet un esforç en aquesta nova proposta que no pretén el mateix aprofitament que projectes anteriors, però segueix sent un projecte sense beneficis per a la ciutat”, va assegurar Menéndez.

L’assessor urbanístic de l’associació, Ferran Navarro, va explicar que el projecte “no compleix la legalitat urbanística” perquè “qualsevol modificació del pla general ha de justificar que dona resposta als interessos públics” i la compensació, en aquest cas, “no es fa amb els terrenys del mateix promotor, sinó amb terrenys públics”. “És un engany urbanístic qualificar com a zones verdes àrees que no ho són”, va precisar Navarro. Els veïns també es queixen de les afectacions al carrer Joan XXIII, que segons van dir, tindrà un sol carril per sentit, fet que afectarà “la mobilitat i la seguretat dels ciutadans”.

L’Ajuntament de Barcelona va respondre a través de la regidora Janet Sanz, responsable de l’àrea d’Urbanisme. “La proposta és positiva per a tota la ciutat. Preserva que el Barça es quedi a Barcelona, que arreglem la zona perquè calia dignificar-la i hi haurà més de 14.000 m² de verd urbà. També hi haurà una regeneració urbana dels carrers”, va dir. Janet Sanz va ressaltar que fa molts mesos que treballen en la proposta “a peu de barri” i que havien donat tota la informació, també als veïns. Va recordar que es tracta d’una transformació d’un espai “que és privat” i va assegurar que el Barça havia accedit a les peticions que se li havien fet des de l’Ajuntament. “Tot ho assumia el FC Barcelona, els usos comercials estan limitats i el projecte és equilibrat i sostenible. No volíem que fos un projecte faraònic.” Sanz també va afirmar que el projecte respecta absolutament la legalitat, segons els informes jurídics reclamats. El projecte haurà d’afrontar l’aprovació provisional del ple municipal a la tardor i, si la supera, s’elevarà a aprovació definitiva a la subcomissió d’urbanisme de Barcelona, òrgan dependent de la Generalitat. En qualsevol cas, Janet Sanz va destacar que estudiaran les al·legacions i que el projecte es pot millorar.

LES FRASES

Els usos comercials estan limitats i el projecte és equilibrat i sostenible. No és faraònic
Janet Sanz
regidora de l’ajuntament
Segueix sent un projecte sense beneficis per a la ciutat i no compleix la legalitat
Ana Menéndez
presidenta de la FAVB
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)