Barça

“Si nosaltres guanyem, la resta és igual”

Ernesto Valverde. El tècnic posa el focus en la visita blaugrana a Butarque i prefereix no fer càlculs respecte al derbi madrileny: “El partit més important que es juga a Madrid és el nostre”

Després dels quinze dies d’aturada per seleccions, el Barça reprèn una activitat que ja no s’aturarà fins Nadal. “És un cicle de partits en què ens juguem moltes coses en les tres competicions”, va destacar Ernesto Valverde ahir durant la roda de premsa prèvia a la visita d’avui a Butarque per enfrontar-se amb el Leganés. Un rival del qual va destacar “l’entusiasme” que reflecteix al camp. “És similar al Girona: solidari, creu en el que fa i no dona el braç a tòrcer... Guanyar serà complicat”, va afegir el tècnic blaugrana.

La visita blaugrana a Leganés coincideix amb el derbi madrileny entre l’Atlético i el Madrid, que es jugarà unes hores després. Un duel molt atractiu que impulsa les expectatives del Barça a l’hora d’ampliar el seu avantatge respecte a dos rivals directes. “Serà un partit important, però el partit més important que es juga demà [avui per al lector] a Madrid és el nostre”, va manifestar Valverde, reticent a l’hora exposar quin resultat preferiria en el derbi madrileny. En aquest sentit, va voler posar el focus en el seu equip i no obsessionar-se en l’avantatge que obtindria segons el resultat al Wanda Metropolitano: “La clau la tenim nosaltres. Si guanyem, la resta ens és igual.” A més, va concloure que encara és massa aviat perquè res sigui definitiu: “Quedaran 26 jornades i qualsevol distància pot ser superada amb tantes jornades per disputar-se.”

Interrogant central

A banda del derbi madrileny, la gestió dels centrals era un altre dels assumptes a preguntar al tècnic durant la roda de premsa, i encara més després de la lesió de Mascherano. Com és habitual, Valverde no va revelar si pensava reservar Piqué o Umtiti –tots dos apercebuts– i evitar el risc que algun d’ells es pugui perdre l’exigent visita a Mestalla del cap de setmana vinent: “Ja veurem quins centrals participaran a Leganés. Confiem en Umtiti, en Piqué i en Vermaelen. I també tenim el filial.” Tot i això, va advertir que “quan comences a pensar que el partit següent és més important, comences a perdre el que tens primer”. Una frase que reforçaria la presència de Piqué i Umtiti independentment que el proper rival sigui el València, a hores d’ara segon classificat de la lliga a quatre punts dels blaugrana. “Està fent una gran temporada. És candidat al títol fins que no es demostri el contrari”, va manifestar Valverde respecte al conjunt valencià.

A pesar dels maldecaps que presenta a hores d’ara l’eix de la defensa, el tècnic blaugrana va considerar que la posició de central està “ben coberta”. “Ja solucionarem els problemes que vagin sorgint en funció del que vagi succeint”, va concloure.

FEINA FINS NADAL

És un cicle de partits en què ens juguem moltes coses en les tres competicions

INCIDÈNCIA DEL DERBI

Quedaran 26 jornades i, amb tants punts per disputar-se, qualsevol distància pot ser superada

POSICIÓ DE CENTRAL

Està ben coberta. Ja solucionarem els problemes en funció del que vagi succeint

Sobre el mercat d’hivern: “Valorem molt el que tenim, però el club no tanca la porta perquè sí”

Durant la roda de premsa no van trigar gaire a sorgir preguntes relacionades amb el mercat de fitxatges. “Quinze dies sense futbol donen per a molt”, va comentar Valverde respecte a la successió de noms que s’han assenyalat com a possibles reforços blaugrana ara que s’aproxima la finestra d’hivern. Tot i no precisar-ho, el tècnic blaugrana sí que va manifestar que “el club està obert a tot tipus de possibilitats” pel que fa a la possible arribada d’algun jugador. “Valorem molt el que tenim, però no tanquem la porta perquè sí”, va afegir.

Preguntat directament per Antoine Griezmann –un dels cracs que més sona entre els interessos blaugrana–, Valverde el va definir com “un gran jugador”, i va afegir: “Sempre que es parla de jugadors per al Barça es tracta de grans jugadors, però ara em quedo amb els que tinc. En el futur ja ho veurem.”

Respecte a les declaracions de Denis Suárez, en les quals expressava la sensació d’estar contínuament en el mercat, Valverde va comentar que “tothom està content” amb la feina que està fent el migcampista. “Ha jugat uns partits i d’altres no. Tot depèn una mica del rendiment i les circumstàncies. Ell s’entrena bé i està integrat en el grup. Tothom està content amb ell, però no tots poden jugar i en cada partit cal prendre decisions sobre qui juga i qui no”, va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)