Barça

RUBÉN PÉREZ

MIGCAMPISTA DEL LEGANÉS

“Cap jugador gaudeix quan no té la pilota als peus”

Rubén Pérez, migcampista del Leganés, està convençut que l’equip ‘pepinero’, que ha començat molt bé la temporada, farà un bon partit contra el Barça, tot i que admet que donar la sorpresa serà una tasca força complicada

Potser aquest Barça no és tan vistós com en anys anteriors, però a canvi és un conjunt molt més efectiu

Rubén Pérez (26 d’abril de 1989, Écija, Sevilla) és un dels grans responsables de l’excel·lent inici de temporada del Leganés, un equip modest que, sense fer soroll, s’ha situat a la zona mitjana de la taula, més a prop de la Champions que del descens. A l’equip pepinero, però, encara li falta guanyar un dels gegants de la lliga, un somni que Rubén Pérez espera assolir contra el Barça, un club al qual admira i al qual, com el mateix Leganés, mai ha pogut guanyar en tota la seva carrera.

Quines sensacions té l’equip de cara al duel contra el Barça?
Els partits contra el Barça sempre són molt complicats, tant per la qualitat individual dels seus jugadors com pel seu estil, ja que saps que ells tindran el 70% o el 80% de la possessió. Tot i les dues derrotes que encadenem, contra el Sevilla i el València, l’equip té molta il·lusió de cara a aquest duel i tenim confiança en nosaltres mateixos. Farem un molt bon partit, això segur.
Com porta un migcampista de creació com vostè aquest tipus de partits?
Cap jugador gaudeix quan no té la pilota als peus, havent-se d’estar tota l’estona mirant de recuperar-la, i menys contra el Barça, que és el millor equip del món. Ells cometen molt poques errades i ataquen i defensen amb la pilota, així que no et queda res més que estar concentrat els 90 minuts per no concedir espais i aprofitar les poques ocasions que puguis generar.
Què li sembla el nou Barça de Valverde?
M’agrada molt, de veritat, ja que Ernesto Valverde ha donat molta estabilitat a l’equip. Potser aquest Barça no és tan vistós com en anys anteriors, però a canvi és un conjunt molt més efectiu i no ha perdut el gust per la possessió. I després, és clar, al davant té uns jugadors molt determinants.
Neymar ja no hi és i Luis Suárez no passa un bon moment, però, com a contrapartida, sembla que Messi encara ha fet un altre pas endavant...
Al final fa la sensació que no és tan rellevant quins jugadors posin al costat de Messi. És el millor jugador de la història, i amb molta diferència. Potser aconsegueixes que el Barça no es trobi còmode en algun tram del partit, però, tot i així, saps que amb Messi pot passar qualsevol cosa, que en una acció individual ho pot decidir tot.
Creu que l’aturada de seleccions aporta al Leganés un lleu avantatge?
No crec que hi influeixi tant com es diu. Potser algun jugador, en aquest cas del Barça, pot estar una mica més cansat pels viatges, però a nosaltres tampoc ens afavoreix haver estat dues setmanes aturats, ja que se’ns talla la continuïtat.
Tot i les dues últimes derrotes seguides, contra el Sevilla i el València, el Leganés es troba en una situació privilegiada, més a prop d’Europa que del descens...
Sí, hem començat la temporada molt bé, ja que hem guanyat molts punts, i contra rivals directes. Aquest coixí segur que ens anirà genial en el tram final del curs. Per això no ens hem de preocupar per les derrotes contra el Sevilla i el València, ja que són equips molt potents i segur que dels errors que vam cometre hem après quines coses hem de millorar.
El Leganés és el tercer equip menys golejat, però el cinquè menys golejador...
No és un tema que ens preocupi, ja que tenim jugadors al davant molt competitius i determinants, i al final acabaran fent més dianes. Cal tenir en compte, a més, que els equips de la zona baixa no acostumen a golejar quan guanyen. La idea és defensar bé, no concedir ocasions al darrere i aprofitar les que tenim.
El Leganés ha canviat aquest estiu mitja plantilla. Com han aconseguit ser tan compactes en tan poc temps?
La clau és que els nouvinguts es trobin còmodes, i això és tasca de l’entrenador i dels jugadors que ja hi érem. Si ells es troben bé s’hi adapten de seguida, i en surt beneficiat tot el col·lectiu.
El curs passat vau perdre 1-5 a Butarque i 2-1 al Camp Nou, amb un penal en l’últim minut. La tercera serà la bona?
[Riu]. Realment a Barcelona ens vam quedar a les portes d’endur-nos un punt, se’ns va escapar per ben poc... Nosaltres treballem per aconseguir un bon resultat contra el Barça, sent conscients que serà complicadíssim. Tant de bo la tercera sigui la bona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)