Barça

Com en els millors inicis

Números històrics. El Barça de Valverde està protagonitzant un començament de lliga tan bo com el de Tito Vilanova, que va ser campió amb 100 punts, i el de Gerardo Martino

El Barça de Valverde ha estat capaç d’assolir uns registres en aquest inici de lliga, amb onze victòries i un empat en les primeres dotze jornades, que fins ara, en tota la història del club, només havien estat capaços de registrar el Barça de Tito Vilanova (2012/13) i el de Gerardo Martino (2013/14). El resultat final, però, va ser molt diferent, ja que mentre que amb el de Bellcaire d’Empordà, els blaugrana van guanyar la millor lliga de tota la seva història, la dels 100 punts, amb l’argentí el títol es va escapar en l’última jornada, amb aquell empat al Camp Nou contra l’Atlético de Madrid, que va ser el campió, amb 90 punts, tres més que el Barça. Pel que fa a tota la història del campionat, l’altre equip amb una arrencada tan bona com les esmentades, va ser el Madrid de la temporada 1991/92.

No serà fàcil d’aconseguir, ja que el Barça encara ha de visitar camps molt complicats com Mestalla, el Madrigal i el Bernabéu en les properes jornades, però en l’horitzó, hi ha la millor primera volta de la història de la lliga, que va protagonitzar Tito Vilanova, amb uns números impecables, ja que de dinou partits, en va guanyar divuit i només va cedir un empat, contra el Madrid.

Solidesa quasi mai vista

La seguretat defensiva està sent una de les grans claus d’aquest excel·lent inici de lliga del Barça i ho demostren els només quatre gols encaixats. En comparació, en les dotze primeres jornades, amb Tito Vilanova, l’equip va rebre quinze gols –en va marcar 39, pels 33 d’ara– i amb Martino, set. Per trobar un equip amb menys gols encaixats en les dotze primeres jornades, cal remuntar-se fins a la temporada 1995/96. Aleshores, l’Atlético de Madrid només va rebre tres gols. Ter Stegen doncs, també va pel camí del rècord.

ARA, A PROVA

Els de Valverde no ho tindran gens fàcil per igualar la impecable primera volta de Tito

DEFENSA DE RÈCORD

Feia més de vint anys que un equip no encaixava menys de 4 gols en les 12 primeres jornades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)