Barça

Bon marge de seguretat

10 punts. Amb la lliga de tres punts, mai abans cap equip li ha remuntat aquesta distància al líder. El Madrid però, fa dos anys, va arribar a estar a 12 punts del Barça, faltant 9 jornades, i va acabar a només 1

Des de la temporada 1995/96, que és a partir de quan les victòries van passar a valer tres punts, mai abans cap equip ha remuntat deu punts al líder, que és la distància que separa ara mateix el Barça dels que a principi de curs eren els altres candidats al títol, el Madrid i l’Atlético de Madrid. Una diferència més que considerable, doncs, tot i que és cert que quan els triomfs valien dos punts, sí que hi va haver diversos casos d’equips que van ser capaços de capgirar una diferència de set o vuit punts –entre tres i quatre partits–, que seria l’equivalent a l’actual, de deu. De tota manera, la situació ara mateix tant dels blancs com dels colchoneros en la lliga és més que complicada, i els exigeix, com a mínim, si volen reenganxar-se a la lluita pel campionat, reaccionar i corregir la tendència irregular que han mostrat tots dos des que va començar la temporada.

No s’ha d’oblidar, però, que encara queden 26 jornades per disputar –78 punts en joc– i que el Barça, encara en aquesta primera volta, ha d’afrontar compromisos de màxima exigència. La prudència, doncs, ha de ser una bona aliada dels de Valverde, que també farien bé de recordar situacions com la de fa dues temporades, en què la lliga semblava gairebé sentenciada i no es va guanyar fins a l’última jornada. Aleshores, en la segona temporada de Luis Enrique, els blaugrana van arribar a la jornada 29 amb un marge de dotze punts respecte al Madrid, però van encadenar una sèrie de quatre jornades sense guanyar –un punt de dotze i derrota inclosa en el clàssic al Camp Nou– que van fer que els blancs es possessin a només un punt i que l’Atlético escurcés també una diferència de vuit punts. El Barça va reaccionar, va guanyar les últimes cinc jornades i va acabar sent el campió.

PRUDÈNCIA

L’equip encara ha de visitar camps complicats i encara hi ha 78 punts en joc

AVISATS

Fa menys de dos anys, el Madrid va escurçar onze punts al Barça en només quatre jornades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)