Barça

A tocar del 90% de xuts aturats

Marc-André ter Stegen. A Butarque es va tornar a erigir en una assegurança sota els pals i va elevar els seus grans números en el campionat

4

gols

encaixats en 12 jornades

A banda de Luis Suárez –bigolejador dissabte a Butarque–, Marc-André ter Stegen va ser l’altre jugador blaugrana que més elogis va acumular per la incidència que van tenir les seves intervencions durant el partit. Fins a tres aturades de mèrit va acumular el porter blaugrana. Primer en un xut de Szymanowski (34’), estirant-se cap al pal esquerre de la porteria per refusar la pilota. Més endavant (51’), frustrant amb els peus una ocasió de Beauvue i, finalment, arrodonint l’actuació en superar un un contra un amb Amrabat (61’) gràcies al seu encert a l’hora de reduir espais al davanter i refusar el xut amb el cos. Tot plegat, per evitar ensurts i acabar consolidant la victòria blaugrana per 0-3.

L’actuació de Ter Stegen tampoc va passar desapercebuda per a Ernesto Valverde, que en la roda de premsa posterior a la visita a Leganés va destacar que el porter alemany és “una assegurança” per a l’equip. “Ens dona molta confiança”, va afegir el tècnic blaugrana, conscient de la importància que té per a l’equip “ser determinant a les dues àrees”. I en aquest sentit, Ter Stegen ho està sent clarament a la seva.

Amb 25 anys, l’alemany es troba en un moment de forma esplèndid que s’ha vist reflectit en les estadístiques que acredita des que ha arrencat la temporada. Una de les dades més significatives la reflectia ahir el web oficial del club blaugrana: l’encert de Ter Stegen pel que fa a xuts que ha aturat en aquesta lliga supera el 89%. Un altre registre que s’afegeix és que ha aturat dinou dels últims vint xuts a porteria rebuts en les últimes quatre jornades.

Amb aquest nivell d’encert no és estrany, doncs, que el porter alemany s’hagi erigit amb les seves actuacions en un dels protagonistes de l’inici de la gran temporada del Barça. Aduriz (Athletic), Griezmann (Atlético), Sobrino (Alavés), Sergi Enrich (Eibar)... La llista de davanters il·lustres que s’han encarat amb ell i no han estat capaços de superar-lo creix cada setmana. Una capacitat per desactivar ocasions claríssimes de gol que ha estat cabdal perquè el Barça hagi deixat la porteria a zero en vuit de les dotze jornades que s’han disputat fins ara de lliga (un 66,6%). De fet, en tot el campionat Ter Stegen tot just ha rebut quatre gols, la qual cosa suposa el millor balanç defensiu històric del club en aquests moments del campionat. Solidesa en majúscules que també ha estat clau en el lideratge dels de Valverde, amb un balanç d’onze victòries i un empat.

Si s’amplia el focus també en la Champions i en la supercopa, el porter blaugrana ja acumula divuit partits oficials des que va arrencar el curs –només ha descansat en l’anada dels setzens de la copa–, dels quals ha mantingut la porteria intacta en onze (un 61,1%).

Cap al Zamora

L’alemany és, juntament amb Leo Messi, l’únic blaugrana que ha disputat tots els minuts en la lliga (1.080 en total). Això suposa haver rebut un gol cada 270 minuts. Unes dades que empenyen les seves expectatives d’assolir el seu primer trofeu Zamora al porter menys golejat quan acabi la lliga. A hores d’ara, ja encapçala la classificació amb un coeficient de 0,33 gols per partit. El segueix Jan Oblak (Atlético) –vencedor del guardó en els dos últims anys–, que ha encaixat sis gols en les dotze primeres jornades (0,50).

Però més enllà de reconeixements individuals, Ter Stegen prefereix destacar la feina defensiva de tot l’equip i considera que “serà clau” a l’hora d’assolir els objectius. “Defensar bé és molt important. A la davantera tenim molta qualitat i estem tranquils”, va comentar després del duel de dissabte contra el Leganés.

PEÇA BÀSICA

Amb grans intervencions ha impulsat el bon inici de curs pel que fa a resultats

SOLIDESA

Ha estat cabdal per deixar la porteria a zero en vuit dels dotze partits de lliga (66,6%)

ELOGIS DE VALVERDE

“Amb Marc tenim una assegurança. Ens dona molta confiança”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)