Barça

Vuitena renovació de l’astre argentí

Ritme de crac. Abans de la firma d’ahir, Messi havia ampliat el seu contracte els anys 2005 (2), 2007, 2008, 2009, 2013 i 2014

Amb la d’ahir, Leo Messi ja ha signat vuit renovacions amb el FC Barcelona, un seguit d’ampliacions que mostren la grandesa del futbolista, que a mesura que ha millorat els seus registres ha anat provocant que el club el premiés, per equiparar el seu contracte amb el seu nivell.

Només dos mesos després que Leo Messi signés el seu primer contracte com a jugador del primer equip, al setembre del 2005 Joan Laporta va decidir millorar-li el contracte, després que l’argentí completés un mundial sub-20 espectacular que el va situar a l’agenda dels gegants europeus. El rendiment de Messi, però, va seguir creixent, així que el FC Barcelona li va tornar a millorar les condicions el gener del 2007, amb un contracte fins al 2014 i una clàusula de 150 milions. La situació, però, va canviar l’estiu del 2008, moment en què va marxar Ronaldinho, fet que va provocar que Messi passés a ser el líder de l’equip. Per aquest motiu, Laporta va considerar que l’argentí havia de convertir-se en el jugador més ben pagat de la plantilla, i es va concretar la tercera ampliació de contracte de Messi en només tres anys. I encara n’hi hauria una més només un curs després, ja que aquella temporada va ser la del triplet i, conseqüentment, la de la primera Pilota d’Or del 10, cosa que li va valdre una altra ampliació, fins al 2016 i amb una clàusula de 250 milions.

Aquest nou contracte, ara sí, es mantindria intacte durant quatre temporades, quatre anys en què Messi va passar de ser el jugador més determinant del món al millor futbolista de la història. Per això, el desembre del 2012, el FC Barcelona li va oferir una nova ampliació de contracte, fins al 30 de juny del 2018, una renovació que va anunciar Sandro Rosell, conjuntament amb les de Xavi i de Puyol. I, tot i que la data de finalització es va mantenir fins ahir mateix, quan Messi va ampliar la seva vinculació amb el Barça fins al 2021, el 2014 encara es va produir una nova ampliació de contracte, la primera amb Josep Maria Bartomeu, pel qual l’argentí va passar a percebre 20 milions d’euros de fitxa.

LA DADA

Messi va signar el primer contracte com a jugador del primer equip el 28 de juny del 2005
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)