Barça

La Diada del Soci Solidari de demà pot batre rècords

Novetat. Aquesta jornada, que coincideix sempre amb la tornada dels setzens de la copa, ja ha superat els 330.000 espectadors i el bon horari d’enguany pot deixar una entrada històrica

A les portes de la setena edició, la Diada del Soci Solidari s’ha convertit en una projecte consolidat i que compta amb el suport dels abonats del Barça i de diverses entitats socials. La jornada coincideix sempre amb la tornada dels setzens de final de la copa del Rei, que en aquesta edició es disputa demà en el partit contra el Múrcia. En la suma dels sis partits anteriors, i tot i que en alguns d’aquests l’horari de nit no ha estat gaire favorable, s’ha superat la xifra dels 330.000, amb una assistència global de 337.987 espectadors. Aquesta temporada, però, es podrien batre tots els rècords, perquè després de força temps insistint, el Barça ha fet entendre a la federació que és un partit solidari i que calia que l’horari fos millor. Per aquest motiu, el partit contra el Múrcia es jugarà a les 19.30 h.

La Diada del Soci Solidari consisteix en el fet que els abonats cedeixen els seus seients per possibilitar l’assistència al Camp Nou de persones que pertanyen a col·lectius socials amb dificultats i en risc d’exclusió social, moltes de les quals no tenen l’oportunitat de poder assistir a un partit. El club, però, sempre reserva unes 10.000 invitacions per a aquells socis despistats que no se n’han assabentat i que es presenten el dia del partit amb el seu carnet.

Els principals organismes implicats en aquest projecte solidari que organitza l’àrea social del FC Barcelona són la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; l’Ajuntament de Barcelona; la Creu Roja; la Fundació Barça i la Confederació Mundial de Penyes, que s’encarreguen de canalitzar el repartiment d’entrades a més de 2.000 entitats beneficiàries. Ahir es va fer un acte de reconeixement i agraïment a la diversitat d’entitats que col·laboren en aquesta iniciativa. Va estar presidit pel vicepresident primer i responsable de l’àrea social i la Fundació Barça, Jordi Cardoner, i va comptar amb l’assistència de Francesc Iglesias, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; Antoni Aguilera i Enric Morist, president i coordinador de Creu Roja de Catalunya; Sonia Fuertes, vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector, i Maria Vallès, directora general de la Fundació Barça, entre altres representants de les 2.000 entitats.

Aprofitant la Diada del Soci Solidari, es farà una recollida d’aliments i articles de primera necessitat que la Confederació Mundial de Penyes organitza a l’accés 15, amb la finalitat de lliurar tot el que es recapti al Banc dels Aliments dos dies abans que l’entitat benèfica celebri la seva campanya anual, el Gran Recapte. Una altra de les novetats serà la recollida de signatures que diversos voluntaris efectuaran per sumar adhesions per demanar a les Nacions Unides la proclamació del Dia Mundial de l’Accessibilitat.

L’Hospitalet 2011
56.480 espectadors
Alavés 2012
57.655 espectadors
Cartagena 2013
47.280 espectadors
Osca 2014
44.844 espectadors
Villanovense 2015
67.703 espectadors
Hèrcules 2016
64.025 espectadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)