Barça

Un ressorgiment fulgurant a la recerca de l’ascens somiat

Llançats. El Múrcia ha sumat 15 punts de 18 possibles després de la desfeta contra el Barça, una ratxa que li ha permès passar de la zona baixa de la taula a estar a només un punt de la fase d’ascens

El Real Múrcia que aquesta tarda saltarà a la gespa del Camp Nou té poc a veure amb l’equip que fa només un mes va caure contra el Barça per un contundent 0-3. La plantilla, és clar, és la mateixa, fins i tot l’entrenador, però d’aquell Múrcia deprimit que vorejava la zona de descens a tercera s’ha passat a un equip llançat que ja es troba a només un punt del quart lloc, i això que fa dues setmanes va perdre per a tota la temporada Víctor Curto, el seu golejador més inspirat. Perquè els números no enganyen. Mentre en les deu primeres jornades el Múrcia només va ser capaç de sumar 10 punts, en les darreres sis han afegit 15 punts al seu compte, una autèntica alenada d’oxigen que ha fet reviure un conjunt que semblava destinat al desastre. I el motiu principal d’aquest canvi es va viure poc abans del MúrciaBarça, moment en què l’entitat va decidir substituir el tècnic Manolo Sanlúcar per José María Salmerón, l’entrenador que el 2016 va assolir l’ascens amb l’UCAM, el gran rival ciutadà del Múrcia. El nou preparador, conscient que el gran problema de l’equip era la seva fragilitat defensiva –com demostraven els 14 gols que havia rebut en només 10 partits–, va limitar l’alegria ofensiva del conjunt pimentonero, que té una gran facilitat per veure porteria, i va enfortir el mig del camp amb més efectius. I el resultat no va trigar a arribar, fins al punt que el Múrcia ha guanyat cinc dels seus darrers sis partits amb un bagatge de sis gols a favor i cap en contra. Potser ara l’afició murciana no gaudeix tant amb els partits del seu equip, però a canvi veu com el somni de l’ascens ha passat de ser impossible a ser una autèntica possibilitat real, un fet totalment clau per al futur del club.

Amb la soga al coll

500.000 euros. Aquest és el benefici que va assolir el Múrcia amb la visita del Barça. Tots aquests diners, però, mai van entrar a la caixa del club, ja que Hisenda els va embargar automàticament. I és que la situació de la històrica entitat murciana és dramàtica, immersa en un concurs de creditors i amb un deute que voreja els 40 milions. En vista d’aquesta situació límit, Raúl Martín, el propietari del club des del desembre passat, va decidir jugar-s’ho tot a un carta i apostar per fer un equip competitiu que assolís l’ascens a la segona A, en què els guanys econòmics són força més importants que a la segona B. És per això que el Múrcia necessita fer-se fort i lluitar per tornar a la categoria de plata, perquè tot el que no sigui això posarà seriosament en perill la seva continuïtat. I després d’un inici per tremolar, sembla que amb Salmerón l’objectiu torna a ser del tot factible.

SALMERÓN, CLAU

El nou tècnic ha millorat el sistema defensiu de l’equip, la gran xacra en l’inici del curs

SITUACIÓ LÍMIT

El club, amb un deute de 40 milions, necessita pujar de categoria per ser viable
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)